Identificarea nevoilor de personalizare pentru noile platforme de comerț electronic B2B poate fi complexă. Utilizând programe precum Beyond Compare, comercianții pot compara fișierele și folderele platformelor noi și anterioare, pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra diferențelor.

Identificarea nevoilor de personalizare pentru noile platforme de comerț electronic B2B poate fi complexă. Utilizând programe precum Beyond Compare, comercianții pot compara fișierele și folderele platformelor noi și anterioare, pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra diferențelor.

Recent am prezentat "Cum să schimbi platformele de comerț electronic", un seminar online de abilități esențiale pentru comerțul electronic practic. Am păstrat conținutul relativ general pentru toți comercianții – B2C și B2B. Nu am abordat domenii care se aplică numai migrațiilor B2B. Voi face asta în acest articol.

Identificați personalizările

Site-urile B2B au adesea personalizări pentru a respecta regulile de afaceri ale companiei. Iată nevoile comune de personalizare B2B, din experiența mea.

  • Prețuri. Există un preț al produsului pentru toți clienții sau prețuri diferite pentru diferiți clienți? Dacă este diferit, noua dvs. platformă se poate ocupa de aceasta în mod implicit sau va necesita personalizări?
  • Tipuri de cont, utilizatori. Utilizatorii interacționează cu site-ul dvs. în moduri diferite? Aceasta ar putea include, de exemplu, reprezentanți de vânzări care se conectează în numele clienților și dealerilor care se conectează și care au acces la diferite instrumente sau resurse.
  • Metode de plata. Aveți metode de plată specializate, cum ar fi o cerință neobișnuită a gateway-ului de plată sau clienții care "plătesc" cu o comandă de cumpărare bazată pe o anumită limită de credit?
  • Livrare. Citezi transportul maritim pentru produse de peste 150 de lire sterline? Taxa de expediere se adaugă la costul unei comenzi după plasarea unei comenzi?
  • Impozite. Permiteți clienților să încarce certificate de scutire de taxe? Aveți nevoie de o integrare terță parte pentru a vă gestiona cotele de impozitare?

O modalitate de a identifica nevoile dvs. de personalizare este de a compara site-ul dvs. actual cu o platformă potențială nouă. Pentru soluțiile non-SaaS, luați în considerare utilizarea Dincolo de Comparație, un software de comparare a fișierelor, pentru a examina modificările aduse fișierelor specifice. Odată ce ați găsit o listă a ceea ce sa schimbat, identificați motivul pentru care a fost modificată și determinați dacă este o prioritate.

Aveți documentație despre modul în care funcționează integrarea dvs.? Există formate de fișiere care pot fi menționate sau codificate pentru integrarea actuală care poate fi studiată? Acestea pot fi documente de referință utile pentru a vă construi cerințele pentru o nouă platformă.

Evitarea defecțiunilor

Migrarea site-ului dvs. de comerț electronic B2B este un efort major. Pentru a selecta platforma software potrivită, luați în considerare nevoile web ale organizației dvs. dincolo de comerțul electronic. Luați o abordare pe termen lung. Am abordat alte considerente privind migrația la "Alegerea unei platforme de comerț electronic B2B: cântărirea riscurilor.“

Într-o echipă inter-funcțională de vânzări, marketing, operațiuni și finanțe, lucrează împreună pentru a construi o viziune de succes.

Imaginați-vă că este la trei luni după ce noul site de comerț electronic este live. Vorbești cu colegii și reflectă înapoi asupra proiectului. Ce le-ai spune? Ce puncte de durere au fost rezolvate? Ce metrici au fost obținute? Ce beneficii așteptați să primiți de la noul dvs. site? Puneți toate acestea în scris pentru dvs. și echipa dvs.

Apoi, cereți-vă echipei să se gândească la ce vă poate împiedica să obțineți succesul. Ce obstacole ar putea lua în calea ta? Scrieți membrii echipei pe hârtie și puneți notele pe perete. Alegeți primele cinci obstacole potențiale. Asamblați un plan de depășire. Programați întâlniri de urmărire cu echipa dvs. pentru a examina aceste obstacole și progresul dvs. în depășirea acestora.

Unul dintre obstacolele comune la migrațiile de pe site este lipsa de resurse. Descrieți lucrul implicat în proiect și estimați cât timp va trebui să cheltuiți compania pentru ao face. Dacă nu sunteți sigur, consultați-vă cu alții care au făcut acest lucru înainte. Este nerealist ca angajații să-și facă locurile de muncă curente și, de asemenea, să-și asume sarcini importante de replantare.

Cronologie

Creați un mediu de testare care include o instanță a software-ului dvs. ERP și a altui software care va trebui să fie integrat cu noua dvs. platformă de comerț electronic. Importați datele în sistemul dvs. de testare. Aceasta este o bună reprezentare a procesului "go-live".

Sarcinile de dezvoltare pentru o nouă platformă de comerț electronic B2B pot dura până la 12 luni, în funcție de complexitatea și disponibilitatea resurselor interne. Dacă aveți o dată specifică pentru lansarea noului site, rupeți proiectul în faze sau angajați o echipă de dezvoltare externă.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *