Facebook și eBay au convenit să se descurce mai bine în combaterea recenziilor false și înșelătoare pe site-urile lor web. Aceștia și-au făcut angajamentul după ce Autoritatea pentru Concurență și Piețele din Regatul Unit le-a spus să abordeze această problemă.

Consumatorii online se bazează adesea pe recenziile pe care le citesc în magazinele online sau pe site-urile de socializare. Dar probabil îi va ajuta să ia decizia corectă numai dacă recenziile sunt autentice. Conform Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA), mai mult de trei din patru persoane sunt influențate de recenzii atunci când cumpără online. „Și miliarde de kilograme sunt cheltuite în fiecare an pe baza înregistrărilor de produse sau servicii.”

„Recenziile false au un efect nociv pentru cumpărători”

„Recenziile false sunt cu adevărat dăunătoare cumpărătorilor și întreprinderilor deopotrivă”, declară Andrea Coscelli, CMA, CMA. „Milioane de oameni își bazează deciziile de cumpărături pe recenzii și, dacă acestea sunt înșelătoare sau neadevărate, cumpărătorii ar putea ajunge să fie induși în eroare să cumpere ceva care nu este potrivit pentru ei – lăsând să lipsească întreprinderile care respectă regulile.”

Facebook și eBay au interzis utilizatorii

Vara trecută, CMA s-a plâns de comerțul cu recenzii false și înșelătoare pe Facebook și eBay. De atunci, Facebook a eliminat 188 de grupuri și 24 de conturi de utilizatori eBay a interzis permanent 140 de utilizatori. Pe lângă faptul că au luat aceste acțiuni, marile platforme online s-au angajat să contribuie la prevenirea apariției recenziilor false în viitor.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *