În "20 de burse globale B2B B2B, "Postul meu anterior, am împărtășit opțiunile pieței B2B pentru cumpărarea și vânzarea produselor. În acest post, voi oferi indicații cu privire la utilizarea acestor schimburi.

Vânzarea pe bursele B2B

Vânzarea pe un bursă B2B este o modalitate ușoară și ieftină pentru ca furnizorii să înceapă cu comerțul electronic. Un furnizor de obicei nu are nevoie de propriul site web pentru a lista produsele pe schimburi.

Multe schimburi permit furnizorilor să creeze gratuit o listă de bază. Dar, cu mii de furnizori pe fiecare schimb, este adesea dificil să iasă fără un cont premium. Majoritatea conturilor premium includ prioritizarea numelui furnizorului în rezultatele căutării, recomandarea produselor de la furnizor către cumpărători și informații mai bogate despre produse cu imagini.

Schimburile permit de obicei cumpărătorilor să evalueze furnizorii pe care îi cumpără. O evaluare bună poate atrage noi cumpărători. Unii furnizori vând produse nu doar în vrac, ci și în unități unice, pentru a atrage cumpărătorii de prima dată care doresc să inspecteze.

Mulți furnizori B2B schimbă furnizorii de medicamente veterinare înainte de a le permite să enumere produsele. Acest lucru este făcut pentru a proteja cumpărătorii, dar ajută și furnizorii să-și stabilească credibilitatea.

Vânzarea pe bursele B2B este simplă, însă pot exista și provocări.

  • Securitate. Cumpărătorii necunoscuți care plasează comenzi pentru cantități mari de produse necesită o examinare mai amănunțită. De asemenea, schimburile sunt cunoscute pentru atacurile de tip bot care creează conturile falsificate ale cumpărătorilor și introduc comenzi frauduloase.
  • Plată fraudă. Termenii de plată sunt definiți înainte de a plasa o comandă pe bursele B2B. Dar, uneori, ambele părți, cumpărătorul și furnizorul, nu aderă la acestea, ducând la fraudă.
  • Calitatea produsului. Adesea, cumpărătorii și vânzătorii nu se află în aceeași regiune, iar cumpărătorii trebuie să se bazeze pe reprezentările furnizorilor de calitate a produselor. Acest lucru duce uneori la dispute atunci când cumpărătorii primesc produsele.
  • Livrare. Transportul maritim poate dura mult timp, deoarece comenzile mari sunt adesea transportate prin containere pe navele de marfă. Acest lucru necesită o previziune atentă a cererii de produse de către cumpărători și furnizori.
  • Se intoarce. Returnările pot fi complicate și costisitoare, în special pentru produsele expediate pe glob. În loc să inițieze o întoarcere, cumpărătorii vor cere adesea o ajustare împotriva ordinelor viitoare. Este posibilă returnarea întregului transfer, dar pot exista conflicte cu privire la partea care plătește costurile de returnare.
  • Politicile de schimb. Fiecare schimb B2B are propriile reguli și politici. Un furnizor trebuie să înțeleagă și să respecte aceste reguli, ceea ce ar putea însemna existența mai multor liste de produse, imagini mai bune și multe altele – ducând la o muncă suplimentară.

Achiziționarea pe bursele B2B

Cumpararea pe un bursa B2B este mai usoara decat vanzarea. Cumpărătorii creează un cont și selectează produsele. Țineți totuși la în vedere următoarele sfaturi înainte de a vă înscrie.

  • Eșantioane de produse. Achiziționarea pe un bursier B2B presupune adesea cumpărarea în vrac. Dar pentru a încerca un produs, cumpărătorii ar trebui să selecteze furnizorii care vând unități sau mostre individuale.
  • Reduceri. În cazul schimburilor B2B, reducerile de la furnizori cresc de obicei cu comenzi mai mari. Dacă un furnizor nu promovează reducerile, cumpărătorii ar trebui să le solicite oricum, în special pentru volume mari.
  • Cotațiile. Furnizorii doresc adesea flexibilitatea de a varia prețurile în funcție de tipul cumpărătorului, cantitatea comandată și frecvența comenzilor. Prin urmare, multe produse de pe un bursier B2B nu au un preț, ci un proces de cotare. Vânzătorii personalizează apoi un preț, care de obicei are o dată de expirare și nu poate fi transferat altui cumpărător.
  • Metode de plata. Furnizorii pe bursa B2B utilizează metode de plată care includ comenzi de cumpărare și transferuri bancare. Comenzile de cumpărare sunt adesea aprobate pentru o sumă maximă. Un cumpărător poate cumpăra o lună și, la final, furnizorul va trimite o factură. Unii furnizori generează facturi pentru fiecare comandă de achiziție. De asemenea, plățile sunt legate de termenii din politica furnizorului sau a bursei B2B. Aceasta include datele de plată, cum ar fi net 30 sau net 45.

Care a fost experiența dvs. cu cumpărarea sau vânzarea pe un bursier B2B? Vă rugăm să distribuiți comentariile de mai jos.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *