Volumul vânzărilor cu amănuntul prin casele de comandă prin poștă sau pe internet continuă să crească în Europa. În 2017, cifrele arată o creștere anuală de 12% în Uniunea Europeană. Estonia a înregistrat cea mai mare creștere anuală, în timp ce în Finlanda și Portugalia s-au înregistrat scăderi.

Acest lucru este indicat de Eurostat, care a arătat tendințele în comerțul cu amănuntul în Uniunea Europeană între 2000 și 2017. Această cifră analizează valoarea totală a vânzărilor cu amănuntul care a avut loc prin intermediul caselor de comandă prin poștă sau prin internet.

Creștere mai rapidă decât vânzările cu amănuntul totale

Aceste tipuri de vânzări cu amănuntul au crescut în ultimul deceniu. Din 2014, ratele anuale de creștere au depășit 9 la sută. Pentru comparație: vânzările cu amănuntul totale s-au dezvoltat mult mai lent, cu rate anuale de creștere de undeva între 2 și 3% începând cu 2014.

Eurostat are date de la majoritatea statelor membre din Uniunea Europeană, iar Estonia este cea care înregistrează cea mai mare creștere anuală a vânzărilor cu amănuntul prin comenzi prin poștă și prin internet. Între 2016 și 2017, vânzările cu amănuntul non-fizice ale țării au crescut cu 36%. Este un procent mai mare decât în ​​Ungaria (+ 32%), România și Lituania (ambele + 26%).

La celălalt capăt al spectrului, există Finlanda și Portugalia, unde vânzările cu amănuntul prin comenzi prin poștă sau prin internet au scăzut cu respectiv 1 și 9 la sută.
Modificarea procentuală a indicelui volumului vânzărilor cu amănuntul prin casele de comandă prin poștă sau prin Internet în Uniunea Europeană 2016-2017.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *