Qliro Group, un grup de ecommerce nordic care în prezent este format din CDON marketplace, compania de plăți Qliro și retailerul de modă Nelly.com, se transformă. CDON se va muta și va deveni o companie independentă, în timp ce Nelly va rămâne. Drept urmare, Qliro Group va fi redenumit Nelly Group.

Planurile Qliro Group de a-și schimba numele în Nelly Group au fost prezentate în cadrul companiei raport de sfârșit de an pentru 2019. În raport, grupul explică modul în care CDON și-a depășit așteptările, în timp ce performanțele Nelly nu au fost satisfăcătoare.

Qliro Group a înregistrat o scădere a vânzărilor sale de la 309 milioane de euro la 279 de milioane de euro, în timp ce profitul operațional al companiei a fost de -8,96 milioane de euro.

Nelly va rămâne în grupul Qliro

În iunie 2018, grupul a anunțat că intenționează să se împartă în trei companii separate. Se preconizează că acest lucru se va întâmpla în prima jumătate a acestui an. Planul este să enumere filiala Qliro AB, o companie care oferă servicii financiare comercianților și consumatorilor. Și acțiunile CDON vor fi distribuite acționarilor Qliro Group, în timp ce Nelly va rămâne în grup. „Scopul este de a oferi companiilor posibilitatea de a se concentra pe propriile operațiuni și, prin aceasta, de a-și consolida competitivitatea”, explică conducerea.

Scopul este de a oferi companiilor posibilitatea de a se concentra pe propriile lor operațiuni.

Având în vedere că piața online a devenit un canal din ce în ce mai dominant pentru comerțul electronic, grupul este mândru că CDON este piața de frunte în nordici, cu aproape 1,8 milioane de clienți. „CDON și-a dovedit capacitatea de a crește piața. Modelul este scalabil cu cerințe de capital limitate. ”

„CDON a depășit așteptările noastre”

Marcus Lindqvist, președinte și CEO al Qliro Group, spune că CDON a depășit, în multe aspecte, așteptările lor și este pregătit pentru creștere în afara grupului. „Prin urmare, ne pregătim să distribuim acțiunile CDON către acționarii noștri și să listăm acțiunile pe First North.”

Grupul este clar mai puțin satisfăcut de performanțele financiare ale retailerului online de modă Nelly.com. În ultimul trimestru, vânzările companiei de comerț electronic au scăzut cu 1 la sută, în timp ce OIBDA a scăzut la -1,2 milioane de euro. Acesta a redus supraexploatarea prin vânzările de vămuire, dar acest lucru a avut un impact negativ asupra marjei de produs.

„Nu suntem mulțumiți de Nelly.com”

„Desigur, nu suntem mulțumiți și luăm măsuri active. Nelly își concentrează operațiunile pe piața nordică, iar în afara nordicilor vom reduce propriile eforturi de vânzări și vom conduce vânzările prin alte canale, cum ar fi Zalando. De asemenea, vom continua să reducem nivelurile de inventar și vom reduce organizația administrativă cu aproximativ 25 de angajați cu normă întreagă. Aceste măsuri ne vor readuce la creșterea profitabilă ”, spune Lindqvist.

Nelly.com va reduce eforturile proprii de vânzări și va conduce vânzările prin alte canale, cum ar fi Zalando.

Nelly Group, fără CEO Lindqvist

Planul este acum să menținem lista Qliro Group și să-i conducem activitățile rămase, care în cele din urmă va fi doar Nelly. Astfel, grupul are acum planuri de a-și schimba numele de la Qliro Group la Nelly Group. În legătură cu scindarea grupului, CEO-ul Lindqvist a anunțat că va părăsi compania după patru ani.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *