Piețele pot ajuta mărcile să adauge vânzări incrementale – și să crească gradul de conștientizare. Cele mai multe căi pe care consumatorul le văd, cu atât este mai ușor de recunoscut. Pe măsură ce marca dvs. câștigă recunoașterea, consumatorii o vor aminti și vor avea mai multe șanse de a cumpăra.

Dar vânzarea pe piețe ar putea să se întoarcă fără o execuție atentă. Fii atent la Amazon și celelalte piețe pentru a-ți controla marca. Rezolvarea problemelor după fapt este un coșmar și, în unele cazuri, imposibil.

Am devenit foarte familiarizat cu acest lucru pentru că implică o marcă pe care am de lucru să o îmbunătățesc.

Acest brand omnichannel se concentrează pe vânzările de pe site-ul său de comerț electronic și din Amazon. Din punct de vedere istoric, marca a fost mai preocupată de acoperirea generală cu amănuntul. A permis altor vânzători să-și enumără produsele pe multe piețe online.

Acum, că piața sa mutat puternic spre comerțul electronic, prezența online a mărcii are o pondere mai mare. Dar acești alți vânzători au înnebunit deja imaginea mărcii. Asemenea evenimente sunt comune companiilor care nu sunt familiarizate cu procesul direct-to-consumer.

În exemplul meu, compania nu și-a controlat marca pe piețe, iar acum încearcă să o repare.

… compania nu și-a controlat marca pe piețele, iar acum încearcă să o repare.

Vânzători și canale

Atunci când o marcă își vinde produsele în magazine de cărămidă, determină la care dintre aceste magazine să lucreze. Marcile ar trebui să urmeze același model online. Nu presupuneți că un vânzător știe ce face, doar pentru că are un magazin pe Amazon. Unii vânzători generează un volum de vânzări numai datorită numărului foarte mare de produse pe care le-au enumerat.

De asemenea, mărcile ar trebui să decidă ce piețe să le controleze și pe care să le deschidă altor vânzători. Odată ce permiteți unor terțe părți să vă vândă produsul online, ați creat o competiție pentru marca dvs. Dacă controlați acest proces mai devreme, veți fi în formă mai bună să o luați de-a lungul drumului, dacă este necesar.

Pe scurt, fiți conștienți de prezența online a produselor dvs., indiferent dacă o vindeți direct sau nu.

Eșecul de a controla o marcă online poate duce la rezultate catastrofale. Permițând altor vânzători să afișeze produse fără constrângere poate duce la apariția acelor produse în mai multe canale, cu multe configurații.

Rezultatul nu este consecvența mărcii și o serie de liste de produse – produse învechite, etichete vechi, produse contrafăcute și produse slab reprezentate. Poate chiar să influențeze poziția legală a mărcii. Sunt conștientă de o instanță, de exemplu, atunci când o marcă a implicat avocații săi, deoarece un alt vânzător a înregistrat marca și a pretins că este proprietarul său de drept.

Prețuri minime

Piețele sunt competitive. Mai mulți vânzători ai produsului dvs., cu atât mai mare este lupta pentru vânzare. Fără prețuri minime anunțate, marcile creează o cursă către partea de jos a prețurilor. În final, va renunța la o marcă.

De asemenea, afectează valoarea percepută. Fără MAP, prețurile și configurațiile pot fi un dezastru. Am văzut că vânzătorii oferă un caz de produs sub un singur articol UPC. Aceasta duce la o mare confuzie a consumatorilor. De asemenea, poate fi foarte dificil să se repare.

Informații despre produs

Amazon și alte piețe sunt baze de date masive. Informațiile despre produse din aceste baze de date sunt atașate unui element comun, cum ar fi un UPC. Odată ce această informație este stabilită într-o bază de date și este disponibilă pentru vânzare, este imposibil să se remedieze erorile.

Luați în considerare acest exemplu de pe piața Amazonului. Produsul de mai jos este uleiul de măsline. Cu toate acestea, descrierea "despre produs" spune că este o "cremă hemoroidă". Deoarece atât de mulți alți vânzători au avut controlul asupra acestui produs în trecut, această greșeală a fost amestecată fără griji în descriere. A luat brandul de aproape șase luni și mii de dolari la recâștiga controlul din produsul său (ulei de măsline).

Ulei de măsline 2

O marcă a permis multor vânzători accesul la această sticlă de ulei de măsline. În acest proces, uleiul a fost în mod eronat descris drept "cremă hemoroidă".

Importanța piețelor

Consumatorii se vor îndrepta din ce în ce mai mult către piețele online pentru cumpărături rapide și convenabile. Este imperativ ca brandurile să înțeleagă cum să folosească aceste piețe pentru a-și construi succesul general.

Aceasta necesită o strategie concretă. Cum să folosiți aceste canale pentru a construi un brand global și pentru a-și îmbunătăți reputația? Cum de a transforma clienții de pe piață în loiali marca clienții?

O marcă ar trebui să controleze modul în care sunt prezentate și percepute produsele sale. Atunci când numele de marcă se află pe pachet, consumatorii își vor asocia experiența.

Folosind piețele online, brandurile își pot ridica prezența și își pot dezvolta afacerea. Cheia este controlul cine vinde, cum vinde și unde.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *