Cabinetul Germaniei a lansat un proiect de lege care vizează îmbunătățirea evitării deșeurilor și creșterea reciclării. Pentru comercianții cu amănuntul online, aceasta înseamnă că distrugerea produselor va fi mai dificilă, așa că trebuie să găsească o modalitate mai bună de a face față profiturilor.

Publicitate

Webinar la cerere: marca dvs. lipsește online?
Webinar la cerere: Obțineți sfaturi practice cheie despre cum să identificați și să remediați oportunitățile de vânzare pierdute în comerțul electronic și să optimizați cu adevărat potențialul de vânzare al mărcii dvs. în rândul revânzătorilor. Urmăriți webinarul aici.

Legea actualizată privind reciclarea acoperă diferite reguli pentru a avea, în final, mai puține deșeuri și mai mult reciclare Germania, dar una dintre măsurători se adresează producătorilor și dealerilor. Legea va interzice companiilor să distrugă stocul, dacă nu va fi inutilizabil.

Taxă de îngrijire

Această așa-numită „datorie de îngrijire” pune mai multă responsabilitate companiilor, cum ar fi comercianții online. „Cu aceasta, pentru prima dată guvernul federal creează o bază legală pentru a pune capăt distrugerii returnărilor și excesului de bunuri. Suntem primii din Uniunea Europeană care au făcut acest lucru ”, a declarat Svenja Schulze, ministrul federal al Mediului, conservării naturii și siguranței nucleare, a comentat.

Suntem primii din Uniunea Europeană care au făcut acest lucru.

În prezent, mulți retaileri online își distrug stocul, de exemplu, la sfârșitul anotimpurilor (modei), astfel încât pot elibera un spațiu scump în depozitele lor. Dar cu noua lege, stocul poate fi distrus numai dacă elementele sunt cu adevărat inutilizabile. Producătorii și dealerii trebuie să documenteze clar modul în care gestionează mărfurile vândute. O opțiune ar putea fi vânzarea sau donarea acestor produse la un preț mai mic.

Zalando respectă deja datoria de îngrijire

Unul dintre retailerii online care sunt pregătiți pentru noul regulament este Zalando. Într-o știre distribuită pe site-ul său corporativ, gigantul de modă german spune procesele sale actuale nu se vor lovi de noile reguli. „Zalando respectă deja pe deplin datoria de grijă pentru manipularea responsabilă a returnărilor și a mărfurilor noi nevândute”, spune Jan Bartels, vicepreședinte senior pentru îndeplinirea clienților la Zalando. „Distrugerea bunurilor și a returnărilor nu lipsește doar nicio logică comercială, dar în special contrazice înțelegerea noastră de gestionare durabilă.”

Bunurile distrugătoare nu au logică comercială și nu înțelegem un management durabil.

97% din articolele returnate sunt vândute din nou

Zalando are o rată de rentabilitate de aproximativ 50 la sută, dar susține că aproape toate articolele sale (97 la sută) sunt vândute din nou prin intermediul magazinului Zalando, Lounge Zalango sau magazinelor de desfacere sau vor fi donate. Zalando explică doar 0,05 la sută dintre obiecte, distrus din necesitate.

După decizia de astăzi a cabinetului, procedura parlamentară este inițiată. Proiectul este, de asemenea, notificat Comisiei Europene.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *