41 de servicii europene de cumpărături comparative se plâng de Google. Aceștia spun că motorul de căutare „evită cu artă respectarea legii și a deciziilor autorităților” și că Google continuă să abuzeze de puterea pieței.

Publicitate

Faceți un control gratuit de sănătate a datelor!
Calitatea datelor dvs. influențează eficiența, veniturile și reputația afacerii. Descoperiți cât de curățate sunt datele dvs. și să vă verificați gratuit sănătatea datelor. Solicitați auditul dvs. acum.

Fondatorii și directorii generali ai celor 41 de servicii de cumpărături europene de comparație (incluzând Compare Group, Preisvergleich, Testberichte și Ceneje) au semnat o scrisoare către Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurență.

Scrisoare împotriva nerespectării de către Google a deciziei CE

În scrisoare comună, serviciile solicită acțiuni împotriva nerespectării de către Google a deciziei Comisiei Europene din iunie 2017. Pe atunci, Comisia încheiat că Google a permis o poziționare și o afișare mai favorabile a propriului serviciu de cumpărături comparativ, Google Shopping, comparativ cu serviciile concurente. Acesta a ordonat Google să pună imediat capăt acest lucru.

Google s-a schimbat, dar este mai bine acum?

Google a primit o amendă record de 2,4 miliarde de euro și a decis să o facă împărțiți Google Shopping, după care UE a ajuns la concluzia că Google are îmbunătățit serviciul său de cumpărături comparativ. „Există o absorbție, de asemenea, inventarul anunțurilor rivale este în creștere în comparație cu ceea ce a fost acum doar câteva luni. Dar nu am luat nicio decizie, nici de o parte să spunem că este bine, nici de cealaltă să spunem „nu, nu este”, a spus Vestager.

Acum, multe servicii de cumpărături comparative din Europa spun că Google continuă să-și abuzeze puterea de piață, ceea ce dăunează consumatorilor și companiilor digitale din toată Europa. Îndreptându-se către Vestager, aceștia spun: „Am dori să vă încurajăm să vă aplicați cu putere decizia dvs. pentru a – în sfârșit – să închei condamnarea Google auto-favorizantă”.

„Nu a fost restabilită concurența efectivă”

Ei continuă: „Am dori să subliniem că la zece ani de la primele reclamații formale din cadrul industriei noastre și doi ani după decizia de cumpărare, nu a fost restabilită concurența efectivă pe piețele naționale pentru cumpărăturile comparate.”

Lista serviciilor de cumpărături comparative:

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *