În ultimele două decenii, mass-media sociale au devenit o parte integrantă a vieții oamenilor – și o modalitate crucială pentru ca brandurile să ajungă la noi audiențe.

Mai mult utilizatorii s-au alăturat platformelor media sociale cum ar fi Facebook, Youtube, Instagram, Pinterest, Snapchat și Twitter, mulți dintre ei au devenit creatori de conținut înșiși, curățând și realizând propriile povestiri, fotografii și videoclipuri pentru alții.

Așa s-au născut influențatorii social media și au atras atenția comercianților.

În ultimii cinci ani, brandurile au colaborat cu factorii social media care influențează canalele pentru a genera conștientizarea și marketingul de influență a crescut de la o tactică de marketing auxiliar la Industria de 5-10 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, multe întreprinderi mici rămân nesigur despre marketingul de influență și dacă să investească în acesta ca pe un canal.

Deci influența marketingului funcționează cu adevărat?

Astăzi, marketingul de influențare este mai accesibil și mai ușor de măsurat decât până acum, și mai mulți comercianți raportează că sunt eficienți în atingerea obiectivelor.

Iată 11 statistici puternice de marketing influențate pentru a vă informa despre strategia dvs. de marketing în acest an, pe baza unui 2019 sondaj de marketing de Mediakix, orice agenție de marketing de influență.

Ce este Marketingul Influencer?

Pentru a înțelege marketingul influenței, trebuie să înțelegeți factorii de influență.

Un influențator social media este cineva care a construit un comportament loial prin crearea conținutului online.

Influencer marketing este atunci când companiile colaborează cu factorii de influență pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii sau a conversiilor între un anumit public țintă.

Agenții de marketing realizează acest lucru prin sponsorizarea conținutului on-line al unui influențator, cu scopul de a-și susține marca, produsul sau serviciul și, în unele cazuri, să conducă achiziții.

Motivul pentru care multe companii se luptă cu marketingul de influență nu este faptul că canalul nu funcționează, este de multe ori datorită lor conținut sponsorizat nu este gândit în mod gândit, executat sau aliniat autentic la audiență.

"Când vrei să scrii într-adevăr și când vrei să ajungi la audiențe noi, ai nevoie de conținut care face ca oamenii să VĂ VĂ RUGĂM – și asta vine din faptul că ai un conținut grozav.

Una dintre cele mai bune modalități de a obține acest conținut este de la influențatori – ei știu să spună o poveste care se potrivește cu obiectivul canalului media social ". – William Harris, fondator și CEO la Elumynt.

Mulți factori pot afecta negativ performanța unei campanii de marketing cu influențe. Iată doar câteva:

 • Selectând factori care nu sunt aliniați la marca dvs. sau nu ar folosi în mod normal produsul dvs.
 • Nu evaluați alinierea publicului țintă al influențatorului înainte de a intra în parteneriat.
 • Împingerea unui scenariu rigid pe influențator, în loc să colaboreze la o abordare creativă pe care o simt, va rezona cu fanii.
 • Nu ați stabilit termeni și termene clare pentru acordul dvs.
 • Publicarea unui conținut evident de promovare și de vânzări grele, care dezactivează fanii.
 • Nu mai este nevoie de setarea corectă a urmăririi, a adreselor URL sau a paginilor de destinație.

Faptul este, atunci când este executat corect, lucrările de marketing de influență pentru o gamă largă de companii – iar datele susțin acest lucru.

10 cele mai importante statistici de marketing pentru influența anului 2019

Influencer marketing câștigă mai multă tracțiune și mai multă investiție decât oricând.

Majoritatea comercianților planifică să creșterea bugetelor de marketing în acest an, iar Instagram devine rapid cel mai utilizat canal din industrie.

Mai jos este o defalcare a primelor 11 statistici pe care fiecare marketer ar trebui să le cunoască anul acesta.

1. În 2019, 65% din bugetele de marketing ale influenței vor crește.

Aproape două treimi dintre marketingeri își vor majora cheltuielile de marketing în acest an.

Numai în 2018 39% dintre comercianți planificate să-și crească bugetul de marketing al influenței, ceea ce sugerează că investiția în branding în marketingul influenței va crește dramatic în acest an.

2. Bugetul cel mai comun de influență este de 1.000 – 10.000 $ / an, urmat de 100.000 – 500.000 $ / an.

19% dintre comercianți vor cheltui anual 1.000 – 10.000 $ pentru marketingul de influență în 2019, în timp ce 18% cheltuiesc între 100.000 și 500.000 $ pe an.

7% dintre companii intenționează să investească peste un milion de dolari în marketingul influenței în 2019.

Acest lucru sugerează că marketingul de influență este influențat de o serie de companii, de la organizații mai mici la mărci mult mai mari.

3. 17% din companii cheltuiesc peste jumătate din bugetul de marketing pentru persoanele care influențează.

Un procent mic, dar nu nesemnificativ, al comercianților – 17% dintre aceștia – intenționează să cheltuiască peste jumătate din întregul lor buget de marketing pe marketingul de influență în acest an.

Deși acest procent este modest, acesta evidențiază modul în care marketingul de influență pivot a devenit pentru o mână de companii, în special comerțul electronic, moda și frumusețea, jocurile, călătoriile și brandurile de stil de viață.

4. 89% spun că rentabilitatea investiției (ROI) de la marker marketing este comparabilă sau mai bună decât alte canale de marketing

Generarea pozitiv influența marketingului ROI (rentabilitatea investițiilor) rămâne în minte pentru mulți agenți de marketing în 2019.

Mulți proprietari de afaceri mici sunt în mod evident precaut să investească într-un canal în curs de dezvoltare dacă nu pot genera rezultate cuantificabile.

Cu toate acestea, aproape 90% din toți comercianții găsesc rentabilitatea investiției (ROI) de la un marker de influență comparabil sau mai bun decât alte canale de marketing.

5. Instagram se situează pe locul 1 pentru cel mai important și mai important canal.

Mergând în 2019, Instagram a devenit un centru de social media.

Cu peste 1 miliard de utilizatori și o rețea de influențatori cu creștere rapidă, care creează în fiecare an milioane de posturi sponsorizate, Instagram a devenit cel mai important canal de marketing al influenței.

În timp ce canalele mai bine stabilite, cum ar fi Facebook și YouTube, rămân populare, ușurința de partajare a fotografiilor de pe Instagram a dat naștere unei mari varietăți de influențatori, cu o linie directă către diferite audiențe de nișă.

Această ușurință a creării de conținuturi a determinat, de asemenea, creșterea numărului de micro-influențatori (care au influențat cu urmări mici între 10.000 și 50.000), ale căror prețuri mai mici le-au făcut mai accesibile mărcii medii.

6. Snapchat este cel mai puțin preferat canal pentru marketingul influenței.

În timp ce Snapchat a reușit să-și încetinească pierderea de utilizatori la sfârșitul anului 2018, ei și-au pierdut atenția marketingilor atunci când vine vorba de conținutul sponsorizat al influenței.

Funcționalitățile lui Snapchat au făcut din greu fanilor să găsească influențe specifice, iar platforma nu a oferit influențe cu date de audiență suficiente pentru a atrage branduri pentru sponsorizare.

Platforma a repetat multe dintre aceste limitări de caracteristici, dar Instagram Stories a depășit deja Snapchat Stories cu peste dublați numărul din utilizatorii zilnici activi.

Acest lucru pune Snapchat la partea de jos a listelor celor mai mulți markete atunci când vine vorba de influențarea marketingului în 2019.

7. Peste ⅔ de marketing vor petrece cel mai mult pe Instagram.

Datele sugerează că Instagram va atrage și mai mult cheltuieli de marketing în 2019.

69% dintre comercianți intenționează să cheltuiască cei mai mulți bani pe Instagram pentru marketingul influenței în acest an.

Acesta este de peste șase ori mai mult decât YouTube (11%), cel de-al doilea canal cel mai selectat pentru cheltuielile de top.

8. Posturile Instagram sunt cel mai utilizat format de marketing al influenței.

Când li se cere să aleagă formatele de conținut pe care le consideră eficiente pentru marketingul influenței, 78% dintre marketing au ales posturile Instagram – alegerea # 1.

Postările sponsorizate de Instagram au devenit omniprezente deoarece acestea sunt ușor de produs, de aprobat și de publicat, prin urmare ușor de mărit.

În comparație cu videoclipurile sau conținutul în format mai lung, o singură fotografie și subtitrare necesită costuri și eforturi de producție relativ mai mici, făcându-l o opțiune mai accesibilă pentru companiile mici care doresc să testeze marketingul influenței Instagram.

9. Poveștile Instagram sunt al doilea format cel mai folosit, urmate de videoclipuri YouTube și de videoclipuri Instagram.

Instagram Stories se clasifică drept cel de-al doilea format de conținut cel mai popular pentru marketingul de influență, după posturile din Instagram.

Povestirile au câștigat inițial popularitate cu Snapchat, și astăzi 500 de milioane de utilizatori Instagram utilizați povestile în fiecare zi.

Multe alte canale sociale au versiunea proprie a povestilor, iar studiile arată că acest format a crescut cincisprezece ori mai repede decât "hrănește".

Utilizatorii reacționează pozitiv la povestiri, deoarece percep această serie de montaje improvizate, care sunt mai puțin organizate, mai autentice și mai ușor de navigat.

Formatele video sunt, de asemenea, populare, iar videoclipurile YouTube și Instagram sunt pe primul loc în lista formatelor eficiente de marketing pentru influențatori.

10. Clasa Twitch livestream se clasifică drept cel mai puțin utilizat canal.

În lista celor mai eficiente formate de conținut, Twitch livestream a fost cel mai puțin selectat de către marketerii în 2019.

Twitch este o platformă în curs de dezvoltare care atrage peste 15 milioane de utilizatori zilnic activi, în mare parte jucători.

În timp ce marile branduri precum EA, Doritos, Hershey și KFC experimentează sponsorizarea livrărilor Twitch, această platformă este în primele sale zile când vine vorba de activarea influenței.

Publicul lui Twitch este în mare parte compus din jucători tineri de sex masculin, care este o audiență foarte specifică.

Cu toate acestea, platforma se extinde și în alte categorii, cum ar fi Art, Talk Shows, Muzică și Food & Drink și, în curând, poate fi împinsă în alte verticale.

Rămâi acordat în următorii ani pentru a vedea cum evoluează platforma.

Top 5 obiective de marketing de influență

Înainte de a începe o campanie de marketing de influență, este important să fii clar de obiectivele tale.

În general, indicatorii cheie de performanță (KPI) pentru mărci se înscriu în două tabere:

 • Cunoasterea marcii: metrici legate de creșterea gradului de conștientizare a publicului pentru produsul sau serviciul dvs., cum ar fi afișări de conținut, plăceri, comentarii, mențiuni, acoperire și trafic.
 • Raspuns direct: metrici legate de acțiuni specifice, cum ar fi clicurile, vânzările, conversiile, conducătorii, descărcările și abonații.

Unele campanii de marketing de influență se încadrează în ambele tabere, implicarea în conducere, precum și o formă de conversie.

Iată primele cinci obiective de marketing influențate de marketing:

1. Creșteți gradul de cunoaștere a mărcii.

Scopul cel mai popular pentru campaniile de marketing de influență este conștientizarea în jurul unei mărci, a unui produs sau a unui serviciu.

În general, gradul de conștientizare a mărcii este măsurat prin valorile de afișări, de acoperire și de implicare.

2. Ajungeți la noi segmente de public.

Influențatorii ar trebui să poată să-și împărtășească datele despre public (vârstă, sex, locație, interese etc.) pentru a vă asigura alinierea cu publicul țintă.

3. Generați vânzări.

Mai multe campanii de influențare de astăzi au drept scop să conducă vânzări tangibile, care pot fi urmărite în mod clar folosind link-uri personalizate, pagini de destinație și coduri de răscumpărare.

Amintiți-vă să aveți toate aceste elemente în loc înainte de a lansa campania dvs. pentru a asigura măsurarea exactă.

4. Îmbunătățiți promovarea mărcii.

Influențatorii pot oferi o validare puternică și pot purta conversații de tip word-of-mouth cu privire la produsul sau marca dvs. printre fanii lor.

5. Generarea de plumb.

Pe lângă vânzări, noi clienți reprezintă o altă metrică populară de răspuns direct pentru campaniile de marketing cu influență. Numele și e-mailurile pot fi colectate prin abonamente la buletine informative, setări de cont sau intrări de dare.

Pro Tip

Evitați să utilizați prea multe solicitări de acțiune (CTA) într-o singură sponsorizare – acest lucru cauzează adesea confuzia publicului și poate afecta negativ performanța în toate domeniile cheie KPI.

Ce face un influențator de calitate?

Dacă nu colaborați cu cei care influențează corect, campania este sortită să nu reușească încă de la început.

61% dintre comercianți sunt de acord că este o provocare să găsim cei mai buni influențatori pentru o campanie, sugerând că această problemă este departe de a fi rezolvată.

Care sunt criteriile cele mai importante pe care să le acordați atenție?

Iată primele 5 lucruri pe care marketingul le ia în considerare atunci când hotărăsc cei mai buni influențatori să lucreze cu:

1. Calitatea conținutului.

Înainte de a lucra cu un influențator, revizuiți conținutul și comparați-l cu alții din industrie.

Continutul lor sponsorizat este gandit si creativ, sau este compus din strigaturi rapide sau plasamente de produse aruncate fara prea multa gandire?

2. Publicul țintă.

Chiar dacă un influențator are un conținut extraordinar, este crucial să confirmați faptul că profilul de audiență al influenței se aliniază cu datele demografice pe care le vizați pentru campania dvs.

3. Rata de implicare.

Angajamentul este de departe cea mai obișnuită metrică utilizată pentru măsurarea succesului de marketing al influenței, măsurat prin 75% dintre comercianți pentru marketingul influenței.

Rata de angajare a unei postări se calculează prin adăugarea unui angajament (plăceri, comentarii etc.) și împărțirea acestuia prin numărul total de persoane care au urmat cursul.

Rețineți că ratele de angajare pentru conținutul sponsorizat vor fi aproape întotdeauna mai mici decât în ​​cazul postărilor organice.

4. Mesageria de pe marcă.

Evaluați dacă vocea și esteticul influențatorului se aliniază stilului mărcii dvs.

De asemenea, este important să cercetați orice controversă trecută și să țineți cont de limbajul lor pentru a identifica dacă ceva aruncă steaguri roșii în ceea ce privește siguranța mărcii.

5. Bugetul.

În mod evident, un factor de influență trebuie să fie în intervalul de prețuri.

Nu uitați să luați în considerare taxele de influență, costurile de producție, costurile produselor (dacă intenționați să le expediați un eșantion) și orice taxă de agenție sau platformă de influență la calcularea bugetului total.

Cele mai mari provocări de marketing cu influențatori

În timp ce mulți comercianți găsesc succes în marketingul de influențatori, mulți încă mai trebuie să abordeze aceste provocări comune:

1. Observarea adepților falsi și implicarea inutilă.

Cu toate ca Instagram a crăpat asupra serviciilor terță parte care se ocupă de adepții falsi și de implicarea neautorizată, se pare că marketingul rămâne sceptic în ceea ce privește domeniul sau eficiența acestei interdicții.

Înainte de a colabora cu un influențator, iată câteva sfaturi pentru a observa urmasii falsi.

2. Algoritmi sociali care fac conținutul mai puțin vizibil.

Platformele sociale media au modificat algoritmii feed-urilor utilizatorilor lor de când a fost creat fluxul social – dar în ultimii ani schimbările de algoritmi au agitat comunitățile de influențatori.

De exemplu, în Septembrie 2018 YouTube a fost focalizat pentru modificările algoritmului care ar fi trebuit să ducă la burnout-ul creatorului, deoarece influențatorii au încercat să producă mai mult conținut, astfel încât videoclipurile lor să nu scadă din feed.

Multe branduri, de asemenea, simt că conținutul lor social organic se sfârșește prin a fi pierdut după ce algoritmii l-au depriorizat.

Acestea fiind spuse, conținutul de influență tinde să se aplece bine printre fani pe majoritatea platformelor, motiv pentru care mai multe branduri investesc mai mult în sponsorizarea conținutului de influență.

3. Construirea unei strategii întotdeauna, mai degrabă decât campaniile unice.

O strategie de marketing bazată întotdeauna pe influență se referă la operarea unui flux continuu de conținut de marcă, mai degrabă decât la campanii unice.

În timp ce mai mulți comercianți găsesc strategii eficiente "întotdeauna pe", ele necesită o mulțime de resurse interne pentru a le menține.

Una dintre soluțiile cele mai comune este dezvoltarea de parteneriate pe termen lung ale ambasadorilor de marcă, care permit marcilor și influențatorilor să construiască coerența și afinitatea pe termen lung a mărcii.

4. Creșterea costurilor influențatorilor.

Nu există nici o îndoială că cei mai populari macro-influențatori și celebrități și-au mărit prețurile în ultimii ani.

De exemplu, Kylie Jenner percepe o enormă 1 milion de dolari pe post Instagram sponsorizat. Cu toate acestea, la celălalt capăt al spectrului de frecvențe, comercianții explorează parteneriatul cu agenți mai mici, mai accesibili cum ar fi nano-influențatorii, care vor lucra adesea pentru o taxă nominală sau în schimbul unui produs gratuit.

Tasta Takeaways pe Marketingul Influencer pentru 2019

Pe măsură ce ne mutăm în anul 2019, marketingul de influență nu arată semne de încetinire.

Pe măsură ce mai mulți comercianți se ocupă de acest canal cu creștere rapidă, iată câteva statistici cheie care trebuie păstrate în minte:

 1. Specialiștii de marketing găsesc eficacitatea marketingului de influență și își majorează bugetul în 2019.
 2. Indiferent dacă obiectivul dvs. este de a crește gradul de conștientizare a mărcii, de vânzări sau de a ajunge la segmente de public noi, setați întotdeauna setările KPI clare (și urmărirea) în prealabil.
 3. Instagram este regele marketingului de influenți – ia în considerare experimentarea cu Istorii Instagram, care explodează în popularitate.
 4. Luați-vă timpul pentru a găsi influența potrivită. Căutați conținut de calitate, alinierea vocii și a publicului pe marcă.
 5. Căutați semne de influențare falsă sau de implicare inutilă, deoarece semnele sugerează că această problemă nu va dispărea.

Concluzie

De fapt, marketingul de influență nu merge nicăieri.

Deși marketingul de influență nu este potrivit pentru fiecare brand sau companie, cel mai bun mod de a ști este să testați.

În loc să conduceți câteva campanii unice și să vedeți ce se întâmplă, faceți timp pentru a stabili obiective foarte clare, pentru a viza indicatorii cheie de performanță și bugetul.

Uitați-vă la modul în care alții din industria dvs. abordează influența marketingului, care dintre ei conținutul sponsorizat a avut rezultate bune și de ce.

Găsiți-vă timp găsirea de influențatori care sunt aliniate cu vocea și stilul dvs. și care va lua timp pentru a înțelege produsul dvs. și pentru a promova într-un mod creativ și unic.

Dacă sunteți în căutarea de ajutor pentru a vă construi strategia de marketing de influență, luați în considerare parteneriatul cu un agenție de influență sau mobilizarea serviciilor gestionate oferite prin intermediul unei platforme de influență.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *