Bol.com, cel mai mare retailer online din Olanda, se transformă rapid într-o piață online care găzduiește alți furnizori. Veniturile proprii ale companiei sunt în continuare mai mari decât cele ale partenerilor săi de pe platforma sa, dar venitul vânzătorului terț este cu toate acestea mai rapid.

Publicitate

Ghid de litigiu privind rambursarea taxelor

Am creat acest ghid pentru a ajuta comercianții să vadă prin trucurile frauduloase și să-și protejeze afacerea de returnările de taxe, fără a compromite experiența de cumpărături. Descarca Ghidul acum.

Compania de holding Ahold a lansat în acest sfert al patrulea trimestru și rezultatele totale ale anului 2018 și, prin urmare, știm mai multe despre modul în care a efectuat Bol.com. Pe LinkedIn, fostul angajat Emile Valkestijn a împărtășit un grafic interesant, indicând creșterea veniturilor Bol.com de-a lungul anilor, împărțită în propriile sale vânzări nete de consum și cele ale comercianților cu amănuntul care vând prin intermediul platformei sale.

"Veniturile partenerilor vor depăși 1 miliard de mărci în 2019"

Dacă lucrurile merg conform planului, vânzările nete ale consumatorilor nete vor depăși pentru prima dată valoarea de 1 miliard de euro în 2019. Și veniturile lor vor reprezenta aproape 40% din veniturile totale ale Bol.com.

Creșterea veniturilor companiei Bol.com
Creșterea veniturilor companiei Bol.com. ©Emile Valkestijn

Anul trecut, Bol.com au realizat vânzări nete de consum în valoare de 2,1 miliarde de euro. Aceasta este o creștere de 31% față de situația cu un an înainte. În același timp, veniturile proprii au crescut cu 22%, până la 1,42 miliarde de euro.

Asta inseamna mai mult venit decat suma banilor generati de furnizori terti, pentru ca anul trecut era de 678 milioane de euro. Cu toate acestea, acest venit a crescut cu 55% semnificativ anul trecut.

O treime din veniturile companiei Bol.com provin de la comercianții cu amănuntul externi

Anul trecut, veniturile vânzătorilor externi au reprezentat aproape o treime 32%) din totalul vânzărilor nete de consum ale companiei. Pentru comparație: în cei doi ani anteriori, această cotă a fost de doar 27%.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *