Mythbusters Ecommerce Edition: Debunking a concepțiilor greșite de a rula un site de comerț electronic

Obțineți versiunea de tipărire

Obosit de defilare? Descărcați o versiune PDF pentru o lectură și partajare mai ușoară offline cu colegii.

Adăugați informațiile de mai jos pentru a trimite PDF-ul în curierul de ieșire.

Un link pentru a descărca PDF-ul va ajunge în curierul de primire.

Derularea unui succes site-ul de comert electronic nu este ușor, dar este îngreunat de câteva mituri – unele dintre ele fiind adânc înrădăcinate în psihicurile noastre umane. Aș vrea să risipesc câteva mituri pe care le văd prin faptul că întreprinderile de comerț electronic vor reveni din creșterea pe care și-o doresc.

Citiți mai departe – s-ar putea să descoperiți că ați stat în calea propriei creșteri.

Mitul nr. 1: Dacă ați investit mult timp și bani în ceva care nu funcționează, nu merită să găsiți o nouă soluție.

Recent, un CIO care tocmai se lansase după o migrare provocatoare mi-a spus că dacă a menționat un altul platforma de comert electronic la echipa sa de conducere executivă îl vor concedia pe loc. Cuvintele lui au fost puternice, iar sentimentul său a fost autentic 100%. Am înțeles și am respectat-o.

Două săptămâni mai târziu, m-a sunat să discut despre replatformare, deoarece durerea noii platforme devenise insuportabilă. În timpul migrației, au văzut steaguri roșii cu ajutorul tehnologiei, dar au continuat să spere că, dacă ar continua să investească în ea, vor putea să funcționeze. Aruncau bani buni după rău pentru a încerca să-l facă să funcționeze. Acest lucru a continuat luni întregi.

În mod clar, nu au obținut niciodată o soluție viabilă.

Acesta este un exemplu clasic falimentul costurilor scufundate. Costurile afundate sunt definite ca un cost care a fost deja suportat și nu poate fi recuperat. Cu alte cuvinte, un cost scurs este o sumă plătită în trecut care nu mai este relevantă pentru deciziile cu privire la viitor. Decidentul rațional nu va lua în considerare aceste costuri în deciziile lor, ci doar factorii care influențează rezultatele viitoare.

Știința psihologică: „Acest efect devine o eroare dacă te împinge să faci lucruri care te fac să fii nefericit sau mai rău.”

Să presupunem că cheltuiți 250.000 de dolari pentru a construi un nou site web, dar este oribil de spart, ceea ce vă costă venituri și creează o experiență proastă pentru clienții dvs. Gândul la aceste costuri scurse vă poate împiedica să evaluați noi platforme care ar putea fi mai potrivite. Dacă ar costa doar 100.000 de dolari să vă mutați pe o nouă platformă cu un nivel mai mic costul total al proprietății de comerț electronic și îmbunătățirea veniturilor și a profiturilor în următorii trei ani, beneficiile ar depăși costul pentru migrarea către noua platformă. Investiția anterioară de 250.000 USD este irelevantă. Numai costurile curente pentru întreținerea celor două platforme și randamentul preconizat al investițiilor ar trebui să fie luate în considerare în calculele pentru „sa stau sau sa plec”Decizie.

Oamenii sunt notoriu de groază la lăsarea costurilor scăzute în luarea deciziilor. Vrem să simțim că suntem buni factori de decizie. Nu vrem să ne simțim irosiți, așa că este greu să renunțăm la vechile cheltuieli. Cu cât este mai recentă cheltuiala, cu atât este mai puternică atracția sa asupra psihicului nostru. Atribuim „valoarea” a ceva ca preț plătit, ceea ce nu este niciodată adevărat. Este un simplu euristic pe care l-am învățat și pe care l-am urmărit în mod inconștient.

iubesc Strada Farnam pentru ca subiectele complexe să fie super accesibile, așa că voi fura întrebările lor pentru a-i ajuta pe cei care ar fi putut fi victima acestei falimente.

Verificați existența unei disfuncționalități cu costuri nespuse, efect de dotare:

  • Recomandatorii sunt atașați excesiv de o istorie a deciziilor din trecut?
  • Cum ai considera problema dacă ai fi un nou CEO?

Dacă ați migrat recent pe o nouă platformă de comerț electronic și nu vedeți probleme care se vor rezolva în viitorul apropiat, fiți atenți că nu cedați prada infracțiunilor de costuri scufundate. Nu contează cât ați cheltuit, contează cât vă va costa să mergeți înainte să nu aveți platforma potrivită și experiența clientului potrivit pentru a vă dezvolta afacerea.

Mitul nr. 2: Sărbătorile sunt un moment rău pentru a evalua noile tehnologii.

Ești pe cale să intri în înghețarea codului? Pare un moment minunat pentru a privi noile tehnologii, parteneri și proiecte.

Vorbeam recent cu echipa mea care era îngrijorată de faptul că companiile de comerț electronic cu care comunicau vor cădea într-o gaură întunecată de ocupație extremă în timpul vacanțelor și nu vor avea timp să evalueze noi proiecte sau platforme de comerț electronic.

Pare logic, nu?

Da, echipe de comerț electronic, echipe de merchandising, echipe de marketing, și operațiuni de îndeplinire toți sunt ca niște contabili în aprilie, dar echipele tehnologice și-au făcut toată munca ducând până la sărbători. Au trebuit să pună scalabilitatea, Securitateși planuri de urgență în vigoare și testați-le de 22 de ori pentru a vă asigura că totul va funcționa fără probleme atunci când contează cel mai mult. Dar acum asta Vinerea Neagra și Luni cibernetice sunt aproape aici, nu au voie să atingă nimic.

Bine ați venit la înghețarea codurilor (numit în mod corespunzător pentru sezonul de iarnă pe care îl însoțește în comerț electronic).

Am văzut că un număr surprinzător de proiecte a fost lansat în timpul înghețării codului de vacanță tocmai pentru că partea tehnologică a casei este dezactivată. Acestea nu pot atinge site-ul cu excepția asigurării tuturor sistemelor funcționale. Întregul punct de înghețare a codului este că introducerea schimbării aduce riscuri, iar dacă sărbătorile sunt sezonul tău ocupat, nu îți poți permite timpul de oprire sau sclipirile în experiența utilizatorului care au un impact negativ asupra ta performanță în timpul sezonului maxim de vânzare.

Adesea, partea de afaceri a casei și partea tehnologică au priorități diferite și criterii de decizie diferite pentru ceea ce cred ei că ar fi o soluție ideală. Pentru piața medie pe scară largă și întreprinderile de comerț electronic, echipa tehnologică este responsabilă pentru mult mai multe criterii, deoarece integrările în infrastructura de back-office existente, Performanță API, ușurința în gestionare, scalabilitatea și securitatea devin factori mai importanți în selecția partenerului. Având în vedere că mulți dintre aceștia necesită explorări îndelungate cu experți extrem de tehnici atât în ​​echipele de comercianți, cât și în platforme, este logic să utilizați perioada de înghețare a codului în perioada sărbătorilor pentru a evalua, testa și chiar a construi noi medii de tip sandbox care pot fi împinse către producția după încheierea sărbătorilor.

Skullcandy este un exemplu excelent în acest sens pe BigCommerce. Ei și-au făcut selecția chiar înainte ca sărbătorile să fie în plină desfășurare, astfel încât echipele de comerț electronic și de marketing să poată fi implicate în procesul decizional. Odată ce decizia a fost luată, echipa tehnologică, alături de partenerul lor de agenție ZaneRay, s-a ocupat să dezvolte site-ul la începutul lunii decembrie. Au publicat primul site BigCommerce live la mijlocul lunii februarie a anului următor. Din nou, au fost capabili să utilizeze aceleași resurse care ar dezvolta în mod normal pe site-ul lor de comerț electronic în timpul vacanțelor, deoarece nu făceau multe modificări ale site-ului pentru a asigura cea mai mare stabilitate.

Nu lăsați comerțul miturilor să vă țină înapoi

Strategia dvs. de afaceri sau luarea deciziilor este afectată de unul sau de ambele mituri?

Dacă acest articol te face să arunci o privire grea asupra platformei tale de comerț costisitor de implementat, care nu îți oferă decât dureri de cap sau îți dai seama că înghețarea codului tău nu trebuie să fie o înghețare a inovației, atunci sunt fericit că aș putea ajuta.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *