Essilor International își extinde activ amprenta în Europa și America Latină cu patru achiziții diferite. În Germania, compania de optică a achiziționat comerciantul online Brille24, în timp ce în Grecia, partenerul Essilor Shamir a achiziționat Union Optic.

Essilor și-a consolidat în continuare strategia de dezvoltare în România Germania, o piață importantă în lumea optică. În această țară, Essilor dorește să dezvolte un model drive-to-store, în care consumatorii să aibă acces la cele mai recente tehnologii digitale, dar să se poată baza și pe expertiza opticienilor independenți.

Brille24 achiziționat de Essilor

Pentru a le ajuta să realizeze acest lucru, Essilor a achiziționat Brille24 GmbH[[pdf], un important retailer online de produse optice din Germania, cu un venit anual de aproape 25 de milioane de euro. Achiziția trebuie încă aprobată de autoritatea germană de concurență.

Achiziționarea Uniunii Optice

În Grecia, compania Shamir (din care Essilor a achiziționat 50% din acțiuni în 2011) a preluat Union Optic. Acesta este un laborator de prescripție medicală care distribuie și instrumente optice. Compania generează vânzări anuale de aproximativ 9 milioane de euro și operează patru sucursale în Grecia și Cipru. Union Optic are clienți în 15 țări din întreaga lume.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *