Comercianții B2B consideră adesea comerțul electronic ca un instrument pentru clienții existenți. Achiziționarea de noi clienți este de așteptat să se întâmple prin intermediul echipei de vânzări, nu prin Internet. Site-ul devine o modalitate de a sprijini personalul de vânzări și de a oferi clienților o modalitate mai convenabilă de a-și plasa comenzile.

Dar comertul electronic B2B se schimba – cu siguranta Amazon Business este dupa noi clienti. În acest articol, voi descrie strategii pentru atragerea de noi clienți B2B prin intermediul comerțului electronic.

Achiziție inițială

În B2B, un nou client trebuie în general să completeze mai mulți pași pentru a plasa o comandă. Unele dintre acestea pot implica un agent de vânzări sau un reprezentant al serviciului clienți.

Înainte de a încheia o comandă, clienții noi au nevoie adesea de:

  • Un număr de cont;
  • Prețuri personalizate;
  • Sumele și condițiile creditului.

Comercianții B2B ar trebui să simplifice procesul de cumpărare, pentru a permite cumpărătorilor să trimită o comandă în întregime online, fără asistență internă și fără a mai trebui să aștepte un cont.

Am văzut companii inovatoare care permit vizitatorilor să introducă comenzi inițiale prin carte de credit, pentru produse la prețul public listă. După prima comandă, clienților li se atribuie un număr de cont și, de asemenea, prețuri personalizate și termeni. Aceasta permite achiziționarea de noi clienți.

Publicitate online

Prin crearea de produse astfel încât acestea să fie vizibile la prețul de listă și cumpărătorii le pot adăuga în coșul lor fără un cont, puteți crea anunțuri Google Cumpărături Google.

Publicitatea online poate fi foarte eficientă pentru comercianții B2B.

Luați în considerare imaginea de mai jos pentru rezultatele căutării de la "centrifuga electrică". Imaginile din partea de sus a paginii provin din anunțurile Google Shopping. Comercianții pot face publicitate acolo numai dacă au o pagină de produs care arată prețul și are un buton de cumpărare.

În timp ce rezultatele căutării organice sunt bune în teorie, uitați-vă la ceea ce reprezintă prima pagină a rezultatelor de mai jos: imagini Google Shopping, linkuri către listele Amazon și o intrare Wikipedia. Dacă doriți ca afacerea dvs. să apară în rezultatele căutării Google, ar trebui să faceți publicitate.

Anunțurile Google Shopping pot pune un front și un centru pentru cumpărători B2B.

Anunțurile Google Shopping pot pune un front și un centru pentru cumpărători B2B.

O campanie de căutare bine plătită, combinată cu un site de comerț electronic eminent și un marketing puternic prin e-mail, poate oferi o creștere a vânzărilor de încredere.

Dacă vindeți produse scumpe și complexe, vânzarea de piese pentru acele produse online poate avea sens. Părțile sunt, de obicei, marje mari. Și furnizarea accesului cumpărătorilor la aceste părți prin intermediul site-ului dvs. vă va permite să construiți o listă de e-mailuri cu clienți repetați – și perspective pentru produsele scumpe și complexe.

Construiți o strategie de conținut

Conținutul construiește relații. Oferiți cumpărătorilor informații care susțin produsele dvs. Includeți specificații tehnice și manuale pe pagina produsului. Adăugați o zonă de resurse pe site-ul dvs. web, care răspunde la întrebările pe care cumpărătorii noi le au frecvent când comandă produsele dvs.

Efectuată bine, conținutul oferă o perspectivă asupra companiei dvs. B2B, precum și informații utile. Se separă compania dvs. de Amazon și de ceilalți concurenți.

De exemplu, SherrillTree oferă informații instructive și resurse pentru profesioniștii din industria de îngrijire a copacilor. Poziționează SherrillTree ca lider în domeniul său. Și îi ajută pe profesioniștii din domeniul arborelor să construiască o relație cu compania

SherrillTree oferă resurse pentru profesioniști pentru industria de copaci. Aceasta poziționează compania ca expert și lider în domeniu.

SherrillTree oferă resurse pentru profesioniști pentru industria de copaci. Aceasta poziționează compania ca expert și lider în domeniu.

Promovați viteza de realizare

Viteza de livrare este importantă pentru cumpărătorii B2B. Având un simplu proces de comandă și livrare rapidă pot face diferența. Am văzut companiile producătoare care și-au pierdut vânzările către competitorii de peste mări câștigând afacerea înapoi pe baza vitezei de împlinire a acestora.

Luați în considerare să le spuneți cumpărătorilor când se va livra o comandă – adică "comenzile plasate până la ora 2:00. se va livra în aceeași zi "- sau postarea mesajului care contorizează timpul rămas pentru a expedia un produs în acea zi.

Amazon promovează viteza de realizare (

Amazon promovează viteza de realizare ("Vrei luni, 16 octombrie?"). Cumpărătorii știu exact când se pot aștepta ca un element să ajungă.

Construiți o singură dată – vindeți 24/7

Mulți producători și distribuitori au atribuit dezvoltarea afacerilor personalului de vânzări. Dar un magazin online poate atrage noi clienți. Nu va elimina o echipa de vanzari. Le va ajuta vinde mai mult.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *