Compania germană de comerț electronic Otto este cel mai mare concurent al companiei Amazon, singura alternativă europeană la acest gigant american de comerț electronic. Cel puțin, așa susține fostul CEO și actualul președinte al consiliului de supraveghere al Otto Group, Michael Otto.

Publicitate

Ghid de litigiu privind rambursarea taxelor

Am creat acest ghid pentru a ajuta comercianții să vadă prin trucurile frauduloase și să-și protejeze afacerea de returnările de taxe, fără a compromite experiența de cumpărături. Descarca Ghidul acum.

Otto a făcut declarația într-un interviu Business Insider. Germanul în vârstă de 76 de ani este cel care a transformat activitatea de comandă prin poștă a tatălui său, fondatorul Otto GmbH, Werner Otto, într-o companie completă de comerț electronic care a obținut un venit total de 13,7 miliarde de euro anul trecut.

În prezent, Otto Group este format nu numai de Otto.de, ci și de retaileri online, cum ar fi About You, Limango, Manufactum, Sport Scheck și serviciul de livrare Hermes.

"Avem suficient timp să ne transformăm într-o companie de comerț electronic"

În interviu, Michael Otto spune cum a călătorit în Silicon Valley la fiecare doi ani, din nou în anii optzeci. A făcut asta pentru că dorea să vadă ce a trebuit să facă față Otto, care era o companie de comandă prin poștă. "Deja în 1995, am fost online cu întreaga noastră gamă de produse. La acea vreme, doar 250 000 de persoane din Germania au avut acces la internet. Ne-a oferit mult timp să ne dezvoltăm într-o întreprindere digitală. Asta e avantajul nostru. Deoarece mulți concurenți din Germania, care cred că în doi sau trei ani puteți transforma o companie convențională într-o întreprindere digitală, au dispărut de pe piață ".

"Otto este mai orientat spre servicii decât Amazon"

Când Business Insider întreabă ce face Otto diferit de competitor Amazon, fostul director executiv al companiei Otto spune că Amazon este un magazin excelent. "Dacă căutați ceva, îl puteți găsi de obicei pe Amaon. Și Amazon o face perfect. Nu vrem să le copiem, pentru că nu avem nicio șansă. Ne place să ne diferențiem. Credem că două platforme din Germania și Europa ar putea exista absolut. Avem condiții bune pentru asta. Suntem mai inspirați, la modă și orientați spre servicii. "

Michael Otto oferă, de asemenea, exemple de abordare orientată spre servicii a companiei germane de comerț electronic. Ea are un serviciu pentru clienți, pe care consumatorii îl poate chema pe subiecte pe care pur și simplu nu le poate găsi un răspuns online. "Și apoi avem și avantajul de a avea Hermes, serviciul nostru de livrare. Pentru mobilier și aparate mari, clienții pot alege o fereastră de livrare de două ore. Conectăm dispozitivele, luăm înapoi cele vechi, precum și toate ambalajele. "

"Valorile noastre sunt o altă forță a lui Otto"

"Valorile noastre sunt o altă putere din partea noastră. Noi includem alți comercianți cu amănuntul, mărci și producători pe platforma noastră, stabilim criterii pentru ele. Nu vom accepta companiile chineze care nu plătesc TVA. Nu vom permite copiile ieftine pe platforma noastră. Cred că în Europa platforma lui Otto în sortimentul global este singura alternativă la Amazon ".

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *