Când AmazonSupply a devenit Amazon Business în aprilie 2015, a avut loc mult mai mult decât o rebranding. Cu AmazonSupply, compania a fost singurul vânzător. Dar Amazon Business a copiat abordarea de succes pe piață a site-ului regulat Amazon și a salutat mai mult de 30.000 de furnizori terți pentru a-și oferi bunurile pe site. Acești furnizori reprezintă acum mai mult de jumătate din toate comenzile din Amazon Business.

Amazon provoacă în prezent furnizori de afaceri on-line de mari dimensiuni în produse de birou (Staples) și bunuri industriale (Grainger). Ea are peste nouă milioane de articole de vânzare și toate produsele disponibile pe piața Amazon.com sunt, de asemenea, accesibile pe site-ul Amazon Business.

În primul său an, Amazon Business a înregistrat venituri de peste 1 miliard de dolari. În prezent, adaugă aproximativ 100.000 de conturi noi pe trimestru. Prentis Wilson, vicepreședinte al companiei Amazon Business, a declarat la începutul acestui an că piața se bucură de o rată de creștere a vânzărilor de peste 20% față de luna precedentă. La sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2016 – iunie 2016 – compania Amazon Business avea 400.000 de conturi de cumpărători înregistrate.

Caracteristici

Amazon Business oferă reduceri de cantitate pentru mai mult de cinci milioane de articole. Oferă conturi de afaceri care permit cumpărătorilor sau departamentelor individuale dintr-o companie să facă achiziții în același cont.

Pentru a simplifica în continuare procesul de achiziție, Amazon Business oferă facturarea electronică care combină comenzile de la mai mulți vânzători într-o singură factură de la Amazon Business. Clienții efectuează plăți către compania Amazon Business, care apoi plătește fiecărui furnizor.

Oferă, de asemenea, accesul vânzătorilor la Fulfillment de către Amazon, care permite clienților să primească produse comandate de la mai mulți furnizori într-o singură expediere. Clienții primesc transport gratuit pentru comenzi de peste 49 USD. Amazon Business intenționează să adauge peste 80 de caracteristici noi pentru a îmbunătăți și eficientiza procesul de vânzare și cumpărare.

Amazon Business permite cumpărătorilor să selecteze caracteristicile diferite disponibile pentru aceștia și pentru alții care achiziționează în numele unei afaceri.

Amazon Business permite cumpărătorilor să selecteze caracteristicile diferite disponibile pentru aceștia și pentru alții care achiziționează în numele unei afaceri.

Probleme legale

Prentis Wilson, care a depus mărturie în martie 2016 în contestația Curții Federale a Comisiei de Comerț a Statelor Unite față de fuziunea propusă de Staples / Office Depot (acum abandonată), a declarat că Amazon Business consideră Staples și Grainger competiția principală și că Amazon Business este o prioritate compania.

În plus, compania, care inițial sa concentrat pe vânzarea către întreprinderile mici și mijlocii, a fost "surprinsă plăcut" că marile firme au fost interesate să cumpere de la Amazon Business. Cu toate acestea, Wilson a mărturisit că Amazon Business nu avea mari clienți corporativi și, spre deosebire de Staples, nu a licitat pentru afacerea clienților sau nu a negociat contracte cu marile corporații. Cu toate acestea, Wilson a lăsat deschisă posibilitatea ca, în cele din urmă, Amazon Business să poată face aceste lucruri.

Staples, care obține aproximativ 50% din veniturile sale online, a declarat că fuziunea a fost necesară pentru a combate preluarea spațiului online de către Amazon Business. Wilson a contrazis că Amazon Business se afla încă într-o etapă în devenire și ar fi trebuit ani de zile înainte de a putea contesta pe Staples, care a obținut venituri de 21 de miliarde de dolari în anul fiscal care sa încheiat în ianuarie 2016.

Grainger, care este specializată în produse de întreținere, reparații și operare (MRO), a raportat 2015 venituri de 10 miliarde de dolari, cu 41% din vânzările online. Pentru a câștiga clienții de la Grainger, Amazon Business își extinde produsele MRO, în special în industria științelor vieții.

De asemenea, se aplică tarifarea personalizată ca diferențiere cheie. Furnizorii care vinde pe piața Amazon Business pot stabili prețuri negociate cu clienții. Cu toate acestea, clienții văd, de asemenea, ce alți furnizori de servicii Amazon Business le percep pentru produsul respectiv. Dacă un alt preț de piață este mai mic decât prețul negociat, clientul poate cumpăra de la un alt vânzător. Grainger nu are această opțiune.

Amazonul probabil dorește să domine partea B2B a comerțului electronic la fel cum o face și pe B2C. Amazon a transferat opțiunile și expertiza din partea B2C către Amazon Business. Cu tehnologia și instrumentele pe care le dezvoltă pentru a satisface nevoile afacerilor, Amazon Business va oferi probabil o provocare amenințătoare atât pentru Staples, cât și pentru Grainger.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *