Țările europene ocupă opt dintre primele zece locuri pe Indexul de comerț electronic B2C al Conferinței Națiunilor Unite pentru comerț și dezvoltare. Această listă clasează țările pe lectură pentru a se angaja în comerț electronic. Europa rămâne, de departe, cea mai pregătită regiune pentru comerțul electronic.

Publicitate

Faceți un control gratuit de sănătate a datelor!
Calitatea datelor dvs. influențează eficiența, veniturile și reputația afacerii. Descoperiți cât de curățate sunt datele dvs. și să vă verificați gratuit sănătatea datelor. Solicitați acum auditul.

Este Olanda din nou, exact ca anul trecut, asta duce la indicele comerțului electronic de la afaceri la consumator. Țara Europei Occidentale este urmată de Elveţia. Singurele două țări non-europene din top 10 sunt Singapore și Australia. Primul s-a încheiat pe locul trei, în timp ce Australia s-a clasat pe locul al zecelea.

Țările analizate sunt marcat privind accesul la serverele de internet sigure, fiabilitatea serviciilor poștale și a infrastructurii, precum și cota de țară a utilizatorilor de internet și a celor care au un cont la o instituție financiară sau un furnizor de servicii de bani mobili.

„Decalaj între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare”

Deși este o veste excelentă pentru Europa că 80% din primele zece poziții sunt ocupate de țările europene, aceasta arată și o dezvoltare diferită: „Indicele nostru B2C arată cât de reală și îngrijorătoare este diferența digitală între țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare”, Shamika N. Sirimanne, directorul unității UNCTAD care pregătește indicele anual, spune.

Europa: 80% dintre utilizatorii de internet cumpără online

De exemplu, în șase țări din Europa, peste 80% dintre utilizatorii de internet cumpără online. Dar în majoritatea țărilor cu venituri medii mici și mici, această proporție este sub 10%. „Există o nevoie urgentă de a ajuta țările mai puțin pregătite să-și îmbunătățească infrastructura și să crească încredere în rândul populației”, explică Sirimanne.

Islanda și Suedia se află în top 10

Când aruncăm o privire suplimentară în top 10 din acest an, se arată că Islanda și Suedia (la fel ca Noua Zeelandă) au abandonat această listă. Conform UNCTAD, acest lucru se datorează scăderii scorurilor pentru serverele sigure și fiabilitatea poștală. În plus, Suedia a înregistrat o scădere a ponderii utilizatorilor de internet.

Finlanda și Germania se alătură primilor 10

Țările din arbori au fost plasate de Finlanda (au plecat de la 12lea loc pe locul patru), Germania (de la 16lea până la al nouălea) și Australia (de la 11lea a zecea).

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *