Amazon a făcut investiții semnificative în propriile mărci de etichete private, în domenii cum ar fi scutece, alimente pentru câini și prosoape de hârtie. Strategia companiei private de etichetare ar putea indica o tendință de creștere a vânzărilor cu amănuntul, pe care companiile de comerț electronic de pe piața internă ar putea încerca.

Dar concurența cu Amazon și cu alți comercianți cu amănuntul care au creat branduri de etichete private nu este ușor. Pentru a ne ajuta să înțelegem, am vorbit recent cu Ojastro Todd, analist de marketing la One Click Retail, un furnizor de măsurători de date de comerț electronic, analize de vânzări și optimizare de căutare pentru producătorii de mărci din America de Nord și Europa.

Ceea ce urmează este interviul audio complet și transcrierea sa, editate pentru lungime și claritate.

Armando Roggio: Spuneți-ne despre trecutul dvs. și compania dvs.

Ojastro Todd: Fundalul meu este în principal în statistici și analize de date. Am fost cu mine One Click Retail pentru puțin peste un an. Suntem o companie care se concentrează pe analizele de comerț electronic. Una dintre principalele noastre valori este Amazon "Sales and Share", care măsoară, pentru orice articol de pe Amazon, vânzările săptămânale, tendințele și evoluțiile pe piață.

Comercianții sunt interesați de instantanee competitive, în special de branduri private. Urmărim o majoritate a articolelor cu etichetă privată de-a lungul timpului pentru a vedea ce abordări utilizează Amazon.

Roggio: Ce este strategia Amazon cu etichete private?

Todd: Amazon își extinde etichetele private foarte rapid. Amazon lansează o mare varietate de mărci în mai multe categorii. Este o extindere masivă, dar puțin în multe zone.

Amazon urmărește aceste articole de etichetă privată pentru a vedea cum vinde. Apoi se extind în categoriile care ar aduce cele mai multe venituri.

Roggio: Câte produse vorbim?

Todd: Amazon nu promovează unele dintre aceste produse și branduri la fel de deschis ca alții. Dar există ușor peste 80 de mărci de etichete private. Printre acestea se numără sute sau mii de articole.

Roggio: Cum poate Amazon să identifice o oportunitate de etichetă privată?

Todd: Dacă ne uităm la unele dintre etichetele anterioare ale Amazon – Amazon Basics, de exemplu – s-au extins în baterii și încărcătoare de cablu înapoi atunci când aceste categorii nu au branduri importante. Categoriile nu erau la fel de împachetate.

Ca urmare, Amazon a preluat acum aceste categorii. Cel mai mare brand de baterii de departe pe Amazon este Amazon Basics. Cu toate acestea, cu branduri recente, cum ar fi Wag [pet supplies], Mama Bear [baby products]și Presto [household and health items], s-au mutat în categorii în care s-ar putea să nu ajungă să fie cea mai mare marcă. Există încă mult potențial de venit pentru Amazon în aceste categorii și o mulțime de vânzări și trafic pe care le pot conduce de la ei.

Roggio: Îl caută pe Amazon un punct de preț special pentru etichetele sale private?

Todd: Am făcut o analiză a prețurilor pe Mama Bear când a apărut marca de scutec. În general, a fost ușor mai ieftină decât majoritatea brandurilor de plumb comparabile. Acesta este și cazul multor articole de bază ale Amazonului. Un număr mare de mărci private Amazon au acel simț ieftin generic pentru aceștia. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul în toate etichetele Amazon.

Roggio: Care sunt unele dintre avantajele unei mărci de etichete private?

Todd: Unul dintre marile avantaje ale mărcilor de etichete private, în special pentru Amazon, este că generează loialitate față de clienți. Dacă clienții sunt obișnuiți să cumpere Amazon Basics, aceștia ar putea să se aboneze, de exemplu, la livrările lunare de alimente pentru câini, de exemplu, care le vor menține în ecosistemul Amazonului.

Amazonul devine un nume de uz casnic. Ea și-a dat seama că ar putea folosi acest nume în propriile mărci.

Roggio: Care sunt lecțiile pentru afacerile de pe piața internă?

Todd: Pentru un comerciant cu amănuntul de orice dimensiune sau orice companie care încearcă să lanseze o marcă online, asigurați-vă că obțineți recenzii mai devreme. Vânzările dvs. nu vor decola până când nu veți avea un număr mare de recenzii de înaltă calitate. În același timp, acest lucru necesită controlul calității. Minimizați recenziile negative cu servicii și calitate excelente. Răspunde la întrebări. Asigurați-vă că pagina dvs. de produs este clară și directă.

Roggio: Spuneți că sunt o companie de mijloc de piață care vinde prin mai multe canale. Ar trebui să fiu preocupat de strategia de etichetare privată a lui Amazon?

Todd: Brandurile private ale lui Amazon au tendința de a genera trafic în această categorie în general. Chiar dacă traficul poate fi părtinitor față de un brand privat, acesta ar putea ajuta toate brandurile din acea categorie. Desigur, multe vânzări pot merge la etichetele personale ale Amazonului, care altfel ar merge la alte companii.

Roggio: Deci este un fel de abordare "maree în creștere ridică toate bărcile" abordare?

Todd: Da. În cazul în care mai multe vase de cafea sunt vândute pe Amazon, de exemplu, atunci toate mărcile de cafea pod pe Amazon ar trebui să beneficieze.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *