Amazon a făcut investiții semnificative în propriile mărci de etichete private, cum ar fi scutecele, hrana pentru câini și prosoape de hârtie. Strategia de etichetare privată a companiei poate indica o mișcare de vânzare cu amănuntul în creștere. Etichetele private pot fi ceva pe care ar putea încerca întreprinderile de vânzări cu amănuntul de la mijlocul pieței.

Începând cu iunie 2018, Amazon vinde mai mult de 70 de mărci de etichete private pe piață, potrivit rapoartelor de la Gartner L2 și One Click Retail. Barron raportat că vânzările Amazon private label ar putea ajunge la 25 miliarde de dolari anual până în 2022.

Stitch-ul de cablu este unul dintre numeroasele mărci de etichete private Amazon.

Stitch-ul de cablu este unul dintre numeroasele mărci de etichete private Amazon.

În timp ce Amazon nu a declarat în mod public despre ce este strategia sa privată de marcă de etichete sau de ce pare să investească acum, există tendințe care ar putea determina unii comercianți cu amănuntul – inclusiv Amazon – către produsele cu etichetă privată. Aceste tendințe includ o posibilă eroziune în loialitatea națională a mărcii, schimbările în comportamentul consumatorului de cumpărături și presiunea competitivă a prețurilor.

Crearea unei mărci de etichete private poate fi un proces lung și costisitor. Dar etichetele private pot ajuta companiile de comerț electronic pur, iar magazinele de cărămizi și clicuri să conducă vânzări incrementale, să asigure relații cu clienții și să câștige o marjă mai mică.

Eroziunea mărcii

"Știri proaste pentru toți cei care vă petrec brandurile de carieră: noi cercetări arată că mai mult de jumătate din milenii nu au nici un folos pentru ei", a scris Adrianne Pasquarelli într-un articol adesea citat AdAge, "Dilema Milenară a Marketerului.“

Potrivit lui Pasquarelli, milenarii – care sunt oameni născuți de la începutul anilor 1980 până la începutul anilor 2000 – ar putea să nu fie loiali față de brandurile naționale cu mult timp în urmă.

Deși este important să nu se facă declarații ample despre toate milenarele, în octombrie 2017 Articol rapid al companiei au raportat diferențe semnificative în preferințele de brand între baby boomers și milenii.

Chiar și schimbări minore în loialitatea mărcii ar putea oferi brandurilor noi, inclusiv mărcile de etichete private de la Amazon și alți comercianți, posibilitatea de a câștiga o cotă de piață. Astfel, dacă eroziunea mărcii este reală, ar fi posibil să încercăm să transformăm niște cumpărători de la o etichetă națională într-o companie proprie.

Schimbarea modelelor de cumpărături

O a doua tendință de vânzare cu amănuntul care poate reprezenta o oportunitate de etichetă privată este modul în care comerțul electronic și serviciile de abonament prin comerț electronic schimbă comportamentul cumpărăturilor.

Luați în considerare cazul Dollar Shave Club. Compania, care a fost înființată în ianuarie 2011, a fost vândută companiei Unilever în valoare de 1 miliard de dolari în 2016. Clubul Dollar Shave a oferit produse de ras de bună calitate la prețuri inferioare celor pe care le plătesc mărcile naționale. A livrat aceste produse pe bază de abonament.

Clubul Dollar Shave a forțat liderii pieței ca Gillette să își ofere propriul serviciu de abonament și să înceapă o campanie de marketing pentru a-și menține cota de piață.

Cumpărăturile online pot fi mult mai convenabile decât vizitarea unui magazin fizic. Și, la rândul său, un serviciu de abonament poate fi mult mai convenabil decât să vă conectați la un site de comerț electronic în fiecare lună pentru a achiziționa un consumabil.

Aceasta este o oportunitate de etichetă privată deoarece, după cum a demonstrat Dollar Shave Club, comoditatea și prețul pot atribui asociațiilor anterioare de mărci și magazine.

Competiția prețurilor

Pentru unele categorii de produse cu amănuntul, concurența în domeniul prețurilor a redus marjele pentru brandurile naționale populare. Atunci când un client poate cumpăra un produs identic pe Amazon sau Jet.com pentru mai puțin, alți comercianți cu amănuntul pot avea dificultăți în a concura.

Mărcile de etichete private elimină presiunea prețurilor în cel puțin două moduri. În primul rând, produsul nu este disponibil în alte magazine. În al doilea rând, de obicei vine la comerciantul cu amănuntul la un cost mai mic, astfel încât acesta poate vinde la sau sub prețul mărcii naționale și câștigă încă o marjă mai bună.

Privire de etichetă privată

Luate impreuna, concurenta in ceea ce priveste preturile pentru marcile stabilite, schimbarile in modelele de cumparare ale consumatorilor si eroziunea unor marci reprezinta o oportunitate pentru intreprinderile de a beneficia de o strategie de etichetare privata a oricarei operatiuni de retail la scara larga.

  • Pastreaza loialitatea. Mărcile de etichete private pot construi o urmărire loială. De fapt, unele companii de comerț electronic vând doar mărcile proprii. Beardbrand, de exemplu, a construit o comunitate puternică pentru produsele sale.

Comercianții care comercializează o gamă largă de articole de etichete private pot constata că pot genera clienți loiali, repetați.

  • Punctul de diferențiere. Unii comercianți cu amănuntul ar putea fi capabili să se potrivească cu alternativele de etichete private în lacune de preț. Este posibil ca o piață să aibă o marcă premium care să reprezinte cel mai bun și mai scump produs disponibil. Este posibil să existe și o alternativă la preț redus, lăsând o diferență de preț în mijloc pentru o etichetă privată de bună calitate, care costă mai puțin decât marca premium, dar este mai bună decât produsul cu preț scăzut.
  • Marje mai bune. Din nou, brandurile de etichete private pot avea marje mai bune decât unele dintre brandurile naționale mai recunoscute. În general, marjele sunt mai bune deoarece distribuitorul selectează și fabrică produsul, de obicei prin intermediul unui antreprenor.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *