În "Briefs de comerț electronic", mă adresez știrilor și dezvoltărilor de la comercianții online. În această tranșă, voi examina achiziționarea de către Walmart a unui interes majoritar pentru Flipkart, piața dominantă a Indiei. Voi aborda, de asemenea, extinderea programului Amazon al primului său program și mișcările recente ale lui Target pentru a-și îmbunătăți serviciile de reparații și de parcare.

Walmart câștigă flipkart

Walmart a învins Amazon în lupta pentru a lua o miză majoritar în Flipkart gigant indian de comerț electronic. eu a scris despre acest subiect luna trecuta.

Walmart a plătit 16 miliarde de dolari pentru a obține 77% din Flipkart, o piață care nu a fost niciodată profitabilă. Aceasta este o investiție uriașă, având în vedere că vânzările totale de 2017 de comerț electronic din India au fost de 21 de miliarde de dolari, potrivit Forrester Research.

Walmart intenționează să finalizeze tranzacția cu o combinație de numerar și datorie nou emisă, ceea ce va spori cheltuielile cu dobânzile și va slăbi linia de jos a companiei. Walmart estimează că costurile suplimentare ale dobânzii asociate investiției vor reduce profitul său fiscal cu 20-30 de cenți pe an.

În 2017, Walmart a ocupat poziția de top a listei Fortune 500 pentru al șaselea an consecutiv și a devenit prima companie din istorie care a generat vânzări anuale de 500 miliarde de dolari. Vânzările de comerț electronic au contribuit cu 5% din total. În primul trimestru al acestui an (fiscal 2019), vânzările Walmart în comerțul electronic din SUA au crescut cu 33% în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit lui Walmart C.E.O. Doug McMillon – o performanță bună după ce vânzările de comerț electronic au scăzut în ultimul trimestru al anului calendaristic 2017.

Walmart estimează că costurile suplimentare ale dobânzii asociate investiției vor reduce profitul său fiscal cu 20-30 de cenți pe an.

Amazon Prime

După ce a majorat prețul primului membru cu 20%, Amazon încearcă să facă programul mai robust, dacă nu indispensabil. JPMorgan estimează că primirea unui membru este în valoare de 785 dolari anual pentru clienți, față de cele 119 dolari pe care Amazon le plătește acum.

Amazon oferă membrilor săi o reducere suplimentară de 10% la articolele de vânzare la Alimente integrale. Pentru a primi reducerea, membrii Prime vor trebui să se conecteze la aplicația Whole Foods cu informațiile primului lor membru și apoi să scaneze aplicația la checkout. Programul va începe în Florida în scurt timp și se va extinde la nivel național în această vară.

La inceputul acestui an, Amazon a implementat livrarea gratuita de doua ore a magazinelor de alimente Whole Foods in 32 de orase prin serviciul Prime Now. Amazon se așteaptă să extindă oferta în cursul acestui an. Membrii eligibili Prime primesc, de asemenea, 5 procente înapoi la achizițiile Whole Foods când folosesc cartea Amazon Prime Rewards Visa.

Într-o altă mișcare de solidificare a programului Prime, Amazon își schimbă treptat programul american Prime Cantar pentru articole de bază de uz casnic pe un model de abonament. Membrii primari care se înscriu pentru acest program pot primi un studiu gratuit de 30 de zile. Ulterior, dacă nu se anulează, membrii vor fi automat taxați cu 4,99 USD pe lună, în plus față de taxa anuală de 119 USD. Abonații primesc livrare gratuită la toate comenzile de 40 $ sau mai mult sau pot plăti un comision plat de 7,99 $ pentru fiecare comandă. Taxa de 7,99 USD pentru comenzi sub 40 de dolari nu este afectată de numărul de articole.

Țintește carnea de vită în sus

Target a anunțat că programul său Restock – un concurent direct pentru Amazon Pantry – va crește de la un program de testare pe câteva piețe până la lansarea la nivel național, acoperind în cele din urmă mai mult de 75% din populația SUA. Target Restock oferă peste 35.000 de articole, inclusiv consumabile de curățare, alimente neperisabile și produse pentru bebeluși.

Următoarea zi de expediere este gratuită pe toate cardurile REDcard (cartea de credit Target) și pe 2,99 $ pentru toate celelalte comenzi. Comenzile de restocare vor fi livrate a doua zi dacă sunt plasate înainte de ora 7:00. De luni pana vineri. Nu există o taxă de membru.

Pe site-ul Target, clienții pot plasa practic articole în "cutia" lor, care deține până la 45 de lire sterline. Un tracker on-line informează clientul cât spațiu rămâne în cutie. Toate comenzile Restock sunt completate direct din magazine. De asemenea, clienții pot utiliza Google Home sau un smartphone cu aplicația Google Assistant pentru a comanda articole folosind comenzi vocale.

Target a lansat, de asemenea, recent, livrarea gratuită de două zile pe comenzi de pe Target.com. Multe dintre aceste comenzi sunt expediate direct din magazine.

Un alt program tinta, "Drive Up", care a primit un raspuns bun din partea unui program pilot din zona Minneapolis in 2017, este acum disponibil in aproape 270 de magazine din intreaga sud-est. Clienții plasează comenzi prin intermediul aplicației Target, iar Target notifică clienții atunci când comenzile sunt pregătite pentru preluare, de obicei în decurs de una până la două ore.

Clienții au lovit butonul "Sunt pe drum" în aplicație când sunt gata să conducă la magazin, iar un angajat țintă aduce obiectele la mașinile lor în termen de două minute de la sosirea în parcare. Planurile vizate vor continua să extindă "Drive Up" la aproape 1.000 de magazine din întreaga țară până la sfârșitul anului 2018. Acest program este în concurență cu Walmart Grocery (fostă Walmart To Go), în care clienții pot primi comenzi plasate online.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *