Regândește-ți afacerea Amazon după Covid-19


Pentru vânzătorii Amazon, situația Covid-19 se schimbă în fiecare zi. În timp ce scriu acest lucru, Completarea de către Amazon informează vânzătorii să se aștepte la întârzieri în reînnoirea articolelor neesențiale.

Amazon a închis aproape 5.000 de vânzători pentru reducerea prețurilor – supraîncărcarea echipamentelor de protecție personală, produse de curățare, produse de igienizare și multe altele.

Vânzătorii cei mai vulnerabili sunt arbitrații, care cumpără în principal din magazinele din cărămidă și mortar și vând pe Amazon. Acum au pierdut controlul lanțului lor de aprovizionare de când majoritatea magazinelor fizice s-au închis. Unii arbitri cumpără și vând în întregime pe piață. Dar și ei nu mai controlează reîncărcarea și costurile.

Pentru vânzătorii Amazon, situația Covid-19 se schimbă în fiecare zi.

Lanț de aprovizionare

Această criză este diferită de orice am văzut cu 30 de ani în plus de vânzare cu amănuntul și vânzare directă către consumator. Clima actuală este nu similar cu sărbătorile sau catastrofele naturale precum uraganele, tornadele sau cutremurele. Situația Covid-19 este fără egal. De sărbători, producătorii și comercianții cu amănuntul au timp să lucreze împreună pentru a construi inventarul. Planificarea se face pe parcursul a luni folosind date istorice. Iar catastrofele naturale sunt finite și conținute într-o regiune.

Amazon, Walmart.com și magazinele din cărămidă și mortar sunt toate epuizate din inventar. Pentru următoarele 30 de zile, FBA se va concentra pe reîncărcarea obiectelor esențiale. De asemenea, livrările clienților sunt limitate la informații esențiale – chiar dacă produsul este în stoc și Prime.

Producătorii se străduiesc reînnoiește lanțul de aprovizionare. Au nevoie de materii prime. În caz contrar, se vor lupta pentru a completa cererea timp de câteva luni.

Toți vânzătorii de pe Amazon au fost afectați, nu doar produsele alimentare și de uz casnic. Există deficiențe în categoria echipamentelor de fitness, deoarece consumatorii creează săli de acasă. Electronica solicită, deoarece părinții încearcă să-și țină copiii ocupați. Echipamentele de birou sunt necesare pentru ca oamenii să treacă de acasă.

Lecții pentru vânzători

Lanțul de aprovizionare este esențial atât pentru comercianți, cât și pentru mărci. Ambele necesită control asupra fluxului de produse și a structurii costurilor lor. Construirea unui brand cu un lanț de aprovizionare localizat izolează vânzătorii într-o măsură. Mărcile din categoriile cu valoare înaltă controlează înregistrările, punctele de preț și mesageria.

Indiferent, a merge mai departe cheia tuturor vânzătorilor este controlul lanțului de aprovizionare. Este esențial pentru protejarea veniturilor, așa cum a demonstrat atât de dureros Covid-19. Și o parte semnificativă a lanțului de aprovizionare ar trebui să provină de la distribuitori sau producători autohtoni.

… înainte, cheia tuturor vânzătorilor este controlul lanțului de aprovizionare.

Producția de peste mări, pentru multe categorii, este riscant. Reaprovizionarea este atât de lungă încât este dificil să reacționezi la schimbările modelelor de cumpărare ale consumatorilor. Fabricarea internă vă permite să rămâneți în contact frecvent cu furnizorii, ceea ce vă poate permite vânzătorului să profite rapid de oportunități.

Firma mea de consultanță lucrează cu un brand de îngrijire personală care creează creme, spray-uri și geluri pentru piele. Producătorul intern al companiei s-a oferit să furnizeze un gel de igienizare sub brandul clientului meu. Întrucât deja producea acest articol pentru alții, producătorul putea crea produsul rapid. Brandul avea nevoie doar pentru a crea o etichetă. În termen de trei săptămâni, marca a avut un produs nou, care este foarte relevant pentru climatul actual.

În creditul meu, clientul meu a donat gelul de igienizare pentru întreprinderi, spitale și școli. Un beneficiu secundar este publicitatea gratuită a mărcii, care va ajuta la trecerea crizei. Dacă sursa gelului ar fi peste mări, clientul meu nu ar fi fost în măsură să execute atât de la timp.

Urmarea

Covid-19 a prezentat defecte în lanțul de aprovizionare. Putem vedea ce companii și sisteme aveau planuri de urgență. Indiferent, multe companii suferă. Unii nu se vor recupera. Nu putem prezice rezultatul, dar este clar că mărcile de pe Amazon au mai mult control asupra ofertei și, astfel, se pot adapta mai ușor.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *