La câteva zile după ce Uber Eats a anunțat că se va retrage complet din Austria, un alt serviciu de livrare a alimentelor, Foodora, împărtășește același mesaj. Compania deținută de Hero de livrare dispare din Austria, deoarece compania mamă se concentrează în schimb pe celălalt serviciu de livrare a alimentelor, Mjam.

Publicitate

Omul-canal Webinar

Obțineți sfaturi pentru a maximiza veniturile și pentru a minimiza riscul în fluxurile de canale omni. Aflați cum puteți reduce fricțiunea pentru a crește fidelitatea și vânzările clienților. Înregistrați-vă pentru Webinarul nostru Omni-Canal

Joi joi, Uber Eats a spus se va retrage complet de pe piața de livrare online din Austria. Serviciul de livrare a fost prezent în Viena timp de doi ani, dar compania nu a crescut atât de tare cum speră și se aștepta.

"Surprinzător că Uber Eats pleacă deja"

Der Standard vorbit cu Benjamin Herr de la Universitatea din Viena, care a spus că este surprins de acest pas. "Desigur, în această industrie face parte din modelul de afaceri că un jucător rămâne și are un monopol. În unele orașe puteți vedea că, mai devreme sau mai târziu, un serviciu de livrare a alimentelor se retrage. Totuși, este puțin cam încurcat faptul că Uber Eats face deja acest lucru la Viena ". Acum sa raportat că Uber Eats își va lansa serviciile în Zurich (Elveția) în cursul acestui an.

Foodora pleacă și din Austria

La câteva zile, Foodora a anunțat că va renunța la piața austriacă. Nu din aceleași motive ca și Uber Eats. Doar compania, fondată în Germania în 2014 și activă în Austria din 2015, face parte din Hero de livrare. La fel și serviciul austriac de livrare a alimentelor Mjam. Eroul de livrare a decis acum că vrea să se concentreze pe o singură marcă din Austria.

Mjam și Lieferservice.at rămân singure

În Austria, se pare că în prezent există doar două mărci importante pe piața competitivă de livrare a alimentelor: Mjam și Lieferservice.at, care face parte din compania olandeză Takeaway.com. În decembrie anul trecut, Takeaway a achiziționat Hero și Foodora în Germania, în schimbul numerarului și 9,5 milioane acțiuni Takeaway.com.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *