Comerțul electronic este practica conducerii traficului top-of-pournel pentru a se transforma în vânzări și clienți. Și există sute de modalități de a merge.

De la concentrarea asupra traficului ecologic și a SEO la utilizarea anunțurilor Facebook sau Google pentru a conduce trafic orientat, puteți combina și combina strategiile plătite cu strategiile neplatite, toate într-un efort de a determina ce mix convertește cei mai mulți oameni.

Dar strategia de marketing nu este chiar statică. Pe măsură ce tactica de marketing și algoritmii de piață evoluează, strategia dvs. trebuie făcută și pentru a câștiga cea mai mare rentabilitate a cheltuielilor publicitare, precum și pentru returnarea costurilor de operare asociate unor strategii neplatite, cum ar fi SEO.

S-ar putea să fi auzit odată: "Dacă o vei construi, vor veni".

Este un citat grozav, dintr-un film grozav.

Din păcate, când vine vorba de marketingul de comerț electronic, această noțiune este complet falsă. Când îl construiți, ei nu vin neapărat.

Într-un mediu în continuă schimbare și din ce în ce mai competitiv, trebuie să faci mai mult efort pentru a-ți crește vânzările online.

Pentru multe companii, acesta este cel mai important motiv pentru care obiectivele privind veniturile nu sunt îndeplinite.

Cu veniturile din comerțul electronic din SUA care ar putea ajunge la 4,9 miliarde de dolari în 2023, nu vrei să pierzi barca.

Pe de o parte, construirea unui site modern, bogat în funcții și ușor de utilizat poate părea o sarcină dificilă (aluzie, indiciu: nu trebuie să fie cu resursele potrivite).

Dar chiar dacă faci doar asta, ești doar la jumătatea drumului.

Cu excepția cazului în care bateți trotuarul pentru a crește gradul de conștientizare, site-ul dvs. de comerț electronic va exista într-un vid.

Și asta nu este bine pentru nimeni – proprietarul afacerii, angajații și oamenii care vor să cumpere produsele dvs.

În scopul creșterii eficiente a unei afaceri de comerț electronic – indiferent dacă aveți sau nu o prezență cu amănuntul – aveți nevoie de un plan de marketing bine gândit în comerțul electronic pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și a crește vânzările. Și nu există nici o cale în jurul ei.

Dar nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta. În acest blog, acoperim următoarele subiecte:

 1. Crearea și executarea unui plan de marketing pentru comerțul electronic.
 2. Canale de marketing, tactici și instrumente de luat în considerare.
 3. Construirea unei echipe de marketing: In-House vs. Agenție.

Pe baza acestui articol, veți avea informațiile de care aveți nevoie pentru a construi cu încredere un plan de marketing pentru comerțul electronic, care să vă ajute în mod eficient la dimensiunea afacerii dvs. și să vă atingeți obiectivele.

Amintiți-vă, nu există nici un "glonț magic" atunci când vine vorba de construirea de brand awareness și de conducerea vânzărilor de comerț electronic.

Principiile pe care le-am subliniat ar trebui definite ca "cele mai bune practici", dar capacitatea echipei tale de a gândi critic și de a deveni creativă va fi "sosul special" pe care brandul tău trebuie să-l accelereze creșterea vânzărilor.

Crearea și executarea unui plan de marketing pentru comerțul electronic

"Un eșec în plan este un plan de eșec."

Un alt citat valabil. De această dată, de Benjamin Franklin.

Pentru a fi clar, nu există nici o lipsă de literatură în jurul valorii de "cum să dezvolte un plan de marketing."

De fapt, acest subiect ține mulți autori, profesori și vorbitori de public de mare preț angajați. Și în mod justificabil.

Multe principii încercate și adevărate rămân relevante astăzi, însă odată cu evoluția continuă a comerțului electronic, nu este timpul să ne îndrăgostim.

Fără un plan bine gândit de atac, șansele de a-ți atinge obiectivele de marketing vor fi slabe.

Și fără înțelegerea peisajului de marketing al comerțului electronic, sunteți într-un dezavantaj sever.

Am aplicat elementele fundamentale ale elaborării unui plan de marketing, am injectat câteva sfaturi de economisire a timpului și am aplicat sfaturile noastre de consultanță specifică comerțului electronic pentru a crea în cele din urmă acest plan în 12 pași perfect pentru construirea magazinului dvs. online.

Cu informațiile furnizate, puteți crea cu siguranță un plan de marketing de comerț electronic de la zero, cu echipa dvs. sau alături de un partener de agenție mai experimentat. Iată câteva sfaturi și sfaturi pentru economisirea timpului înainte de a începe.

1. Căutați mentori și sfaturi.

Găsiți companii sau persoane care au construit deja și au scalat o afacere de succes în comerțul electronic, în mod ideal în cadrul aceleiași industrii. Apoi, cereți sfatul lor.

 • Cum au început?
 • Ce canale de marketing au produs cel mai mare ROI pe termen scurt?
 • Au folosit o agenție? Dacă da, care agenție?
 • Ce tehnologie au folosit pentru a urmări datele?
 • Ce produse SaaS au fost cele mai utile și eficiente?

Există tone de grupuri online în care puteți pune aceste întrebări. BigCommerce proprii comunitate este doar una.

2. Când este posibil, angajați experți.

Destul de simplu, lățimea cunoștințelor și a experienței pe care un marketer talentat le poate aduce afacerii dvs. nu poate fi subevaluată.

Timpul și efortul pe care îl veți petrece despre învățarea și combinarea campaniilor de marketing digital pot fi cheltuite pentru o activitate mai semnificativă.

Dacă sunteți un începător, luați în considerare angajarea unui freelancer pentru a ajuta la mai multe părți nuanțate ale afacerii dvs., cum ar fi brandingul, publicitatea plătită sau întreținerea site-ului.

Dacă sunteți o afacere stabilită, luați în considerare angajarea unei agenții cu experiență.

Ele vor aduce o nouă energie, o perspectivă proaspătă și abilități care să vă completeze capacitățile interne.

3. Fii sincer cu tine însuți.

Fără produse de calitate, finanțarea adecvată și o echipă capabilă, o cale spre succes NU există. Desigur, există întotdeauna excepții de la regula.

Dar nu bancați pe postul Instagram al unui influențator social pentru a compensa aceste neajunsuri. Pur și simplu nu se întâmplă așa.

Nu este nici o rușine începe de mici și DIY-ing dvs. de marketing digital pe termen scurt. Dar este important să se stabilească așteptări realiste și să se contureze o foaie de parcurs pentru creștere economică.

Cum se construiește un plan de marketing pentru comerțul electronic

Pe măsură ce puneți baza la viitorul dvs. de comerț electronic, este important să treceți prin aceste exerciții în timp ce scrieți planul de afaceri pentru a vă asigura că metodele și strategia dvs. sunt bine gândite și că veți trece testul timpului.

Nu poate fi supraevaluat: acestea sunt premisele pentru crearea unui plan de marketing eficient și construirea unei afaceri de succes.

1. Rezumat Executiv.

Acum, că ați adunat sfaturi substanțiale de la mentori cunoștințe, imagine de ansamblu mare va fi în centrul atenției.

Prin scrierea unui rezumat executiv, veți lua primii pași pentru elaborarea planului dvs. de marketing pentru comerțul electronic.

2. Obiective și obiective.

Asigurați-vă obiectivele și obiectivele FOARTE clare și specifice.

Odată ce începeți să executați, nu este nici o rușine să vă modificați obiectivele dacă s-au dovedit a fi prea mici sau prea mari.

În cele din urmă, obiectivul dvs. principal ar trebui să fie crearea de obiective realiste și realizabile. Și apoi, stratificare în "goluri stretch" pentru a excita într-adevăr echipa.

Acestea fiind spuse, asigurați-vă că includeți obiective și valori specifice, cum ar fi:

 • Creșteți vânzările cu X% în timpul sezonului lent.
 • Creșteți AOV cu X% pe Black Friday & Cyber ​​Monday.
 • Creșteți ratele de conversie prin email marketing cu X%.

3. Declarație de misiune și propunere de valoare.

 • Care este scopul acestei companii?
 • Ce faci?
 • Ce nu faci?

Tu (sau conducerea companiei) trebuie să poți răspunde la aceste întrebări de bază.

Nu toate companiile au nevoie de un element filantropic al afacerii (ceea ce ar fi frumos), dar trebuie să existe o propunere de misiune și valoare clară.

4. Obiectivul clienților, personajelor și piețelor.

Cunoaște-ți publicul.

Dacă nu aveți o înțelegere clară a lui pe care îi vizați, ce caracteristici le definesc și unde sunt localizate – sunteți obligat să conduceți campanii ineficiente care pierd banii și vizează persoane fizice cu nivel scăzut de conversie, necalificate.

Asigurați-vă că știți următoarele:

 • Vârsta variază.
 • Defalcarea pe sexe.
 • Locatie geografica.
 • Putere de cumpărare.

5. Analiza situației.

"Poți să știi unde te duci dacă știi unde ai fost."

Prin urmare, efectuați o evaluare aprofundată a stării actuale a companiei, a competiției și a planului general de marketing.

Nu lasa nici o piatra neintoarsa. O mai bună înțelegere a situației dvs. actuale va duce la o mai bună luare a deciziilor și, în cele din urmă, la obținerea unor rezultate mai bune.

6. Strategie de stabilire a prețurilor și poziționare.

Asigurați-vă că prețul și poziționarea vă oferă o valoare reală pentru publicul țintă.

Forțarea produselor pe clienții dvs. țintă pe care ei le consideră a fi supraevaluate este o propunere de pierdere, mai ales când compararea prețurilor este atât de ușoară în aceste zile.

Prin urmare, faceți cercetările voastre!

Desigur, există oportunități de testare și perfecționare pe tot parcursul ciclului de viață al produsului dvs., dar făcând un pic mai mult de lucru în față, veți fi mai bine pe termen lung.

7. Planul de distribuție și realizare.

Chiar dacă începeți mici, trebuie să înțelegeți în mod clar cerințele de distribuție și de îndeplinire a ordinelor care vor evolua pe măsură ce crești.

Indiferent dacă ambalați și expediați-vă, supravegheați o echipă mică sau folosiți un magazin de împlinire a unei terțe părți, trebuie să știți dacă procesele dvs. de împlinire pot satisface cererea viitoarei dvs. impulsuri de marketing.

După ce v-ați scris planurile, asigurați-vă că ați petrecut o bună parte a timpului, ajustând, perfecționându-le și evoluându-le în timp.

Instrumente de implementare a comerțului electronic

Găsi mai multă expediere și îndeplinire instrumente pentru magazinul dvs.

Executarea unui plan de marketing pentru comerțul electronic

În acest sens, ar trebui să înțelegeți foarte clar subtilitățile care vă definesc afacerea.

Dacă sunteți o afacere mică, acesta este momentul în care începeți să stabiliți baza pentru o creștere viitoare și, dacă sunteți mai stabilă, acesta este modul în care vă accelerați traiectoria de creștere.

1. Determinați strategia de generare a vânzărilor și a conducerii.

Aici devii creativ. Și, din nefericire, aici se opresc răspunsurile de o mărime. Numărul de modalități prin care puteți să comercializați afacerea dvs. este aparent fără sfârșit și este un lucru bun!

Chiar dacă enorma listă a buzzwords-urilor de marketing digital vă poate face capul rotit, vom evidenția strategiile și instrumentele care au dovedit istoricul rezultatelor, împreună cu unele strategii mai noi de luat în considerare.

Pentru noi, imaginați-vă o grafică a vânzărilor care vă arată calea clienților de la Conștientizare la Interes pentru a Apela la Acțiune.

Acum, imaginați-vă că fiecare etapă din acest proces include note despre strategiile de marketing specifice pe care le veți angaja pentru a le oferi clienților potențiali prin această canal.

În partea superioară a canalului, veți vedea strategiile de construire a conștientizării brandului care nu produc adesea conversii imediate – cum ar fi postarea de conținut social organic sau anunțuri grafice programate.

În partea de jos, veți vedea anunțuri din Rețeaua de căutare Google, anunțuri de retargetare Instagram și comunicare directă prin e-mail.

În calitate de marketer, veți dori să luați în considerare scopul principal al fiecărei strategii de campanie pe care o ocupați și unde se potrivește în canalul dvs.

Dar nu vă faceți griji, strategiile și tacticile următoarei secțiuni sunt obligate să producă rezultate pozitive.

2. Obțineți tehnologia și software-ul de raportare.

Înainte de a face o solicitare serioasă de marketing, trebuie să vă întrebați absolut următoarele întrebări:

 • Este tehnologia pe care o folosesc în prezent pentru a urmări eficiența eforturilor mele de marketing adecvate?
 • Poate fi folosit pentru a determina dacă KPI-urile pe care încerc să le îmbunătățesc sunt ACȚIONAT?
 • Va ajuta echipa noastră să determine cu precizie ROI-ul acțiunilor noastre?

Dacă răspunsul dvs. este "nu", atunci trebuie să luați în considerare o modificare înainte de lansarea unei noi strategii de marketing pentru comerțul electronic. Și dacă răspunsul dvs. este "da", este grozav! Dar aș încuraja și să verificați.

Iată câteva instrumente minunate de luat în considerare:

După cum am menționat în punctul nostru anterior, numărul mare de canale de marketing continuă să crească, iar instrumentele pe care le folosiți pentru a urmări aceste informații trebuie să fie suficiente.

Dar nu-ți face griji. Instrumentele sunt acolo. Și chiar dacă aveți un buget limitat – există mai multe resurse gratuite care vă pot ajuta.

3. Începeți cu conversii.

În cadrul strategiei dvs. de generație plină și a strategiei de vânzări, au existat anumite strategii bazate pe cea de jos a strategiei, concepute pentru a atrage clienții peste linia de sosire.

Vă recomandăm să lansați mai întâi aceste campanii pentru a genera vânzări și a avea un impuls pozitiv.

Apoi, odată ce echipa dvs. se simte confortabilă cu rezultatele inițiale, continuați să introduceți întreaga strategie de marketing pentru comerțul electronic (mai multe despre aceste tipuri de strategii de mai jos).

4. Testați apele.

Alocați o parte din bugetul de marketing pentru comerțul electronic pentru a testa noi strategii.

La urma urmei, nu veți ști niciodată ce funcționează bine și ce nu face până când nu îl încercați.

Nu cheltuiți bani în mod ciudat, dar în funcție de mărimea bugetului dvs., executarea unor cazuri simple de testare pe piețele mai mici vă poate furniza muniția necesară pentru a justifica o majorare a bugetului, validarea recomandărilor dvs. anterioare și / sau deschiderea o nouă oportunitate de piață.

5. Îmbunătățiți și extindeți strategia de marketing pentru comerțul electronic.

Acum devine foarte distractiv! Ați văzut un impuls pozitiv și sunteți gata să aruncați flăcările.

Prin acest punct, aveți o bună înțelegere a ceea ce funcționează, a ceea ce are nevoie de îmbunătățire și a oportunităților care există în continuare. Și îți promit că în nici un moment nu ți-ai epuizat toate opțiunile.

Prin urmare, rafinați și îmbunătățiți strategiile inițiale. După ce ați dovedit o rentabilitate a investiției (ROI) pozitivă, este timpul să vă măriți bugetul și să vă sculați!

Dincolo de asta, puteți deveni și mai creativ.

Unele strategii de luat în considerare sunt:

 • Joint Ventures și parteneriateMarcile complementare au gasit succes prin parteneriate. Puteți co-crea conținut care expune ambele mărci la lista de e-mail a celuilalt. Sau îmbinați un pachet cadou de vacanță pregătit pentru mai multe mărci. Oportunitățile sunt nesfârșite, iar atunci când mărcile se aliniază, ambele mărci beneficiază.
 • Creșteți AOV – Ai fost în căutarea de a conduce vânzări. Acum, încercați să creșteți valoarea medie a comenzii. Reduceți codurile dvs. de reduceri la achiziții de stimulente mai mari sau la expedierea expediată oferite pentru comenzi cu 50% mai mari decât cele actuale de AOV.
 • Recomandări Oferiți clienților actuali posibilitatea de a vă adresa un prieten și de a culege recompensele. Este o victorie. Ele devin o armată de avocați de marcă, în timp ce, în același timp, căutând prin catalogul de produse pentru căile de utilizare a noului cod de discount.

Canale de marketing pentru comerțul electronic, tactici și instrumente de luat în considerare

Noi canale de marketing se deschid în fiecare zi.

Rețelele imense, cum ar fi Google și Facebook, vor continua să ofere noi modalități de a ajunge la clienți și de a atrage mai mulți bani publicitari.

Având în vedere acest lucru, iată o listă cu cele mai bune canale, tactici și instrumente care trebuie luate în considerare la elaborarea planului de marketing pentru comerțul electronic.

1. Publicitate Pay-Per-Click (PPC).

Publicitatea Pay-per-Click sau PPC pot fi unul dintre elementele fundamentale ale strategiei de marketing pentru comerțul electronic.

Doar în cazul în care nu sunteți familiarizat cu PPC, marca dvs. ar plăti o rețea publicitară, cum ar fi Google, de fiecare dată când cineva face clic pe anunțul dvs.

Desigur, există mai multe tipuri de anunțuri PPC pe care aș vrea să le atrag atenția – campaniile de căutare plătite, afișarea și campaniile de cumpărături – deoarece sunt cele mai relevante pentru succesul de marketing al comerțului electronic.

Fiecare tip de publicitate PPC poate juca un rol important, dar diferit în strategia de marketing globală.

Și pentru ușurința de înțelegere, voi folosi Google la sursa primară a tuturor anunțurilor PPC, deoarece este cea mai populară și mai ușor de folosit.

Acestea fiind spuse, există diferite rețele publicitare PPC, cum ar fi Anunțurile Bing și Publicitate Amazon, care sunt cu siguranță merită incluse în strategia dvs. globală PPC.

Iată câteva informații despre fiecare:

Anunțuri cu căutare plătită – A Căutare plătită anunțul va apărea în partea de sus a rezultatelor motorului dvs. de căutare și nu va include niciun fel de imagini.

Destul de simplu, Google îi oferă utilizatorului o reclamă text numai pe baza termenilor de căutare ai utilizatorului.

Prin urmare, aceasta este o strategie minunată, în special pentru vânzările "pe piață". Gândește-te doar la asta … dacă cauți "cămăși fără buton din fier", esti cel mai probabil pe piață să cumperi acel articol.

Ați identificat o nevoie personală și căutați cea mai bună opțiune.

Prin urmare, anunțurile de căutare plătită pot genera o rată de conversie ridicată și ar trebui, cu siguranță, să fie incluse în strategia globală.

Afișați anunțuriAfișări publicitare, uneori denumite anunțuri bannere, pot fi văzute în toate site-urile populare, în aplicații și în jocuri pe mobil.

Spre deosebire de anunțurile afișate în Rețeaua de căutare, anunțurile grafice tind să vă urmărească pe baza istoricului dvs. de navigare din trecut, denumit "retargeting", la care o să ating mai târziu.

De asemenea, anunțurile grafice pot fi difuzate utilizatorilor în funcție de subiectul articolului sau al site-ului pe care îl văd utilizatorul.

Deci, dacă utilizatorul citește un articol despre studiourile de yoga populare din zona lor, există o șansă bună să apară un anunț grafic pentru un studio de yoga din apropiere.

Anunțurile grafice pot fi excelente pentru a construi conștientizarea mărcii și a genera conversii atunci când sunt folosite pentru a retrimite un client, dar, în general, ratele de clicuri vor fi mult mai mici decât anunțurile din Rețeaua de căutare.

Și, mai important, rata medie de conversie pentru toate industriile este de 77% cu anunțurile grafice, comparativ cu 3,75% pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare. (statistici prin Wordstream)

Anunțuri cu afișare de produse (campanii pentru cumpărături) – Cu Campaniile pentru Cumpărături Google și Anunțurile de produse Bing produsele dvs. pot apărea direct în rezultatele motorului de căutare.

Deci, dacă utilizatorul caută "cizme roșii pentru femei", vor vedea o grămadă de imagini de cizme roșii în partea de sus a rezultatelor căutării.

Apoi, în funcție de produsele care se potrivesc cu gustul lor, utilizatorul va face clic pe anunț și va fi redirecționat către magazinul dvs. online.

Toate lucrurile luate în considerare, acest lucru poate fi un instrument excelent.

De fapt, agenții de publicitate s-au întâlnit cu Google Shopping, deoarece a generat 60% din clicurile pe Google în T1 2018.

Desigur, dacă sunteți un reseller al altor mărci, asigurați-vă că prețurile dvs. sunt competitive înainte de scufundări.

După cum vă puteți imagina, atunci când vizualizați aceeași pereche de cizme roșii pe mai multe anunțuri, utilizatorul va face clic pe cel mai mic preț anunțat.

Deci, asigurați-vă că ați făcut temele.

Instrumente de luat în considerare:

2. Optimizarea motorului de căutare (SEO).

În ultimii 20 de ani, optimizarea motorului de căutare a evoluat spre bine.

În trecut, experții SEO erau apropiați de vânzătorii de petrol din șarpe – folosind tactici necinstite și exploatează pentru a spori pozițiile site-ului.

Acum, pe de altă parte, SEO este mai mult despre aderarea la cele mai bune practici la fața locului și câștigați clasamentul, mai degrabă decât "funcționarea sistemului".

Acestea fiind spuse, SEO NU ar trebui să fie trecute cu vederea.

De fapt, 70-80% din Google utilizatorii se concentrează doar pe rezultatele căutării organice.

Dar nu vă faceți griji, există tone de resurse utile pentru a testa site-ul dvs. de sănătate SEO și urmăriți-vă îmbunătățirea în timp, cum ar fi SEMrush și MOZ.

În plus, prin Aplicații BigCommerce ca FavSEO, puteți efectua cu ușurință un audit al site-ului, puteți monitoriza clasamentele și puteți îmbunătăți în timp.

Instrumente de luat în considerare:

3. Marketingul conținutului.

Marketingul de conținut este un pic de unicorn în spațiul de comerț electronic.

Când aveți un test extrem de cuprinzător plan de marketing de conținut, aproape orice alt canal de marketing pe care îl utilizați devine mai reușit în paralel.

Aceasta deoarece marketingul de conținut este cel mai bun mijloc de a distribui produsul dvs. unui public.

Prin postări de bloguri, infografice și videoclipuri, veți ajunge la mai mulți clienți pe propriul teren: internetul.

Se numește marketingul de intrare – unde vin cumpărătorii tu – și costă mult mai puțin decât eforturile de ieșire din exterior, unde ieși și găsești cumpărătorii pentru tine.

Dacă produsul dvs. are un motiv de mediu, o tehnologie avansată sau este pur și simplu inovator, luați în considerare lansarea unor postări scrise în blog care să prezinte specificul produselor.

În afară de a fi educativ pentru oricine vizitează site-ul dvs. web, aceste postări de pe blog vă vor ajuta să obțineți trafic organic din cuvinte cheie relevante.

4. Marketingul influenței.

Influencer marketing este simplu.

Pe măsură ce consumatorii sunt expuși la tot mai multe reclame, brandurile încorporează diferite strategii pentru a ajunge și apela la clienți.

Prin urmare, o marcă se va alinia cu un "influențator" – adică, cineva care are o mare vizibilitate și credibilitate într-o anumită nișă.

Prin acest parteneriat, ambele părți vor co-crea conținuturi care vizează conștientizarea și vânzarea.

Deoarece influentul are deja atenția și încrederea în ceea ce urmează, aceste avize cu produse plătite se simt mai puțin invazive decât anunțurile standard.

Astfel, ei sunt a instrument valoros într-un set de instrumente pentru comercianți.

Influencer marketing este cel mai frecvent observat pe rețelele sociale, pe YouTube și pe bloguri bine cunoscute. Modaștii care împărtășesc ghidurile stilului lor în cazul jocurilor Instagram și al jucătorilor competitivi, care transmit recenzii de joc pe YouTube sau Twitch, generează rezultate măsurabile când li se cere să promoveze subtil o marcă.

5. Marketing social media.

Social media este (și va rămâne) un peisaj rapid al rețelelor și platformelor care schimbă în mod continuu felul în care oamenii interacționează cu mărcile online.

În calitate de comercianți, avem sarcina de a înțelege cele mai bune practici și de a implementa campanii strategice care angajează clienți potențiali, să creeze avocați de marcă și, în cele din urmă, să consolideze linia de jos.

Din fericire, rețelele sociale populare precum Facebook, Twitter și Instagram au lansat în permanență noi caracteristici și instrumente pentru a ajuta mărcile ajunge în mod eficient la publicul țintă.

De exemplu, cu Noua funcție de anunțuri dinamice Facebook, un brand poate încărca întreg catalogul de produse pe Facebook.

Apoi, fiecare produs va fi prezentat automat clienților interesați cu prețuri și disponibilitate actualizate, ceea ce reprezintă un instrument excelent pentru comercianții de comerț electronic.

Potrivit lui Pinterest, utilizatorii acestora cheltuiesc cu 50% mai mult pentru achiziții decât utilizatorii media media media și cu 20% mai mulți decât cei care au cumpărat după ce au făcut clic pe un anunț din Rețeaua de căutare.

După cum am explicat cu publicitatea PPC, marketingul social media are propriul set de nuanțe și jargon care uneori se pot împleti.

În scopul acestei postări pe blog și în numele realizării unui plan de marketing eCommerce sunet, ne vom concentra pe ceea ce poate avea cel mai mare impact asupra brandului dvs.

Iată ce este important să țineți cont atunci când creați campania de marketing social media:

Social Media Advertising – Fiecare rețea social media populară dispune de instrumente utile pentru mărcile (și comercianții) pentru a servi reclame orientate către clienți potențiali.

Cele mai multe dintre ele funcționează în mod similar cu anunțurile PPC ale Google; creați un anunț, stabiliți bugetul și plătiți pentru fiecare clic (sau număr de afișări) pe care îl primește anunțul.

Bineînțeles, sunt mai multe.

Fiecare rețea socială oferă o gamă largă de tipuri de anunțuri, adaptate pentru a se potrivi strategiei dvs. de publicitate și oferă oportunități de marketing pentru cei care fac marketing creativ.

Pentru a vă salva ceva timp, următoarele rețele sociale s-au dovedit a fi cele mai adoptate și practice pentru marketingul de comerț electronic:

Comerțul social – După cum sa menționat, rețelele sociale caută în mod constant noi modalități de a atrage brandurile și, mai important, de agenții de publicitate în rețelele lor.

Prin urmare, rețele precum Facebook și Instagram (în special) au creat (destul de) ecosisteme fără sudură permite clienților să descopere produsele dvs., și mai important, achiziționați produsele fără a vă deplasa în afara rețelei.

Acest lucru simplifică calea de achiziție și, ulterior, crește ratele de conversie.

Prin urmare, asigurându-vă că catalogul de produse de comerț electronic este sincronizat cu Facebook și Instagram va permite mai multor clienți să vă găsească produsele și să sporească eficiența campaniilor de publicitate socială.

Aplicație Facebook de anunțuri prin vânzări și comenzi prelua datele existente despre produsul în magazinul dvs. BigCommerce, îl configurează și îl publică ca un catalog compatibil pentru anunțurile de pe Facebook pentru ca anunțurile Facebook plătite să funcționeze rapid.

Conținut social ecologic – Înainte ca rețelele sociale să fie monede de bani, acestea erau forumuri pentru a se angaja cu clienții și pentru a promova promovarea mărcilor.

Desigur, asta nu a dispărut în întregime.

Dar, într-o anumită măsură, brandurile au fost îndreptate către direcția plătită de publicitate pentru a produce cele mai bune rezultate.

Acestea fiind spuse, nu uitați de conținutul social organic.

Acesta joacă un rol important atunci când construiește gradul de conștientizare a mărcii și, cel puțin, este esențial să mențină SEO puternic.

Asigurați-vă că cuplați conținutul social organic cu noi funcții de comerț social, cum ar fi etichetarea produselor dvs. Facebook și Instagram postări și creând posturi Pinterest "cumpărate".

În acest fel, veți continua să construiți marca, facilitând în același timp potențialii clienți să vă găsească și să cumpere produsele dvs.

6. Marketing prin e-mail.

Atunci când realizăm un plan de marketing cuprinzător pentru comerțul electronic, e-mailul poate juca un rol foarte important.

Pe de o parte, este posibil să nu primiți atenția noilor moduri mai noi de a comercializa afacerea dvs. de comerț electronic, dar atunci când faceți bine, e-mailurile pot genera o rentabilitate constantă a investiției.

Acestea fiind spuse, nu vă așteptați să vă "bateți și să exploatați" drumul spre rate de conversie ridicate și la valori crescute ale ordinelor.

Luând o abordare mai strategică și mai atentă la e-mail, vor rezulta în cele din urmă rezultate foarte pozitive.

La sfârșitul zilei, clienții sunt dispuși să citească e-mailuri care le distruge interesele personale.

Asigurați-vă că e-mailurile dvs. sunt contextuale și angajate. Nu trimiteți o promoție de bilete la concert pentru un show în Los Angeles pe întreaga listă de e-mailuri.

Asta ar fi enervant pentru toată lumea din afara Californiei de Sud.

Ca regulă generală, încercați să segmentați lista de e-mailuri pe baza istoricului achizițiilor.

În acest fel, puteți trimite e-mailuri care rezonează cu gusturile lor personale.

În plus, cu cele mai recente funcții de automatizare a e-mailurilor, nu trebuie nici măcar să apăsați pe "trimitere".

Pe măsură ce începeți cu marketingul prin e-mail, buletine de știri sunt o campanie ușoară și eficientă de început.

Amplasate între promoțiile produselor dvs., campaniile de buletine de știri conțin conținut cu adevărat interesant.

Un format de buletin informativ face ca e-mailurile dvs. să iasă în evidență de campaniile obișnuite de vânzări și reprezintă o modalitate excelentă de a construi un fond comercial cu noi clienți.

În afară de campaniile pentru buletine de știri, la un nivel minim trebuie să includeți următoarele strategii:

 • Cărucioare abandonate.
 • Vânzări și vânzări cross-sell.
 • Oferte promoționale.
 • Customer Loyalty și reangajare.

7. Marketingul afiliat.

Afiliere marketing este procesul unui comerciant de comerț electronic care plătește o comisionă către un site web extern pentru orice vânzări generate din traficul de referință.

Vânzările sunt urmărite prin link-uri de afiliere, care pot fi implementate prin utilizarea diverselor programe de afiliere.

Un lucru minunat despre marketingul afiliat pentru comercianții de comerț electronic este că plătiți numai după ce are loc o vânzare.

Comercianții ajung, de asemenea, să-și aleagă propriile rate de comision, fiind un procent din prețul de vânzare de obicei, de la 5 până la 30%. De asemenea, este foarte pozitiv pentru ROI.

Odată ce factorul de comision afiliat și marja brută, vă puteți bucura de o rentabilitatea cheltuielilor publicitare (ROAS) de 10: 1.

Instrumente de luat în considerare

8. Marketing local

Marketing local – cunoscut și ca "marketing bazat pe locație"Și" marketingul de vecinătate "- este procesul de optimizare a site-ului dvs. și a publicității online pentru a ajuta la creșterea traficului de picior și a conștientizării în regiunile locale.

Dacă sunteți un magazin de cărămizi și mortar sau o marcă care încearcă să facă o mutare online, este important să nu pierdeți clienții existenți în persoană pe care îi aveți deja.

În plus, dacă aveți un magazin sau o prezență locală, există o serie de strategii pe care le puteți utiliza pentru a continua să crească acea amprentă.

Optimizați-vă site-ul cu cuvinte cheie locale

Asigurați-vă că introduceți cuvinte cheie relevante despre orașul în care vă aflați, precum și despre orice oraș sau regiune învecinată.

Dezvoltați pagini de destinație specializate despre orașul dvs., creați colecții de produse care promovează afacerile sau tendințele locale sau chiar faceți campanii de evenimente locale cu companii din vecinătate.

Chiar și în cazul întreprinderilor continuu în mișcare din ce în ce mai mult online, marketingul local are încă un impact asupra numeroaselor decizii luate de cumpărători.

Dacă un utilizator vânează un produs online, magazinele locale relevante vor apărea în rezultatele căutării.

4 sfaturi de marketing de comerț electronic de la experți

Folosiți-vă lista pentru mai mult decât promoțiile.

Kaleigh Moore

"Folosiți această listă de e-mail pentru mai mult decât reduceri și vânzări. Afișează viața în spatele scenei, spune povestiri și face clienții să se simtă ca parte a familiei tale. Este posibil să nu aibă o ROI imediat, dar este o piesă pe distanțe lungi care se convertește întotdeauna. "

Kaleigh Moore, Freelance Writer, cercetător și analist

Nu experimentați suficient.

Nick Raushenbush

"Evitați plăcerea. Fii neobosit cu optimizarea magazinului tău online și a canalelor de marketing pentru creșterea ratei de conversie. Dacă nu ați încercat 50 de schimbări în abordarea dvs. pentru a vedea cum influențează valorile dvs., nu ați experimentat suficient. "

– Nick Raushenbush, co-fondator, Shogun Landing Page Builder

Cercetare. Serios, CERCETARE.

Lianna Patch

"Do. Client. Cercetare. Nu există absolut nici un înlocuitor pentru urmărirea cu clienții în fiecare etapă a călătoriei de cumpărare (și nu mă refer doar la trimiterea unui singur e-mail "Vă rugăm să lăsați-ne un review!"). Instalați sondaje Hotjar pe site-ul dvs. Testează utilizatorul pe produse noi. Mă recenzii pentru modele și fraze lipicioase. Acesta ar trebui să fie un proces constant și va da multe informații utile. "

– Lianna Patch, Head Puncher, Punchline copie

Vorbiți cu clienții dvs.

Alex Birkett

"Acesta este sfatul cel mai frecvent, dar este rar urmat: să vă cunoașteți mai bine clienții. Vorbiți cu ei sau cel puțin anchetați-i. Investiți în activități de măsurare și analiză strategică. Găsiți lacunele din experiența dvs. de utilizator și executați experimente pentru a încerca să le remediați. În general, deveniți client centric (și nu doar spunând că sunteți client centric, ci făcând acest lucru piatra de temelie a oricărei tactici pe care o implementați). Nu știu cum ați putea merge prost în această abordare. "

– Alex Birkett, manager de marketing în creștere, HubSpot

Închirierea unei agenții de marketing pentru comerțul electronic în fața echipei

Întrucât compania își prezintă strategia de creștere potențială, se pune întrebarea inevitabilă:ar trebui să angajăm o agenție sau să construim o echipă internă?

And as you can imagine, there isn’t one correct answer. But rather, it’s a question of need, circumstances, and fit.

Can an agency accelerate your growth trajectory, while keeping costs down? Yes!

Can an in-house team produce similar results AND pick up donuts on occasion? Yes, please!

Depending on where you fall, either option could work well, but there are several factors to consider before making this decision.

Questions to consider that can guide your thinking:

 1. What are my primary marketing needs? Are they focused enough for an in-house employee to manage and execute on?
 2. How much money can we allocate towards either route?
 3. Can we (and should we) hire enough full-time employees to match what an agency can offer in skills and expertise?

Agency Pros & Cons

Hiring an experienced agency can be an excellent choice for any company.

Often times, digital marketing agencies can offer a wide set of services performed by highly specialized, experienced professionals.

Not to mention, they can be much less expensive than full-time employees.

But buyer beware, not all agencies are created equal. So, do your homework.

Pros

 • Highly skilled professionals.
 • Offer the wider set of services often needed to produce results.
 • Process and proven track record of delivering results.
 • Much less expensive than building an in-house team with a comparable level of expertise.
 • Contractually required to meet deadlines and provide a predetermined level of service.
 • Quick and simple to scale up efforts as the company grows.

Cons

 • Not as accessible as full-time employees.
 • Not as deeply entrenched in the brand.
 • Not able to assist with tasks outside the predetermined scope of work.

In-House Pros & Cons

There’s something energizing about hiring an in-house team, rolling up your sleeves, and getting to work.

You’re all in this together, and you all possess a deep understanding of the company’s current pain points and ultimate vision.

That being said, hiring an in-house team with comparable skills to an agency would cost much, MUCH more when you consider salaries, benefits, and onboarding costs.

Not to mention, the time it takes to hire and train employees can lead to missed opportunities, depending on the situation.

Pros

 • Deeply familiar with the brand and industry.
 • Very accessible for impromptu meetings, tasks, etc.
 • Can contribute to a healthy team mentality (if they’re a good fit).

Cons

 • Typically, more expensive than an agency.
 • Employees can offer 1 or 2 primary marketing skills, and typically can’t match an agency’s level of expertise.
 • In-house hires don’t typically dedicate resources for ongoing training, education, and process improvement – like a good agency would.
 • Difficult and time consuming to fire or employee if they fall short of expectations.

Using an Agency Managed by Your In-House Team

By most accounts, this is a very common arrangement – unless you’re in the very early stages of marketing your business.

In theory, this option can be the best of both worlds, and in practice that CAN be the case when all parties are aligned.

As you can imagine, when your company grows, your marketing needs grow.

The level of expertise and technical sophistication needed by all parties grows as well.

Therefore, when an in-house team that inherently understands the brand can work with an agency that brings a wealth of experience AND the ability to execute, you have the makings of a very strong team.

Pros

 • Can be the best of both worlds.

Cons

 • Potentially expensive.
 • Can cause friction if teams aren’t aligned.

Executive Summary

Crafting a well-thought-out ecommerce marketing plan may seem daunting.

But then again, the wealth of strategies and channels that can help drive online sales is enormous (and continuing to grow).

While you may be tempted to go off to the races, intentionality is key when you first begin developing an ecommerce marketing strategy.

Make sure you have a deep understanding of your product and the demand for your product, and don’t be afraid to make assumptions, so long as you test them.

In a sense, ecommerce marketers feel like kids in a candy store, trying to decide which new flavors to try today.

So, as long as you’re organized and detail-oriented, it’s hard to go wrong.

After reading this comprehensive list of strategies, tools, and resources, you’ll be well on your way to creating a real impact and getting real revenue.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *