Magento a anunțat pentru prima dată că nu vor mai susține actualizări ale software-ului Magento 1 în septembrie 2018. Data stabilită pentru sfârșitul vieții (EOL) a fost iunie 2020. EOL nu înseamnă că magazinul dvs. va dispărea de pe internet sau că nu veți mai putea să desfășurați afaceri; cu toate acestea, rezultatele pot fi la fel de problematice.

Când ați aflat pentru prima oară știrile despre EOL Magento 1, iunie 2020 s-ar fi putut simți departe. Dar nu mai este departe.

Am intrat oficial în numărătoarea inversă de șase luni pentru EOL Magento 1.

Dacă intenționați să continuați să tranzacționați și să vă dezvoltați afacerea, a sosit momentul să părăsiți Magento 1. Nu dorim să stârnim panică, dar linia de bază este că vă epuizați rapid timpul. În acest moment, EOL-ul Magento 1 este la doar șase luni distanță. Dacă doriți să vă îmbunătățiți site-ul înainte, trebuie să alegeți o nouă opțiune și să faceți rost de azi.

Indiferent dacă vă mutați la Magento 2 sau treceți la un nou furnizor de platforme de comerț electronic, veți trece la o reformulare completă – inclusiv migrarea datelor și teme și șabloane noi. După cum probabil știți (și poate fi unul dintre motivele pentru amânare): acesta este un proces care consumă mult timp.

Poate vă întrebați: de unde să încep? Haideți să ne adâncim în ce anume trebuie să schimbați, cum va arăta viața în Magento 1 în iunie, dacă nu, și procesul pe care trebuie să îl parcurgeți pentru a face acest lucru.

De ce contează Magento 1 End of Life?

Dacă încă nu ați trecut de la Magento 1, există câteva motive importante pentru care trebuie să faceți acest lucru.

În momentul în care Magento 2 a fost anunțat pentru prima dată, s-ar putea să fi sunat destul de grozav. Magento 2 părea să aducă o serie de îmbunătățiri clare. Magento 2 oferă o performanță mai bună a site-ului (cu unele excepții). Este, de asemenea, mai mobil-mobil decât Magento 1 și oferă o experiență mai bună la checkout.

Cu toate acestea, pe măsură ce realitatea trecerii de la Magento 1 la Magento 2 a fost pusă în evidență, era clar că nu va fi un simplu upgrade. Pentru a trece de la unul la altul, va trebui să efectuați majoritatea acelorași pași ca o reformatare completă. Puteți obține detaliile complete aici, dar este suficient să spunem, temele dvs. nu vor fi transferate, este posibil ca extensiile dvs. să fie reconfigurate, iar unele dintre datele dvs. vor trebui migrate manual.

Acestea fiind spuse, refuzând schimbarea – deși s-ar putea să funcționeze până acum – nu va mai zbura după iunie 2020. Iată de ce:

1. Magazinul dvs. va fi în pericol.

Cu toate că veți putea vinde în continuare bunurile prin intermediul site-ului Magento 1, după iunie 2020, site-ul dvs. nu va mai fi suportat de actualizări de securitate. Nu veți primi corecții de securitate, deoarece Magento nu va produce nimic pentru Magento 1.

Acest lucru vă lasă, site-ul dvs. și datele clientului dvs. vulnerabile în fața hackerilor – ceea ce ar putea duce la amenzi grele, la o pierdere a reputației și la un posibil regres din care afacerea dvs. nu se poate recupera.

2. Vei lipsi de extensii critice pentru misiune.

Cu Magento 1 nu mai actualizează, multe dintre extensiile sistemelor terțe pe care te bazezi în prezent vor deveni în curând caduce și nefuncționale. S-ar putea să descoperiți că conexiunile pe care vă bazați face afaceri brusc nu funcționează.

3. Actualizările de rutină vor dura mai mult.

Magento 1 nu mai este acceptat înseamnă că va fi mai greu să găsiți asistență pentru dezvoltatori pentru a realiza actualizări de rutină. Lucrurile care erau simple ar putea fi curând imposibile.

Viața pe Magento 1 După iunie 2020

Iată un experiment gândit pentru tine. Să ne imaginăm cum va fi viața pentru magazinul dvs. în zilele și săptămânile de după EOL Magento.

În prima zi în care te trezești, nimic nu pare prea diferit. Site-ul dvs. funcționează în continuare. Pentru că limbajul de script PHP pe care îl rulează Magento 1 a trecut de mult a încetat să fie sprijinit, trebuie să folosiți un plasture pentru a-l sincroniza cu o versiune mai recentă, dar sunteți obișnuit cu aceste inconveniente.

Îți sorbi o ceașcă de cafea și te gândești: „La ce era vorba?

Câteva săptămâni mai târziu, site-ul dvs. este lovit de o încălcare în care sunt furate datele clienților. Anterior, Magento a căutat în mod activ vulnerabilitățile și le-a creat patch-uri. Fără aceste patch-uri, site-ul tău era o rață șezândă. Hackerii căutau site-uri vulnerabile încă pe Magento 1 imediat ce s-a întâmplat EOL.

Vă informați clienții cu privire la pierderea de date și sunt în mod inteligent preocupați de capacitatea dvs. de a-i proteja înainte. Chiar și după ce ați reușit să vă asigurați site-ul, unii clienți și-au pierdut încrederea în marca dvs. și au trecut la concurenți.

Pierderea încrederii clienților nu este singurul lucru care apare ca urmare a eșecului în păstrarea site-ului dvs. în siguranță. Site-uri care nu sunt Conform PCI suportă amenzi pentru pierderea înregistrărilor clienților. Aceste amenzi vor continua până când se va restabili conformitatea PCI.

O săptămână mai târziu, după ce praful se curăță, managerul tău de marketing sugerează să încerci ceva nou cu site-ul tău. Este o actualizare distractivă, care speră să readucă niște clienți vechi și să îi atragă pe noi. Nu ar trebui să fie un ascensor mare pentru un dezvoltator.

Apelați agenția pe care o utilizați. Cu toate acestea, nu mai lucrează pe site-urile Magento 1. Actualizările dvs. vor trebui să aștepte.

Începeți să credeți că trebuie să săriți nava și căutați opțiuni. În timp ce rulați mingea, vor mai rămâne multe luni până când puteți face comutarea.

În curând veți primi un apel frenetic din partea echipei dvs. IT. Sistemul PIM pe care îl utilizați nu mai sincronizează date cu site-ul dvs. Actualizarea lor recentă nu mai funcționează cu Magento 1.

Dintr-o dată, nu puteți face actualizări la listările de produse. Trăiești cu frica următorului hack. Cafeaua ta este rece. Ați dori să vă puteți întoarce în timp până la începutul anului 2020, când mai era timp pentru a face comutarea.

Cum fac comutatorul?

Respirați un oftat de ușurare. După ce ați văzut un viitor potențial pentru magazinul dvs. Magento 1, puteți fi sigur că este încă destul de devreme pentru a vă muta site-ul în siguranță.

Desigur, perspectiva reformulării este în sine o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, poate ajuta la descompunerea acesteia în pași gestionabili.

1. Evaluează-ți sistemele actuale.

Chiar dacă sunteți complet mulțumit de magazinul dvs. Magento 1 și nu faceți decât să vă schimbați nevoia, comutarea platformelor este încă o oportunitate bună de a vă audia sistemele.

Discutați cu echipele dvs. și aflați ce funcționează și ce nu. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți ce trebuie să aibă noua dvs. platformă și ce poate îmbunătăți de la Magento 1.

2. Alegeți noua platformă.

Vă recomandăm să restrângeți căutarea la câțiva concurenți de top și apoi să trimiteți un RFP cu toate nevoile dvs. clar definite și prioritizate. Am creat un Șablon RFP pentru a vă ajuta cu această piesă a puzzle-ului.

3. Construirea și migrarea site-ului.

Sperăm că noua dvs. platformă poate oferi resurse pentru a vă ajuta cu această parte a procesului. Având în vedere intervalul de timp scurt, acesta poate fi un lucru pe care doriți să îl luați în considerare în timpul procesului de RFP. Dacă nu, este posibil să doriți să obțineți ajutor de la o agenție externă care vă poate ajuta să creați site-ul dvs. pe o cronologie prescurtată. Va trebui să creați designul site-ului dvs., să configurați toate integrările dvs. și să migrați datele curate.

Evident, sunt mult mai implicați decât atât. Dacă aveți nevoie de o foaie de parcurs mai detaliată pentru procesul de reformatare, am creat o registru de lucru care te pot ajuta să te parcurgi la fiecare pas.

Concluzie

Cu un plan bine gândit, apusul soarelui Magento 1 nu trebuie să fie un lucru rău. Poate impulsiona organizația către o transformare digitală care va avea un impact pozitiv asupra creșterii dvs. pe termen lung.

Acestea fiind spuse, un plan mai puțin gândit vă oferă posibilitatea de a risca și de a vă deplasa într-o platformă care nu este potrivită. Doriți să vă faceți diligența cuvenită și să alegeți platforma potrivită, astfel încât nu veți mai fi formatat din nou în ordine scurtă. De asemenea, veți dori să luați suficient timp în procesul de reformatare pentru a permite testarea necesară. La urma urmei, nu doriți să pierdeți date importante într-o migrare grăbită.

Roma nu a fost construită într-o zi și formularea dvs. nu va fi nici una. Din păcate, timpul este singurul lucru în care rămâneți. Iunie 2020 este aproape de colț. Dacă sunteți pe Magento 1 și nu aveți încă un plan în vigoare pentru a vă deplasa la următoarea platformă, astăzi este ziua pentru a începe.

Planificați-vă strategia de ieșireSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *