Vinted, o piață din Lituania, a strâns 128 de milioane de euro într-o rundă condusă de Lightspeed Venture Partners. Cu banii, site-ul unde consumatorii pot vinde și cumpăra moda second-hand dorește să-și accelereze creșterea rapidă în toată Europa.

Publicitate

Indicele internațional de retail 2019
Ghidul definitiv al retailului internațional din 2019 și nu numai. Cum te clasează? Află acum.

Prin noua rundă de finanțare, Vinted este acum evaluată la peste 1 miliard de euro, ceea ce îl face primul unicorn tehnologic din Lituania. Banii vor fi cheltuiți pentru continuarea lor expansiune în Europa, prin dublarea personalului său din echipele de produse și tehnologie și prin construirea mai multor funcții pe platforma sa online.

Noi lansări în Europa

Vinted, fondată în 2008, a rămas aproape fără bani acum câțiva ani. Dar cu ajutorul antreprenorului olandez Thomas Plantenga, care este acum CEO-ul lui Vinted, lucrurile s-au transformat în bine. Recent, piața a început să construiască o platformă internațională integrată, cu lansări în Olanda, Belgia și Spania.

180 de articole pe platformă

Acum, platforma oferă peste 180 de milioane de articole vestimentare second-hand, care sunt cumpărate și vândute de membri în 11 țări diferite. Previziunea este că 1,3 miliarde de euro din volumul brut al mărfurilor vor fi gestionate pe platforma Vinted în acest an.

„Un punct de cotitură este aproape”

Potrivit Plantenga, un moment de cotitură pe piața modei second-hand este aproape. „Consumatorii din întreaga lume sunt din ce în ce mai conștienți de alegerile lor de cumpărare. Suntem recunoscători pentru investitorii noștri existenți, care cred în misiunea noastră de a face prima alegere a lumii. ”

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *