Planificarea strategică pentru comerțul electronic B2B necesită evaluarea pe termen lung a misiunii, viziunii și obiectivelor companiei. Amanarea timpului la o cafenea sau în altă parte, pentru a vă concentra fără întreruperi, vă poate ajuta.

Planificarea strategică pentru comerțul electronic B2B necesită evaluarea pe termen lung a misiunii, viziunii și obiectivelor companiei. Amanarea timpului la o cafenea sau în altă parte, pentru a vă concentra fără întreruperi, vă poate ajuta.

Odată cu sfârșitul anului 2016, multe companii B2B revizuiesc performanța și planificarea din acest an de comerț electronic pentru anul viitor.

De prea multe ori, dezvoltarea comerțului B2B este scurt. Întreprinderile întrebă frecvent: "Am cerințe de a face X. Care este cea mai bună soluție?"

De fapt, ei pot găsi cea mai bună soluție pentru X, dar șase luni sau un an mai târziu, când există un set nou de cerințe, soluția poate să nu fie cea mai potrivită. Dacă priviți nevoile curente față de strategia pe termen lung, veți lua decizii mai bune.

Începerea rapidă: plan strategic de o oră

Iată un exercițiu rapid ca punct de plecare pentru planificarea strategică.

Părăsiți o oră pentru a merge la o cafenea sau în altă parte, unde puteți să vă concentrați fără întreruperi. Aduceți hârtie, un stilou și o copie a misiunii, viziunii și obiectivelor companiei. Dacă aveți o marcă definită și o propunere unică de vânzare, aduceți și ei aceleași rezultate.

Mai întâi, revizuiți misiunea, viziunea, obiectivele, marca și propunerea unică de vânzare a companiei.

Raspunde la aceste intrebari.

  • Cum va utiliza compania mea pe web pentru a obține un avantaj de piață?
  • Ce experiență putem crea online pentru clienții noștri pe care Amazon nu le poate potrivi?
  • Ce instrumente putem oferi care ne vor face viața clienților este mai ușoară?
  • Ce instrumente și caracteristici ale site-ului Web vor fi importante pentru utilizatorii de dispozitive mobile?
  • Ce metrici vor defini succesul site-ului nostru de comerț electronic?

În mod ideal, aveți o echipă care poate lua în considerare și lucra împreună prin aceste întrebări și poate colabora cu conducerea companiei dvs. pentru a obține aprobarea. Cu toate acestea, dacă compania dvs. nu se gândește astăzi la aceste întrebări, timpul acordat acestora va ajuta la planificarea creșterii.

Pasul următor: prioritizați

Odată ce ați primit răspunsurile la aceste întrebări, luați timp să reflectați. Alegeți strategiile pe care credeți că le vor aduce cel mai mare impact. De multe ori, aceste strategii sunt legate de oportunitățile pieței, de prioritățile generale de afaceri sau de punctele de durere.

Dacă nu sunteți sigur care strategii vor face cel mai mare impact, obțineți feedback de la alții. Abordați partenerii de încredere și uita-te la ceea ce fac alții din industria dvs..

Îmbunătățirea vitezei site-ului dvs., a experienței mobile și calitatea rezultatelor căutării sunt priorități comune pentru jucătorii serioși din spațiul de comerț electronic. Luați în considerare adăugarea acestora la planurile dvs., dacă nu sunt.

Construirea unei perspective pe termen lung

Cu prioritățile în mână, creați o viziune pentru ceea ce va arăta site-ul dvs. de comerț electronic în trei ani.

  • Platforma software actuală vă va permite să atingeți aceste obiective?
  • Ce dezvoltare va fi necesară?
  • Care sunt opțiunile pentru suplimentele terțelor părți la software-ul pe care îl aveți?

De obicei există mai multe căi pe care le puteți lua. Pachetele software potențiale vor oferi probabil funcții diferite și vor avea costuri diferite. O soluție poate costa mai puțin în primul an, dar mai mult în timp.

Luați în considerare asamblarea unei comparații a costurilor care se pare că este de șase ani. În timp ce tehnologia se schimbă în mod constant, o comparație bazată pe ipoteze și licențiere curentă poate fi în continuare utilă.

O soluție poate costa mai puțin în primul an, dar mai mult în timp.

De exemplu, am dezvoltat recent o comparație de cost pe șase ani pentru o companie care a arătat că soluția A a avut un cost mai mic pentru primul an, dar soluția B de mai mult de șase ani a fost cu aproximativ 30% mai mică. Soluția B are un set de caracteristici mai robust, ceea ce înseamnă că vor fi necesare mai puține personalizări pentru atingerea obiectivelor companiei și, în plus, costurile de dezvoltare sunt mai mici – arhitectura soluției B permite upgrade-urilor să coste mai puțin.

Structurile de licențiere pot varia. Unele licențe costă același lucru în fiecare an. Altele sunt mai mari în avans cu un procent în anii următori. Altele se bazează pe venituri și vor crește pe măsura succesului site-ului dvs. Luați în considerare modul în care structura licenței va afecta costurile pe termen lung.

Costurile de găzduire, suport și întreținere sunt, de asemenea, o considerație și ar putea fi adăugate în comparație. Dacă utilizați un cărucior SaaS, veți beneficia de nici un cost de găzduire, dar, în funcție de soluție, puteți experiența compromisurilor în alte domenii.

Călătoria unei singure companii

Cu câțiva ani în urmă, m-am întâlnit cu o companie care avea obiective specifice pentru redesenarea unui site, pentru a-și îmbunătăți funcțiile de comerț electronic și conținutul său. Site-ul Web a reprezentat o parte esențială a strategiei generale de afaceri a companiei. Personalul a știut că aceasta a fost prima dintre cele mai multe etape și au vrut să ia o abordare incrementală.

Am oferit două soluții. Unul și-a îndeplinit nevoile imediate la un cost mai mic, iar celălalt a fost inițial mai scump, dar a avut o capacitate mai mare de a scala. Ei au decis să meargă cu alternativa de costuri mai mici, cu înțelegerea că societatea ar putea să o depășească în câțiva ani. Personalul a vrut să o ia cu un pas la un moment dat.

De atunci, au aprobat proiecte și personalizări suplimentare la versiunea cu costuri mai mici. Cu fiecare proiect nou, costul pentru a trece la opțiunea de vârf devine mai scump, deoarece mișcarea va implica recodarea a ceea ce au plătit deja. Unele dintre solicitările personalului ar fi mult mai ușor de implementat în opțiunea de vârf. Dar costurile de comutare sunt ridicate – în comparație cu staționarea pe platforma actuală – chiar dacă costurile pe termen lung sunt mai mici. Recent, un director de companie mi-a spus: "Aș fi vrut să fim plecați [the higher-end option] in primul loc."

Cheia este de a face o alegere în cunoștință de cauză. Multe companii ignoră strategia globală și nu planifică costuri pe termen lung. Specificați prioritățile dvs. și estimați costurile pe termen lung. Acesta va contribui la crearea unei strategii B2B mai eficiente în domeniul comerțului electronic.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *