Noile reglementări ale Statelor Unite privind piețele țintă de mărfuri contrafăcute


Pe 24 ianuarie, Departamentul de Securitate Internă al Statelor Unite a emis un raport la solicitarea președintelui Trump, semnalând intenția guvernului federal de a împiedica vânzările de comerț electronic de mărfuri contrafăcute. În raport, intitulat „Combaterea traficului de mărfuri contrafăcute și piratate” (PDF), guvernul federal declară că comerțul electronic este o amenințare la adresa securității naționale.

„Creșterea rapidă a comerțului electronic a revoluționat modul în care sunt cumpărate și vândute mărfurile, permițând ca produsele contrafăcute și piratate să ne inunde frontierele și să pătrundă în comunitățile și casele noastre. Mărfurile ilicite traficate de consumatori americani de către platformele de comerț electronic și de pe piețele terțelor părți online amenință sănătatea și siguranța publică, precum și securitatea națională. "

Raportul afirmă, de asemenea, „DHS consideră că starea actuală a comerțului electronic este o situație intolerabilă și periculoasă, care trebuie abordată ferm și rapid prin acțiuni puternice din cadrul Departamentului și din alte agenții relevante ale guvernului S.U.A.”

… DHS consideră că starea actuală a comerțului electronic este o situație intolerabilă și periculoasă, care trebuie abordată ferm și rapid

Raportul se concentrează pe două dintre cele mai frecvente ținte ale președintelui Trump: China (sursa majorității produselor contrafăcute) și Amazon (care în mod involuntar enumeră cele mai multe falsuri). Raportul descrie sancțiunile de executare disponibile acum pentru DHS, „cele mai bune practici” pentru piețe și comercianți și recomandări către Congres pentru noi legi anti-falsificare. Printre acțiunile imediate disponibile DHS se numără sancțiunile civile de a repeta infractorii contrafăcuți.

Anunțul guvernului privind o represiune vine imediat după negocierile pentru un nou acord comercial cu China. Acest acord ar solicita Chinei să ia măsuri pentru a reduce exportul de produse contrafăcute.

Piețe terțe

Raportul ia o poziție agresivă împotriva piețelor de piață, în special Amazon, eBay și Alibaba.

„… Piețele terțelor părți și intermediarii lor de sprijin au servit, de asemenea, ca stimulente puternice pentru traficul de mărfuri contrafăcute și piratate. Motorul economic central al acestui trafic este această realitate de bază: Vânzarea de mărfuri contrafăcute și piratate prin intermediul platformelor de comerț electronic și a unor piețe online terțe asociate este o aventura extrem de profitabilă. "

Raportul mută responsabilitatea de la vânzător la platforme, mai ales atunci când platforma îndeplinește îndeplinirea. Guvernul intenționează să vizeze depozitele din America de Nord, acordând autorității mai mari a serviciilor vamale și de protecție a frontierelor (CBP) din SUA pentru a vizualiza pachetele din depozite și a comanda proprietarilor de afaceri să distrugă mărfurile contrafăcute. Proprietarii de depozite și centre de îndeplinire ar fi responsabili din punct de vedere legal și financiar.

„CBP va trata depozitele interne și centrele de îndeplinire ca destinatar final pentru orice bun care nu a fost vândut unui anumit consumator la momentul importării”, se arată în raport.

Mark Morgan, comisarul interimar al CBP, a declarat că agenția a preluat o valoare estimată de 1,5 miliarde de dolari de mărfuri contrafăcute în 2019 și că 90% din aceste bunuri provin din străinătate. Diferite agenții federale au interceptat anul trecut aproape 28.000 de expedieri care conțin mărfuri contrafăcute.

Amazon

Deși Amazon nu este prezentat în raport, președintele Trump și-a exprimat de mai multe ori antipatia pentru Amazon. Într-un tweet din 2017, președintele a spus: „De ce este Oficiul Poștal al Statelor Unite, care pierde multe miliarde de dolari pe an, în timp ce taxează Amazon și alții atât de puțin pentru a-și livra pachetele, făcând Amazon să fie mai bogat, iar Oficiul Poștal să fie mai prost și mai sărac. ?“ El a continuat să atace Amazon de atunci.

Amazon este poate cel mai vulnerabil din cauza programului său de îndeplinire de către Amazon. Amazon a evitat până acum răspunderea pentru produse false, spunând că vânzătorii terți suportă sarcina autentificării.

Amazon a evitat până acum răspunderea pentru produse false, spunând că vânzătorii terți suportă sarcina autentificării.

"Amazon a reușit foarte mult să-și reducă răspunderea din cauza echipei sale juridice numeroase", a declarat Rob Dunkel, fondator 3PM Solutions, o firma de analiza a datelor de comert electronic.

O instanță a decis că „Amazon nu ar trebui să fie făcută răspunzătoare pentru produsele contrafăcute vândute de furnizori terți pe care le gestionează prin îndeplinirea serviciului său prin Amazon.”

Acum, guvernul spune că Amazon este responsabil pentru că depozitează produse false.

O postare pe blogul Amazon din noiembrie 2019 precizează că compania a investit deja peste 400 de milioane de dolari pentru a se proteja împotriva produselor false și a recenziilor de produse false și angajează 5.000 de persoane în întreaga lume pentru a face față fraudelor și abuzurilor. Un purtător de cuvânt al Amazon a indicat că compania va începe să raporteze toate falsificatoarele confirmate agențiilor de aplicare a legii.

Vânzători mici

Vânzătorii Amazon Marketplace au dat dovada responsabilității de autentificare a mărfurilor de unul singur. Acum ajung să împărtășească responsabilitatea cu Amazon. Cu toate acestea, Amazon va trebui să-i antreneze pe mai bine cu atenție pe vânzătorii de la terți – în special pe cei străini – și este mai probabil ca actorii răi să fie interzise.

„Acesta este un lucru bun pentru vânzătorii cinstiți și strălucește pe cei răi”, spune Dunkel.

Comercianții online care vând pe propriile site-uri web vor trebui să respecte toate reglementările și legile noi, dar guvernul își concentrează activitățile de aplicare pe marile piețe.

Marfuri folosite

Marfuri folosite vândute de către consumatori altor consumatori nu sunt afectate de noile reglementări. Dar mărfurile de lux false utilizate sunt totuși o mare problemă. Directorul general al The RealReal, cel mai mare site de transport online de lux, s-a lăudat că nu există „falsuri pe site-ul nostru”, deoarece totul a fost autentificat înainte de a fi scos la vânzare.

CNBC a investigat cererea, vorbind cu peste 30 de foști angajați și obținând documente interne ale companiei care arată că nu totul este autentificat de un expert. După expunerea CNBC, compania a recunoscut că afirmația de a nu avea falsuri pe site-ul său web nu era corectă. În primul trimestru al anului 2020, TheRealReal va adăuga inteligență artificială și învățare automată.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *