Măsurarea performanței B2B a comerțului electronic trebuie să fie simplă. Cu toate acestea, de multe ori, mijloacele de măsurare având o strategie complexă, cu indicatori cheie de performanță confuzi, care vizează prezentarea datelor doar pentru aspectul lor.

În acest articol, voi oferi o metodă simplă, dar puternică pentru urmărirea performanței B2B.

Măsurarea performanței B2B

Identificați ce trebuie să măsurați. Dezvoltați KPI-uri care se aliniază cu ciclul dvs. de vânzări. Zonele tipice includ achiziția de clienți, adoptarea, creșterea și reținerea.

Urmărirea performanței B2B nu este întotdeauna la fel de simplă ca și în cazul B2C. Din experiența mea, tranzacțiile B2B sunt mult mai complexe și pot avea loc pe mai multe canale pe perioade mai lungi. De exemplu, cumpărătorii folosesc adesea un site web cercetarea și decizia ce sa cumpar. Apoi trimit comanda prin email, schimbul electronic de datesau telefon.

În acest caz, veniturile de pe un site de comerț electronic ar părea a fi zero. Dar site-ul a jucat cel mai mare rol în generarea veniturilor.

Începeți simplu prin urmărirea clienților, a utilizatorilor și a utilizării. Aceste trei indicatori cheie de performanță ar fi relevanți pentru majoritatea programelor B2B de comerț electronic.

  • Clienții. Câți clienți are compania?
  • Utilizatori. Câți utilizatori din toți clienții?
  • Utilizare. Ce procent din utilizatori utilizează în mod activ site-ul dvs. de comerț electronic ca resursă de cumpărare sau un instrument de plasare a comenzilor?

Determinați cele mai bune metode de măsurare. Încearcă să nu te concentrezi asupra tehnologiei, ci, în schimb, asupra a ceea ce poți extrage din ea acum și mai tîrziu pe măsură ce avansezi strategia și tactica de urmărire. Începeți cu un instrument de bază, cum ar fi Google Analytics. Apoi adăugați alte servicii după cum este necesar.

Utilizați Google Data Studio pentru a colecta și organiza date din mai multe surse.

  • Tablou de bord unic. Data Studio oferă un singur tablou de bord cu date din mai multe surse, inclusiv foi de calcul sau exporturi de la alte sisteme.
  • Prezentări îmbunătățite. Utilizați aplicația Data Studio pentru a îmbunătăți datele și pentru a vă prezenta cunoștințele într-o manieră semnificativă și ușor de consumat pentru echipa dvs.

Nu este nevoie să se dezvolte sisteme de măsurare personalizate. Pot determina cum să măsoară majoritatea metricilor semnificative cu un pic de cercetare sau prin contactarea colegilor din industria de comerț electronic B2B.

Verificați și revizuiți în mod regulat strategia dvs. de măsurare. Întrebați mereu întrebările corecte.

  • Măsurăm ce contează?
  • Înțelege toată lumea datele și informațiile?
  • Ce acțiuni sunt conduse din date?

Îmbunătățiți mereu programul de măsurare a comerțului electronic.

  • Perspective mai bune. Evoluționați de la urmărirea la nivel de companie la un nivel de client sau vânzător. De exemplu, puteți urmări clienții, utilizatorii și utilizarea de către agentul de vânzări versus compania în ansamblu. A face asta ajutați un agent de vânzări îmbunătăţi.
  • Încercați noi instrumente de măsurare. Tehnologia evoluează întotdeauna. Exemple pentru o urmărire îmbunătățită includ fișele de căldură, înregistrările vizitatorilor și urmărirea canalului de conversie.

O călătorie

Vizualizați urmărirea comerțului electronic în comerț ca o călătorie și nu o destinație. Nu este ceva ce "sa dat seama". Mai degraba, este ceva de imbunatatire continua. Discutați strategia dvs. de măsurare în organizația dvs. Utilizați feedback pentru a ghida viitoarele iterații. Și ajungeți la alții în domeniul B2B eCommerce. Distribuiți cele mai bune practici, răspundeți la întrebări și, în cele din urmă, construiți o rețea pe care vă puteți baza.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *