Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, dorește o taxă de 3% asupra veniturilor franceze ale companiilor mari de internet, cum ar fi Amazon, Airbnb, Booking.com și Criteo. Se pare că un plan fiscal digital la scară europeană va fi anulat săptămâna viitoare.

Publicitate

Omul-canal Webinar

eTail este singurul eveniment în care puteți învăța și puteți conecta cu un grup incredibil de 80 de vorbitori de nivel înalt de vânzare cu amănuntul. Aflați de la începători inovatoare și perturbatoare omnichannel. Cu conținut creat de gânduri, formate interactive și un accent deosebit pe tehnologia de vânzare cu amănuntul, eTail este conceput pentru a vă asigura că atingeți excelența omnichannel și profitați cu unitate. Descărcați Agenda

În timp ce statele membre ale Uniunii Europene nu par să convină asupra unei taxe la nivel european pentru marile companii de internet, Franţa nu vrea să se termine acolo și doar continuă să împingă să permită giganților digitali să plătească impozite.

Concentrarea pe principalele platforme de comerț electronic online

Ministrul francez al Finanțelor a declarat Le Parisien, potrivit căreia taxa propusă este destinată companiilor cu venituri digitale globale de cel puțin 750 de milioane de euro și venituri din Franța de peste 25 de milioane de euro.

El vrea să vizeze platformele online bazate pe comisioane, cum ar fi Amazon sau Booking.com. Companiile care își vând produsele pe propriile site-uri web, cum ar fi compania de comerț electronic Darty din Franța, nu ar fi vizate.

O companie franceză ar fi afectată

În total, există aproximativ 30 de companii care ar fi afectate în cazul în care planul de impozitare devine verde. Aceste companii sunt în mare parte americane, dar și germane, spaniole și britanice, precum și o companie franceză (Criteo) și mai multe companii care sunt originare din Franța, dar au fost cumpărate de către jucători străini.

"O chestiune de justiție fiscală"

Potrivit lui Le Maire, un sistem de impozitare pentru secolul 21 trebuie construit pe ceea ce are valoare astăzi. "Și sunt date", a spus el. Ministrul a adăugat, de asemenea, că este vorba de o justiție fiscală, aceste companii plătindu-le cu 14 puncte procentuale mai puține impozite decât întreprinderile mici și mijlocii din Europa.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *