Imaginați-vă că încercați o nouă rețetă – una cu o mulțime de ingrediente unice, specifice.

 1. Te duci la magazinul de alimente, doar pentru a constata că ouăle sunt în brutărie.
 2. Chipsurile de ciocolată sunt lângă articolele de toaletă.
 3. Nu puteți găsi benzile de checkout, iar întoarcerea carului se află la o milă distanță de mașina dvs.

Ești frustrat de faptul că nu poți găsi articole și nu descifra navigarea magazinului.

Din păcate, acesta este un aspect al cumpărăturilor din cărămidă și mortar, care este foarte ușor de reprodus online, cu o navigare și o organizare slabă a produselor, care ridică un perete între clienți și finalizarea comenzilor.

Există o serie de modalități de combatere a acestei dezorganizări – cu o structură clară a categoriilor și cu atribute de produs evidente.

Construirea unei taxonomii complete și comprehensibile a produselor permite clienților dvs. să găsească cu ușurință exact ceea ce au nevoie și să-și finalizeze plățile.

Ce este Taxonomia Produselor?

Taxonomia este un cuvânt grecesc care descrie legile comenzii – pe scurt, este organizarea, clasificarea, gruparea și, cel mai important, înțelegerea De ce care se face.

Un comerciant de succes nu poate arunca împreună câteva categorii care arată destul de bine într-un antet, aruncă în produse și o numesc o zi.

Taxonomia produselor necesită o cunoaștere profundă a produselor dvs. și apoi elaborarea unui mod logic de a le prezenta clienților.

Nu este la fel de plin de farmec ca prezentarea de imagini sexy, de înaltă rezoluție a imaginii, dar toate dressing-ul de ferestre din lume este inutil fără o structură care permite unui cumpărător să facă clic pe acel buton add to cart.

Să aruncăm o privire la o experiență comună de cumpărături pe care toată lumea a întâlnit-o: un magazin simplu de îmbrăcăminte. La sosirea pe pagina noastră de pornire, găsim că îmbrăcămintea este organizată de bărbați și femei. După această primă selecție, acum vedem că aceste haine sunt împărțite între cămăși și pantaloni. Simplu, logic și la punct.

Imagine prin GetFriday

Cum taxonomia produselor poate spori vânzările

Este bine cunoscut faptul că vizitatorii site-ului dvs. se încadrează în două categorii (o taxonomie a vizitatorilor, așa cum era):

 1. Căutătorii.
 2. Browsere.

Este ușor de înțeles cât de bună este taxonomia produselor care beneficiază de browsere.

Acești utilizatori sunt atrași în meniul antet sau hamburger, explorând categorii și subcategorii.

Pe Site-ul BonTon, utilizatorii sunt atrași de bara de navigare ușor de văzut, prezentând o serie de categorii de produse.

De asemenea, este important să înțelegeți baza de clienți și să furnizați o organizație logică care reflectă modelele de cumpărături.

Pentru a utiliza magazinul nostru de mostre de mai sus, de ce ar trebui să fie categoriile dvs. de părinte bărbați și femei?

Puteți la fel de ușor transforma cămășile și pantalonii în părinți și bărbați și femei în copii.

Într-un vid, fiecare dintre acestea este o alegere rezonabilă, dar înțelegând modul în care clienții dvs. fac cumpărături (printr-un studiu atent al analizelor site-ului, de exemplu), puteți clasifica produsele dvs. într-un mod care le face cel mai mult sens și conduce la conversii.

Odată ce un utilizator vizitează Site-ul BonTon și selectează categoria "femei", li se oferă opțiunea de meniu pentru toate subcategoriile.

Acest lucru nu numai că beneficiază browserele.

"Căutătorii" nu vor trece prin nivele și niveluri ale paginilor de înscriere. Acești clienți merg direct în bara de căutare imediat ce ajung pe pagina de pornire și ajung să știe ce vor să găsească.

Ei vor folosi cuvinte cheie precum "tricouri pentru bărbați" sau "pulovere pentru femei".

Taxonomia adecvată împuternicește furnizorul dvs. de căutare internă să returneze rezultatele corecte. Pe măsură ce tehnologia devine mai puternică, încurajează chiar și recomandările.

Dacă nu transportați în mod specific ceea ce căutătorul a introdus, furnizorul de căutare poate utiliza taxonomia pentru a afișa produse conexe, ajutându-vă să obțineți această conversie oferind altceva.

Căutătorii sunt clienți care merg direct în bara de căutare imediat ce ajung pe pagina dvs. de pornire și ajung să știe ce vor să găsească.

1. Îmbunătățiți experiența utilizatorului prin navigarea intuitivă și prin funcțiile pe pagină.

Organizația afectează interfața utilizator și experiența utilizatorilor site-ului dvs.

Unul dintre primele lucruri de luat în considerare este locul unde ar trebui să trăiască produsele dvs.

Cele mai multe platforme de comerț electronic și opțiunile de căutare avansată vă permit să plasați produsele în categoria "cel mai mic" copil și să le afișați în continuare în părinți.

De exemplu, dacă categoriile dvs. sunt "Grădină și grădină"> "Mașini de tuns iarba"> "Autopropulsate" nu v-ați fi adăugat produsul în toate cele trei categorii „Autopropulsate.“

Dacă un client aterizează pe una dintre ele "Cositoare" sau "Gazon și grădină", totuși, vor vedea tot conținutul „Autopropulsate.“

Prin organizarea de produse în acest mod, există un mod intuitiv pentru clientul de a restrânge de la larg la specific.

De asemenea, merită să ne gândim la procesul real de navigare de pe site.

Utilizarea meniului antet și hamburger este evidentă și ar trebui să reflecte arborele de categorii.

În acest exemplu mobil, Fericire Meniul "hamburger" se extinde pentru a afișa o varietate de categorii organizate.

Poate, însă, pagina dvs. de pornire ar putea beneficia de o rețea de categorii "recomandate" pentru a îndruma imediat utilizatorii către cele mai populare (și căutate) elemente.

DressUpSite-ul web al site-ului web prezintă vizitatorilor patru categorii populare chiar de pe lilieci.

De asemenea, pagina pe care utilizatorul o va apela dupa logarea in contul sau ar putea oferi directii prin apelarea unor categorii cu imagini de categorie atractiva sau prin apelarea unor categorii pe care le-au cumparat in trecut.

pe Site-ul Bliss, contul dvs. conține o pagină care afișează elementele pe care le-ați văzut recent, astfel încât să puteți să le ridicați chiar de unde ați rămas.

O altă posibilitate este că atunci când aterizați pe o pagină de listare care conține subcategorii, există o rețea sau un carusel al subcategoriilor, precum și navigația din stânga.

Phil Gilbert Toyota site-ul web are o navigare stânga bine organizată, precum și câteva categorii de apeluri aranjate într-o rețea de pe pagină.

Asigurați-vă că încercați, de asemenea, funcționalitatea taxonomiei dvs., la fel cum ați face orice altceva pe site-ul dvs. Web.

Dacă vă reorganizați produsele, efectuați un test complet de la capăt la cap ca și cum ați fi un client obișnuit.

 • Câte clicuri are nevoie pentru a ajunge la un produs?
 • Puteți găsi cu ușurință ceva?
 • Sunteți copleșiți de aglomerație sau este așa de simplist că nu există nicio structură organizațională?

Asigurați-vă că experiența utilizatorului este maximă pentru deciziile pe care le luați, spune Ryan Garrow, directorul Partnerings & Client Solutions la poziția logică.

"O structură care pare logică pentru dvs. și echipa dvs. poate să nu fie structura cea mai intuitivă pentru clienții dvs. Experiența clienților dvs. cu alte site-uri web le arhitează sentimentul de navigare și trebuie să țineți cont de acestea în taxonomia propriilor produse.

O taxonomie bine segmentată permite utilizatorilor să vă găsească produsele prin anunțuri mult mai ușor, deci nu deveniți prea sălbatic sau revoluționar, mai ales dacă marca dvs. nu este stabilită.

Trucul este acela de a găsi un echilibru între relațiile logice dintre produsele dvs. și înclinațiile naturale ale cumpărătorilor – care se vor alinia adesea, dar nu întotdeauna. Păstrați-o destul de tradițională, astfel încât să nu izbucnească din confuzie, dar suficient de sensibilă încât, odată ce se vor familiariza, experiența să fie cât mai eficientă posibil ".

2. Clarificați și definiți "proprietarii" produselor din cadrul echipei dvs.

Ca proprietar al magazinului, cunoașteți produsele dvs. mai bine decât oricine altcineva, dar aceste informații trebuie să iasă din cap și într-un loc în care echipa și clienții dvs. pot beneficia de aceste cunoștințe.

În funcție de dimensiunea catalogului dvs., începeți prin a identifica o mână de produse cele mai bune – acestea pot fi vânzători de top sau articole pe care le vrei pentru a fi vânzători de top.

Desemnați "proprietarii de produse" care au responsabilitate clară pentru a pregăti următoarele:

 1. Două până la trei puncte bullet care rezumă cele mai importante aspecte ale produsului dvs. Aceasta nu trebuie să depășească o propoziție sau două pentru fiecare punct bullet. Vorbiți cu agenții de vânzări despre modul în care poziționează produsul în câteva cuvinte sau vizualizați caseta în care va veni produsul dvs. și modul în care va trebui să comunicați unui potențial client în spațiu limitat. Pentru cei necredincioși între noi, imaginați-vă estetica unei coperți de benzi desenate de epoca de argint – nu există timp sau spațiu pentru a vă grăbi, așa că ajungeți la punct! Dacă era destul de bun pentru Jack Kirby, este suficient de bun pentru oricine.
 2. Identificați faptele care separă acest element de restul catalogului dvs. Adesea, aceasta are forma "statisticii" unui produs: ce culoare sau dimensiune este, de ce este făcut, etc.
 3. Uitați-vă la concurenții dvs. și uitați-vă la comercianții cu amănuntul ca Amazon pentru a determina modul în care descriu produse similare.

Acest exercițiu vă va ajuta să vă concentrați asupra informațiilor esențiale despre produsele dvs. (și ar putea să folosiți acest lucru ca o oportunitate pentru a vă asigura că aveți descrieri de produse bune!), Să identificați ce categorii ar trebui să le aparțină și să determinați ce căutare utilă fațete ar trebui să fie create.

3. Optimizați pentru motoarele de căutare.

Am vorbit deja despre importanța taxonomiei în ceea ce privește recomandarea produsului privind căutările interne. Dar dacă sunt returnate prea multe rezultate, s-ar putea să te întorci unde ai început.

Fiecare pagină a rezultatelor motorului de căutare (SERP) are nevoie de fațete, distingând atributele care vă permit să restrângeți rezultatele.

Pentru a reveni la magazinul nostru simplu de îmbrăcăminte, să adăugăm "Color" ca atribut, cu valori "roșii" și "albastru".

Nu are sens să distingem aceste categorii ca fiind complet separate, dar ele sunt factori distinctiv utili. Dacă cineva vrea doar cămașă albastră, îndepărtează aglomerația cu un simplu clic!

Taxonomia beneficiază și de căutările externe.

Crawlerele funcționează cel mai bine atunci când sunt furnizate date structurate, iar organizarea clară, cu ierarhia și distincțiile numite, este o baliză luminată care îi spune Google exact cum să găsească conținutul.

Taxonomia produselor împuternicește fațetele și filtrele de pe paginile cu rezultatele motorului dvs. de căutare și vă ajută să vă asigurați că produsele corespunzătoare sunt promovate în căutări.

Cele mai bune practici pentru a obține cele mai multe din taxonomia și categorisirea produsului

O taxonomie cu adevărat de succes va lua în considerare și ce contează pentru clientul dvs.

Cateva exemple:

 • Dacă vindeți piese de reparații, identificați cu ce mărci partea este compatibilă.
 • Pentru un magazin alimentar conștient de sănătate, chemați alergenii potențiali, permițând clienților să filtreze ceea ce doresc să evite.
 • Dimensiunea are importanță sau este relevantă numai pentru un singur produs?
 • Ar trebui să fie inclusă în titlu o culoare sau este o distincție larg răspândită care indică o relație părinte-copil în locul unui catalog "plat"?

În funcție de timpul sau resursele dvs., efectuați acest exercițiu în întregul catalog.

Dacă sunteți limitat, asigurați-vă că ați ales un eșantion reprezentativ, deoarece va expune rapid informații importante despre produsele dvs.

Mai jos veți găsi o colecție de cele mai bune practici suplimentare, care vor ajuta la taxonomia și clasificarea produselor dvs.

1. Nu "supra-clasificați".

Utilizați ceva care vă permite să vizualizați taxonomia, fie să desenați arborele pe o tablă albă, fie să utilizați un software asemănător Lucid Chart.

Dacă vă aflați copleșit de numărul de categorii sau că arborele dvs. arată mai mult ca un arbust mic, atunci este cu siguranță timpul pentru o reîmprospătare.

Va fi, de asemenea, o modalitate rapidă de a identifica lucruri precum categorii duplicate sau "potpuri", unde produsele aleatoare stau într-o grămadă neorganizată.

O consecință neintenționată a efectuării unui exercițiu de taxonomie este că ați putea peste-organiza. Dacă descoperiți că un spectator al site-ului dvs. trebuie să petreacă mai mult timp navigând decât să privească la produsele reale, aveți prea multe niveluri și subcategorii.

Elyse Smith, manager de proiect la DigitlHaus, spune că păstrarea ei este cea mai bună recomandare.

"Aceasta este cheia când vine vorba de detalii despre produs, organizare și structură.

Ierarhia dvs. de adâncime trebuie păstrată la maximum 2 sau 3 categorii (2 preferate).

Cea mai mică sumă de clicuri = reducerea ratei de respingere. Dacă aveți un catalog mare, profitați de căutare și filtrare fatete. Și vă rog, pentru dragostea a tot ceea ce este bine, să nu vă puneți pe Altul ca pe o categorie.

Nimeni nu caută pe altul. Fii inteligent și lasă-ți categoriile să fie necesare și până la punct. "

2. Încărcați atributele în funcție de subcategorii.

Asigurați-vă că arborele dvs. de categorii urmează o ierarhie clară, trecând de la general la specific.

Dacă este categoria dvs. părinte „Cămăși“, nu sunt subordonate "Femei", apoi mai jos "Femei", avea "Cămașe", "Tricouri", "Cămăși cu mâneci lungi".

Pentru a utiliza analogia noastră de cărămidă și mortar, site-ul dvs. este magazinul, categoria dvs. părinte este culoarul, iar categoria copilului dvs. este raftul în care trăiește produsul.

3. Asigurați o clasificare adecvată pentru a reduce confuzia.

Evitați categoriile duplicate cât mai mult posibil.

Dacă găsiți că aceleași nume de categorii se repetă mereu în fiecare ramură, luați în considerare oportunitățile de combinare a categoriilor sau dacă această categorie repetată este mai bine înțeleasă ca un atribut care duce la o fațetă de căutare.

4. Utilizați numele adecvate și luați în considerare sinonimele de căutare.

Luați în considerare audiența dvs. când vă numiți categoriile și vă bazați pe experiența dvs. aici.

Dacă rulați un site B2B cu o audiență foarte specifică, este important să utilizați termeni pe care membrii industriei l-ar înțelege.

Dacă este vorba de un public de larg consum pe site-ul B2C, o clasificare hiper-specifică pe care numai cumpărătorii tăi de modă italieni l-ar înțelege este totuși inutilă.

Prin includerea jargonului în domeniu, ca sinonim al căutării pentru această categorie, vă asigurați că atât publicul expert, cât și cel neobișnuit pot găsi ceea ce caută.

B2B Taxonomy produs Vs. B2C Categoria de produse de comerț electronic

În mod fundamental, aceleași lecții se aplică atât site-urilor B2C, cât și celor B2B.

Navigarea clară, fațetele utile și organizarea puternică sunt beneficii universale.

Diferitele segmente de public necesită o atenție deosebită, totuși este important să vă gândiți la piața dvs. atunci când vă construiți taxonomia.

Un site B2C va avea mai mulți utilizatori "casuali" care vor vizita și utiliza site-ul dvs., dar nu neapărat nevoie aceasta.

Ca atare, este posibil ca acestea să nu aibă neapărat o familiaritate profundă cu site-ul dvs., cu linia dvs. de produse sau chiar cu industria dvs.

Utilizați termeni generali pentru numele categoriilor și terminologia obișnuită. Într-un efort de a evita copleșirea clienților dvs. B2C, se bazează pe relațiile părinte-copil pentru produse.

Un catalog aparent mai mic, mai concentrat, cu o multitudine de opțiuni pe pagina cu detalii a produsului, asigură o mișcare rapidă prin intermediul site-ului și către butonul "adăugați în coș".

Întrucât consumatorii B2C au adesea o multitudine de opțiuni de cumpărare și pot căuta doar un singur produs, site-ul dvs. beneficiază de o conversie rapidă și eficientă.

Site-urile B2B au adesea o audiență mai dedicată, mai ales dacă sunteți producătorul produselor vândute. Acești clienți sunt interesați de detaliile tehnice profunde și nu sunt neapărat copleșiți de copaci de categorie profundă, atâta timp cât organizația este logică.

Jargonul în industrie este mai important, întrucât clienții B2B au tendința de a avea o idee specifică despre ceea ce au nevoie – rearanjarea consumabilelor sau o anumită parte de înlocuire care nu implică "cumpărăturile" ca în cazul B2C.

De asemenea, puteți vedea cărucioare mai mari, atât în ​​ceea ce privește valoarea medie a comenzii, cât și numărul de SKU achiziționate.

Aceasta înseamnă că utilizatorii petrec mai mult timp pe site-ul dvs. și este important ca procesul de a găsi acele elemente este cât mai eficient posibil.

Concluzie

HTML a fost conceput inițial pentru a furniza o structură a documentelor. În timp ce dezvoltatorii de astăzi sunt capabili să facă lucruri cu mult peste ceea ce inginerii originali și-au imaginat, organizarea este integrată chiar în centrul limbii care face posibilă accesul la internet.

În scrierea conținutului, întâlniți acest lucru ori de câte ori utilizați etichetele antetului H1 sau ale altor antete, pregătiți o ierarhie clară pentru conținutul dvs., care nu este cu siguranță o dimensiune a fontului.

În lumea comerțului electronic, prin pregătirea unei taxonomii puternice pentru produsele dvs., vă bazați pe blocurile fundamentale ale internetului și creați un site care facilitează găsirea de către motoarele de căutare a produselor dvs., clienților dvs. pentru a adăuga elemente în cărucioare și, în cele din urmă, complete acea ordine.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *