Europa de Sud descoperă alimente online


Odată cu blocarea Covid-19 în acțiune în Europa de Sud, consumatorii din Italia, Spania și Franța descoperă rapid cumpărăturile online. Tot mai mulți comercianți cu amănuntul merg să își vândă produsele online, în timp ce un număr din ce în ce mai mare de consumatori își comandă produsele alimentare și produsele online.

Publicitate

IRX 2020: prosperați în lumea digitală
Cu sesiuni de conferințe de actualitate, clinici de experți, ateliere de lucru, teme noi și produse și mai inovatoare expuse, IRX este evenimentul obligatoriu în calendarul de vânzare cu amănuntul. Rezervați-vă locul GRATUIT astăzi!.

În Franţa de exemplu, există Ollca, o startup care ajută măcelarii, piscicultorii și fructiferele locale să își vândă produsele online. În ultimele trei zile, vânzările pe piață au fost la fel de mari ca în perioada Crăciunului. Platforma online a adăugat, de asemenea, 20 de noi furnizori.

Comenzile online în Franța au crescut cu 32%

Un studiu realizat de Nielsen Research estimează că comenzile online pentru livrare la domiciliu în Franța au crescut cu 32 la sută an de an în prima săptămână a lunii martie, în timp ce comenzile de clic și colectare au crescut cu 29 la sută în aceeași perioadă.

În Italia, care este în blocaj începând cu 9 martie, numărul clienților online ai lanțului de supermarket Carrefour s-a dublat la 110.000, Financial Times rapoarte. Există, de asemenea, de 10 ori mai multe livrări Carrefour prin pornirea logistică Glovo, care livrează produse în termen de 30 de minute în unele orașe italiene.

Numărul clienților online ai Carrefour Italia s-a dublat.

El Corte Inglés observă o creștere a cererii pentru congelatoare mari

Si in Spania, unii consumatori se așteaptă că vor trebui să stea acasă destul de mult timp și astfel și-au schimbat comportamentul de cumpărături. Marele magazin El Corte Inglés spune că există o creștere mare a cererii de produse precum frigidere, congelatoare mari, jucării pentru copii și televizoare inteligente. "Oamenii fac aceste comenzi online din necesitate sau din motive de sănătate", FT citează grupul. „Deci, clienții care anterior au fost poate incomod cu comanda online înainte pot vedea acum avantajele în acest sens.”

Clientii incep sa vada avantajele cumparaturilor online.

Încă mai aveți probleme cu cumpărăturile online în sudul Europei

Odată cu trecerea majoră la online, problemele care există în comerțul electronic nu au dispărut. Financial Times spune că site-urile au fost lente și comenzile au eșuat la finalizare. Lanțul de magazine cu amănuntul Esselunga a restricționat comenzile la Milano la o săptămână. Și datorită unui număr mare de oameni care cumpără la supermarketurile fizice Mercadona din Spania, compania a încetat să mai ia comenzi online în cea mai mare parte a țării.

Penetrare scăzută a comerțului electronic în Italia și Spania

Italia și Spania au una dintre cele mai mici rate de penetrare a comerțului electronic în Europa. În timp ce în Marea Britanie, comerțul electronic reprezintă aproximativ 20% din veniturile totale cu amănuntul, în Italia și Spania, aproximativ 4, respectiv 5%.

Etichete

AcțiuneSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *