Site-ul rus Joom, care oferă produse la prețuri reduse din China, pariază din ce în ce mai mult pe mărcile franceze. După ce a ajutat comercianții francezi să își vândă produsele în Europa, Joom vrea să ia în continuare și să vizeze comercianții din alte țări europene.

Joom este o piață cu sediul în Rusia, care poate fi comparată cu ușurință cu Wish, o altă platformă on-line populară, cu milioane de produse preponderent din China. Joom, fondat în 2016, oferă deja 10.000 de produse din Franța și consideră această piață drept un teren de testare pentru creșterea vânzărilor de articole de valoare mai mare, produse în afara Chinei, Reuters scrie.

"Dacă reușim în Franța, vom fi în Europa"

Consumatorii francezi ai companiei se numără printre cele mai active din Europa și de aceea a început să recruteze mărci franceze. "Următorul pas va fi ajuta comercianții francezi să își vândă produsele în Europa. Apoi vom viza comercianții din alte țări europene ", explică CEO-ul și co-fondatorul Ilya Shirokov. "Dacă avem succes Franţa, vom avea succes în Europa.“

Franța este cea mai mare piață a lui Joom din Europa

Shirokov declară că consumatorii francezi doresc să cumpere produse de marcă care sunt stocate local sau în țările vecine. "Cred că vânzarea de produse franceze va depăși vânzarea de produse chinezești în aproximativ un an", spune el.

În cele din urmă, Joom vrea să devină alegerea numărul doi în Franța și în Europa, după Amazon. În Franța, aceasta a fost prezentă la mijlocul anului 2017, iar țara este acum cea mai mare piață din Europa. Aproximativ 40.000 de utilizatori noi instalează aplicația pentru cumpărături mobile în Franța, afirmă compania.

Europa este importantă pentru Joom

Europa este o piață importantă pentru compania de comerț electronic din Rusia. Acest continent reprezintă jumătate din valoarea globală a marfurilor Joom, în timp ce Rusia reprezintă 45%.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *