"Briefs de comerț electronic" este seria mea ocazională de știri și dezvoltări de la comercianții online. În această tranșă, mă voi adresa competiției dintre Walmart și Amazon pentru a achiziționa Flipkart, piața dominantă a Indiei.

Voi examina, de asemenea, închiderea parteneriatului Etsy Wholesale, parteneriatul companiei cu cărămizi și mortar și decizia Adidas de a închide sute de magazine fizice pentru a se concentra pe comerțul electronic.

FlipKart

Amazon și Walmart sunt angajați într-o bătălie pentru a-și asuma un interes de control în Flipkart, cel mai important jucător de pe piața electronică din India.

Amazon a investit 5 miliarde de dolari în India în ultimii ani. Se pare că țara are potențial vast de comerț electronic. Ca si in Statele Unite, Amazon vrea sa fie jucatorul dominant. Flipkart, o companie indiană fondată de doi foști angajați ai Amazonului, are în prezent cea mai mare parte a pieței. Dar a cunoscut o creștere lentă în ultimii doi ani.

Guvernul indian interzice investițiile străine directe în comerțul electronic B2C. Astfel, companiile non-indiene pot funcționa numai ca piețe pentru bunurile cu destinație locală – nu ca modele bazate pe inventar, în cazul în care societatea deține bunurile care sunt vândute prin platforma sa. (Excepția este comerțul electronic B2B.)

Amazon și Walmart sunt angajați într-o bătălie pentru a-și asuma un interes de control în Flipkart, cel mai important jucător de pe piața electronică din India.

Flipkart urmărește modelul de piață. Acesta a anunțat recent că intenționează să construiască o unitate de logistică de 4,5 milioane de metri pătrați în sudul Indiei. Acesta ar fi cel mai mare depozit de comerț electronic din India, mult mai mare decât cel mai mare depozit indian al Amazonului de 400.000 de metri pătrați.

În 2016, guvernul indian a emis o regulă că nu va permite unui singur vânzător să dețină mai mult de 25% din vânzări pe o piață online care are o investiție de peste mări. Acea afacere afectată sever, Cloudtail – un joint venture între Amazon Asia și compania indiană de investiții Catamaran – a atins pragul de 25 la sută în aprilie 2017, restrângând vânzările pentru restul anului.

În ciuda blocajelor rutiere, Amazon se angajează în India, deoarece piața de comerț electronic a țării este așteptată să crească la o rată anuală compusă de 30%, la 200 miliarde de dolari până în 2026, potrivit băncii de investiții Morgan Stanley. În acel moment, vânzările online din India vor fi în continuare doar 12% din total, lăsând loc pentru o creștere foarte mare.

Amazon a adăugat recent șase noi centre de implementare și 25 de stații de distribuție în toată țara. Acum are un număr de 62 de centre de împliniri în India și oferă servicii de zi cu zi în 30 de orașe. Noile centre de împlinire se vor specializa în livrarea de aparate și mobilier de dimensiuni mari, două linii de produse electronice cu creștere rapidă în India.

Amazon nu a dezvăluit termenii ofertei sale pentru un interes de control în Flipkart, altul decât este dispus să ofere o taxă de despărțire de 1 până la 2 miliarde de dolari, potrivit analiștilor indieni de afaceri. O taxă de despărțire este plătită celeilalte părți dacă tranzacția nu se închide sau partea care oferă taxa se retrage din discuții.

În ceea ce privește Walmart, compania încearcă să își intensifice eforturile de comerț electronic din India prin achiziții. Walmart a raportat că și-a încheiat diligența și speră să obțină o cotă de cel puțin 51% în Flipkart, cu o investiție de 10-12 miliarde de dolari.

Flipkart ar putea beneficia de experiența Walmart în logistică și managementul lanțului de aprovizionare. Walmart operează pe Walmart India Private Limited, o filială deținută în întregime de Wal-Mart Stores Inc. Walmart India deține și operează 20 de magazine cu ridicata moderne moderne, un lanț de cărămidă și mortar, în opt state din India.

Walmart este considerat cel mai probabil potențial dobânditor al Flipkart, deoarece Amazon și Flipkart împreună controlează aproximativ 80% din piața de comerț electronic din India. Amazon s-ar afla, probabil, în fața Comisiei de Concurență din India, deoarece ar putea monopoliza comerțul electronic în țară dacă tranzacția va trece. Walmart a fost interesat de Flipkart și de pe atunci cel puțin din 2016. Dar o investiție reală este mult mai probabil acum să înlăture rivalul Amazon.

Etsy en-gros

Etsy intenționează să renunțe la parteneriatele sale de cărămidă și mortar.

Etsy intenționează să renunțe la parteneriatele sale de cărămidă și mortar.

Etsy Wholesale, înființată în 2014, permite comercianților Etsy să-și vândă mărfurile la comercianții cu amănuntul din caramida, inclusiv Macy's și Williams Sonoma. Cu toate acestea, Etsy a părăsit acest efort, înstrăinând mulți comercianți participanți. Etsy se pare că a încetat să mai comunice cu acești vânzători cu ridicata de la Etsy cu ceva timp în urmă, iar compania a recunoscut în cele din urmă că va termina programul.

Unii vânzători se mută într-un site alternativ, Indigo Fair, care a fost înființat în 2017, și declară că are peste 25 000 de comercianți cu amănuntul și buticuri înregistrate. În timp ce efortul de cărămidă a generat venituri pentru vânzători, acesta nu a contribuit mult la linia de jos a lui Etsy. Noul său C.E.O., Josh Silverman, nu este un fan al programului.

Adidas

Adidas, compania germană de îmbrăcăminte sport, intenționează să închidă 170 de magazine de marcă în acest an după închiderea anului 220, anul trecut, mai ales în Europa. Adidas operează 2 588 de magazine fizice, inclusiv puncte de vânzare din fabrici.

CEO. Kasper Rorsted a declarat că internetul este "cel mai important magazin pe care îl avem în lume", potrivit Financial Times, care a raportat, de asemenea, că obiectivul lui Rorsted este de a dubla vânzările de comerț electronic în următorii doi ani. Compania intenționează să cheltuiască aproape 1 miliard de dolari în 2018 pe logistică și infrastructură pentru a sprijini vânzările online. Vânzările de comerț electronic de la Adidas au crescut cu 57% în 2017.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *