Vânzările de produse alimentare și de îngrijire personală merg bine în comerțul electronic european și urmează să crească cu 54% în următorii ani. Aceasta înseamnă că industria online de hrană și îngrijire personală va fi în valoare de peste 56 de miliarde de euro până în 2022.

Publicitate

Omul-canal Webinar

Obțineți sfaturi pentru a maximiza veniturile și pentru a minimiza riscul în fluxurile de canale omni. Aflați cum puteți reduce fricțiunea pentru a crește fidelitatea și vânzările clienților. Înregistrați-vă pentru Webinarul nostru Omni-Canal

Aceasta este una dintre concluziile majore de la "Câștigarea Ahead Online E-Commerce în FMCG"[[pdf], un studiu realizat de IRI. Deși supermarketurile încă mai domină în Europa, vânzările online de produse alimentare și de îngrijire personală sunt prognozate să crească semnificativ în următorii câțiva ani.

"Vânzările online sunt în plină expansiune în Europa"

"În ciuda faptului că cota de piață online a bunurilor de larg consum este în continuare scăzută în comparație cu alte sectoare, vânzările online sunt în plină expansiune în Europa, cu o creștere de două cifre în Italia (+42%) și Spania (+29%) și dinamică spectacole în Franța și Germania ", a spus Pierluigi Carlini de la IRI.

Vânzările de produse alimentare și de îngrijire personală în special se desfășoară foarte bine în comerțul electronic. Această industrie va crește cu 54% în următorii ani, prognozează IRI. "Piața FMCG este coaptă pentru o perturbare continuă online, formând noi parteneriate și noi oportunități de distribuție".

Vânzările FMCG online în Italia depășesc 400 milioane EUR în 2018

În Italia, vânzările canalului FMCG online vor depăși 400 de milioane de euro. Compania avea doar date disponibile pentru perioada ianuarie și septembrie, dar pe baza vânzărilor estimate pentru ultimele trei luni, industria ar putea fi în valoare de 434 milioane la sfârșitul anului. Aceasta ar însemna o creștere de 42%.

FMCG online în Italia

Producătorii tradiționali își dezvoltă ofertele online

În raport, IRI se reflectă asupra produselor alimentare tradiționale care continuă să-și dezvolte ofertele online. De exemplu, Carrefour și-a dezvoltat serviciul de tip click-and-collect și oferă acum pick-up-uri pietonale la Paris. Și Monoprix este unul dintre ultimii comercianți de alimente din Europa pentru a-și uni forțele cu Amazon și lista de mii de produse de etichete private prin intermediul Amazon Prime. Și în Olanda, Albert Heijn și Edeka sunt partenerii de ofertă tehnologia de blocare inteligentă împreună cu livrarea la domiciliu on-line, astfel încât cumpărătorii pot accepta livrările la frigider în timp ce sunt departe de casă.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *