Au existat 5 milioane de consumatori olandezi care au cumpărat produse online transfrontaliere anul trecut. Aceasta este o creștere semnificativă de 32% față de situația cu un an înainte, când în Olanda au fost 3,8 milioane de cumpărători transfrontalieri. Împreună, aceste 5 milioane de persoane au cheltuit aproximativ 880 de milioane de euro pe site-urile străine de comerț electronic.

Cei 5 milioane de cumpărători transfrontalieri reprezintă 37% din totalul populației olandeze. Acest lucru este afișat în ultima ediție al monitorului Thuiswinkel Markt. Acest studiu arată, de asemenea, că banii cheltuiți online la magazinele străine au crescut de la 765 milioane la 880 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creștere de 15%.

3,7% din banii cheltuiți online s-au dus la magazine străine
Cele 880 de milioane de euro pe care olanda le-a cheltuit în străinătate anul trecut corespunde cu 3,7 la sută din totalul banilor care au fost cheltuiți anul online. Wijnand Jongen, directorul asociației olandeze de comerț electronic Thuiswinkel.org, spune că, deși în fiecare an sunt cheltuiți mai mulți bani la magazinele străine online, este totuși doar o mică parte.

"Ponderea comerțului electronic transfrontalier este mult mai mare în alte țări"
"În alte țări, cota comerțului electronic transfrontalier este mult mai mare, pe unele piețe vorbim de procente de două cifre", explică el. "Consumatorii olandezi preferă foarte mult cumpărăturile online pe site-ul internetului de comerț electronic. Și nu este o surpriză, pentru că în Olanda avem un a industria de comerț electronic foarte puternică și sănătoasă care oferă un sortiment larg și, în general, un serviciu bun și rapid pentru consumatori ".

Astfel, anul trecut, în Olanda au fost aproximativ 5 milioane de cumpărători transfrontalieri, în timp ce în urmă cu un an au fost doar 3,8 milioane. Cota cumpărătorilor transfrontalieri (în total, toți cumpărătorii online) a crescut cel mai mult în categoriile de produse, cum ar fi "îmbrăcăminte, încălțăminte și stil personal de viață", "IT" și "jucării".

China este încă cea mai populară destinație transfrontalieră
Ca și anul trecut, China este din nou cea mai populară destinație pentru cumpărătorii transfrontalieri din Țările de Jos. Aproape o treime (31%) din totalul cheltuielilor transfrontaliere au fost trimise la un magazin online chinez, urmat de magazinele din București Germania (17 la sută) și Regatul unit (15 la sută).

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *