Lentiamo, cel mai mare retailer online de lentile de contact din Republica Cehă, Slovacia și Italia, dorește să devină lider european al pieței pentru îngrijirea ochilor. Magazinul online a generat o cifră de afaceri de 27,3 milioane de euro în 2018 și dorește să crească în continuare, printre altele, cu soluția proprie Soluna și prin vânzarea unei linii de lentile de contact proprii.

Publicitate

Ghid de litigiu privind rambursarea taxelor

Am creat acest ghid pentru a ajuta comercianții să vadă prin trucurile frauduloase și să-și protejeze afacerea de returnările de taxe, fără a compromite experiența de cumpărături. Descarca Ghidul acum.

Anul trecut, Lentiamo a vândut lentile de contact, ochelari de soare și alte articole de protecție a ochilor și produse de îngrijire a ochilor din depozitul din Republica Cehă în 15 țări din întreaga Europă. Împreună, aceste piețe au reprezentat o cifră de afaceri de 27,3 milioane de euro.

Pregătirea vânzării propriei linii de lentile de contact

În 2018, compania și-a prezentat propria soluție, numită Solunate. Potrivit companiei, aceasta a devenit rapid cel mai bine vândut produs de îngrijire a brandurilor lor. Și acum, retailerul online se pregătește să-și vândă propria linie de lentile de contact. Compania de comerț electronic afirmă că începerea producției proprii este unul dintre pașii care încă lipsesc pentru a deveni liderul pieței de îngrijire a ochilor din Europa.

Mai multe magazine online și deschiderea de magazine fizice în Europa

CEO-ul Jiří Urban declară că compania are mai multe planuri pentru anul 2019. "Ne propunem să extindem magazinele noastre în alte țări din Europa. Și vom deschide primele noastre magazine de optică în Cehia și Slovacia, oferind servicii care combină avantajele unui magazin online cu cele ale unui magazin fizic. Ne-ar plăcea apoi să extindem acest model și în alte țări din Europa în următorii câțiva ani ", a spus el.

85% din cifra de afaceri generată în afara Republicii Cehe

Lentiamo, fondată în Republica Cehă, este foarte gândit de Europa. Aproximativ 85% din cifra de afaceri a companiei a fost generată în afara pieței sale interne, unde este cunoscută sub numele VašeČočky. În alte piețe importante, compania operează sub nume de marcă diferite, cum ar fi 321Linsen.de în Germania, IhreLinsen.at în Austria și Lentiamo.it în Italia. Cea mai mare creștere a fost însă înregistrată în 2009 România. Bulgaria. Elveţia și Belgia.

Anul trecut, compania mamă Lentiamo Maternia a înregistrat o creștere de 7% față de anul precedent. Potrivit CEO-ului Jiří Urban, acest lucru se datorează în parte numărului sporit de vânzări de ochelari de soare. Deși lentilele de contact rămân principalul produs pentru Maternia, compania a văzut o creștere a vânzărilor de ochelari de soare cu 400% față de 2017.

Prețuri mai mici decât opticienii

"Oferim ochelari de soare la prețuri semnificativ mai mici decât opticienii", spune el. "Avem o vasta selectie de 500 de modele. Produsele noastre cele mai bine vândute pot fi încercate de clienții care utilizează funcția oglindă virtuală. Și pot, desigur, să returneze ochelarii de soare dacă nu se potrivesc.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *