Un număr tot mai mare de indieni se îndreaptă către smartphone-uri cu conexiuni de date 4G și achiziționează online. Datorită acestei baze de consum tot mai mari, sectorul indian de comerț electronic a înregistrat o creștere constantă în ultimii ani. În prezent, veniturile anuale de 53 de miliarde de dolari, industria de comerț electronic a țării este de așteptat să depășească 100 miliarde de dolari până în 2020.

Este segmentul alimentar și alimentar care alimentează această creștere. Potrivit unui raport recent al Crisil, o agenție de rating și de cercetare, afacerea online cu produse alimentare este prevăzută să se extindă la o rată de creștere anuală compusă de peste 65% între anii 2017 și 2020. În general, veniturile legate de băcănie se așteaptă să se apropie aproape de cvadruple până la Rs10,000 crores miliarde) în acești trei ani.

Un comerciant cu amănuntul numit BigBasket, alături de Grofers, o firmă de distribuție a produselor alimentare, și Amazon sunt principalii participanți la piața online a produselor alimentare din India.

Este segmentul alimentar și alimentar care alimentează această creștere.

Factor cu volum mare

Comerțul electronic din India sa concentrat inițial pe domeniul electronicii și îmbrăcămintei. Millennialii atrași de brandurile occidentale de îmbrăcăminte și de electronice au sărit rapid pe banda de comerț electronic. Cu toate acestea, interesul inițial pentru aceste segmente încetează acum.

Băuturile, pe de altă parte, reprezintă o afacere cu volum mare, deși dimensiunea per-coș este mică în comparație cu bunurile electronice. Oamenii vor cumpăra, de exemplu, alimente prelucrate, boabe și provizii de curățare cel puțin lunar, dacă nu săptămânal. Companiile de comerț electronic pariază că achiziționarea de produse alimentare va aduce consumatorii înapoi la site-urile lor în mod regulat.

"Dacă doriți să transformați experiența de cumpărături a unei persoane, trebuie să vă uitați unde clienții petrec cel mai mult timp. Răspunsul este FMCG [fast-moving consumer goods] și bacanie. Clienții interacționează și se angajează zilnic în această categorie. Nu cumpărați niciodată un telefon mobil sau un frigider zilnic, " a spus Saurabh Srivastava, director de consumabile și FMCG la Amazon India.

În timp ce Amazon și BigBasket au fost primii care s-au înscris, gigantul indian de comerț electronic Flipkart și-a dezvăluit anul trecut segmentul de bacanie pe gazonul său de acasă, Bengaluru. Kirana11, o piață alimentară de pornire (și în Bengaluru) este un alt concurent. Și recentul Schimbul Flipkart-Walmart este probabil să reformuleze harta sectorului alimentar online în următorii ani.

Marginile subțiri

Vânzarea de alimente online în India este o provocare. Există un procent ridicat de comenzi repetate, dar industria produce marje de profit reduse. Potrivit lui Raj Subramanian, fondatorul companiei Paisool, alți producători de băcănie din Bengaluru, are mai mult de-a face cu lipsa reformei în sectorul agricol din țară și a comitetelor de piață pentru produsele agricole cu predispoziție la corupție.

"Este o afacere foarte delicată pentru a intra," a spus Subramanian. "Băutura nu este altceva decât o afacere de distribuție. Singura problemă este că am fost obișnuiți cu generații de alimente controlate de prețuri ".

Pentru a combate marjele subțiri, retailerii online trebuie să meargă mai sus lanțului de aprovizionare și să cumpere produse agricole în vrac. Cu alte cuvinte, magazinele online își creează propriile etichete private sau branduri interne pentru a spori profitul, în special pentru capsele cum ar fi cerealele, leguminoasele, fructele uscate, zahărul și alimentele procesate.

BigBasket are trei variante in-house: BB Popular (produse de intrare), BB Royal (produse de înaltă calitate) și BB Royal Organic (produse ecologice de înaltă calitate). "În medie, marjele de etichete private variază de la 25 la 45 la sută, ceea ce le face un factor important pentru rentabilitate", a declarat Hari Menon, CEO al BigBasket, pentru The Economic Times. "Vom încerca să atingem marca Rs500-crore (75 milioane dolari) în martie 2019."

Grofers, pe de altă parte, oferă produse de calitate superioară sub etichetele G Mother's Choice, G Happy Day și G Happy Home. Oferă produse la intrare sub etichetele private HaveMore și SaveMore. Compania intenționează să își extindă afacerea cu etichetă privată prin lansarea a 250 de produse alimentare și nealimentare, de la blocaje de fructe și detergenți până la unelte de bucătărie și accesorii.

"Vrem să ajungem la un venit de până la 5000 de milioane de coroane (până la 750 de milioane de dolari) până în 2020, din care 3.000 de coroane (aproximativ 450 de milioane de dolari) de la etichete private, ceea ce ar constitui 60% din linia noastră de top", a declarat Saurabh Kumar, fondator de Grofers, într-un interviu acordat de The Financial Express. "Astăzi avem peste 700 de produse în cadrul mărcii Grofers de produse din care peste 250 de produse se află în spațiul FMCG. Acest lucru va crește până la peste 1.500 până în 2019, în care vom adăuga încă 500 de articole din portofoliul FMCG răspândit în diferite categorii. "Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *