"Briefs de comerț electronic" este seria mea ocazională de știri și dezvoltări de la comercianții online. În această tranșă, mă voi adresa războaielor cu produse alimentare, expansiunea internațională de către Amazon și Walmart și îmbrățișarea comerțului electronic de către Pepsi.

Alibaba Eyes Kroger

Într-un efort de diversificare și extindere, Alibaba, gigantul de comerț electronic chinez, urmează pe urmele lui Amazon cu inițiativa "New Retail" – achiziționând magazine de cărămidă și mortar în China și căutând să facă achiziții similare în străinătate. La fel ca Amazon, Alibaba consideră că asigurarea unei participații la comerțul cu amănuntul tradițional este utilă pentru creșterea acesteia.

Alibaba a investit aproape 8 miliarde de dolari în magazinele de cărămidă și mortar din China, în primul rând prin achiziționarea de mize în lanțurile supermarketurilor locale. De asemenea, a început un nou lanț de supermarketuri care combină cumpărăturile online și cumpărăturile online. Numit Hema, lanțul funcționează, de asemenea, ca centru de realizare, livrând comenzi online în decurs de o oră. Hema are 13 magazine, 10 în Shanghai.

Acum se pare că Alibaba se uită la intrarea în arena americană a supermarketurilor într-un mod mare. Kroger, cu 2790 de magazine alimentare, are în vedere opțiuni multiple de colaborare – de la o alianță tehnologică la o achiziție absolută de Alibaba. O achiziție ar putea costa Alibaba 50 de miliarde de dolari, de patru ori mai mult decât achiziționarea de anul trecut a Total Foods de către Amazon. Lucrul cu Kroger ar putea da Alibaba abilitatea de a vinde mai multe bunuri americane și de a accesa date valoroase despre preferințele consumatorilor americani. În plus, parteneriatul potențial ar putea da Kroger accesul la piața Alibaba din China, unde consumatorii sunt dornici să cumpere produse americane.

Kroger se confruntă cu o concurență rigidă din partea distribuitorilor germani cu discount Lidl și Aldi, precum și Walmart. În plus, acțiunile lui Kroger au pierdut 35 la sută din valoarea sa la o zi după ce Amazon a anunțat achiziționarea de Total Foods. Pentru a-și extinde rapid prezența online, Kroger a oferit între 300 și 400 de milioane de dolari pentru a cumpăra Boxed – distribuitorul online de produse alimentare și bunuri de uz casnic. Boxed a respins oferta.

Amazon se extinde în Brazilia

În luna octombrie a anului 2017, Amazon a lansat o piață electronică și aparatură online în Brazilia, cea mai mare piață din America Latină. Anterior, Amazon a vândut doar cărți în Brazilia. Amazon va închiria acum un depozit de 50.000 de metri pătrați chiar în afara orașului São Paulo, cel mai mare oraș al țării. Amazon se bazează în prezent pe terți pentru a-și livra propriile bunuri vândute pe piața sa.

Cu toate acestea, Amazon primește multe plângeri din partea clienților în Brazilia cu privire la comenzile întârziate sau anulate – ceva care este o problemă mai mică în țările în care Amazon se îmbracă și comandă nave.

MercadoLibre din Argentina, cel mai mare site de comerț electronic din America Latină, va fi probabil rănit de mișcarea Amazonului. B2W Cia Digital, cu sediul în Brazilia, este un alt comerciant online care va fi probabil afectat de expansiunea Amazonului în țară.

Walmart și Rakuten

În luna ianuarie, Walmart a anunțat un parteneriat cu Rakuten, una dintre cele mai importante companii de comerț electronic din Japonia, de a furniza produse și servicii atât în ​​Japonia, cât și în Statele Unite.

Rakuten și Walmart fabrica de produse alimentare de cărămidă și mortar Seiyu GK vor lucra împreună pentru a oferi un serviciu online de livrare de bacanie în Japonia. Serviciul de livrare actual al lui Seiyu va fi încorporat în noua ofertă, care va fi numită Rakuten Seiyu Net Super. Acesta va fi lansat în a doua jumătate a anului 2018. Companiile intenționează să crească capacitatea în Japonia prin înființarea unui centru de împlinire dedicat oferind în același timp livrările din magazinele Seiyu. Ofertele de produse includ produse, truse de mâncare și produse de la comercianți de pe piața Rakuten.

Un comunicat de presă comun a declarat: "Pentru a servi nevoilor clienților din ce în ce mai scurte la timp pentru pregătire, serviciul va include nu numai produse proaspete și consumabile zilnice, ci și o gamă bogată de articole convenabile, cum ar fi legumele tăiate, gata preparate de mâncare, precum și produse locale de gourmet populare de la comercianții de pe piața Rakuten Ichiba. "

Consumatorii japonezi cheltuiesc anual 19 miliarde de dolari pentru alimente, potrivit Institutului de Cercetare Yano.

De asemenea, Walmart va deveni partenerul exclusiv de comerț cu amănuntul al cititorilor electronici Kobo ai lui Rakuten din Statele Unite, oferindu-i posibilitatea de a vinde milioane de titluri de cărți electronice și audiobook ale lui Kobo pe Walmart.com. Tot conținutul Kobo va fi de asemenea disponibil printr-o aplicație Walmart și Kobo, pe care utilizatorii o pot accesa pe dispozitive mobile, desktop-uri și cititoare electronice Kobo.

PepsiCo

PepsiCo a anunțat că va cheltui câteva din reducerile fiscale pentru a-și consolida eforturile de comerț electronic. Compania a emis o declarație spunând: "Am văzut beneficiul investițiilor în capabilități, cum ar fi comerțul electronic, o afacere care este acum aproximativ 1 miliard de dolari în vânzări cu amănuntul anualizate pentru noi, cu o pistă lungă pentru o creștere continuă".

Achizițiile impulsuri la magazin cuprind aproximativ 30% din vânzările totale de băuturi, potrivit lui Ali Dibadj, analist la Bernstein Research. Cu mai puțini oameni care fac cumpărături în magazine, vânzările ar putea să scadă. În timp ce cumpărăturile online nu vor satisface un impuls, site-ul Pepsi îi direcționează pe consumatori către alte site-uri online – Amazon, Target, Walmart – pentru achiziții în vrac.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *