Presto! prosoape de hartie si imbracaminte Amazon Essentials sunt printre Amazon

Presto! prosoape de hartie si imbracamintea Amazon Essentials se numara printre cele mai bine cotate etichete ale Amazonului. Sursa: Amazon.

Amazon extinde agresiv atât numărul de bunuri cu caracter privat pe care le vinde, cât și categoriile de produse pe care le oferă.

Pe lângă vânzările online dominante, Amazon este sursa a peste 50% din toate căutările de produse online, depășind Google. Amazon strategia privată de etichetare este simplu: oferă cele mai mici prețuri pe produse de calitate, adesea bătând negustori mai mici care au doar una sau două oferte din piață.

Amazon decide ce produse să ofere ca etichete private prin monitorizarea vânzărilor de branduri terțe pe piața sa. Odată ce Amazon descoperă ce produse terțe au vânzări robuste, analizează comentariile și comportamentul clienților. Apoi își dezvoltă propria etichetă privată. În cazul în care produsul câștigă tracțiune, Amazon va crește producția și va spori vizibilitatea prin publicitatea articolului pe site-ul său.

Capacitățile Amazon de analiză a datelor sunt de neegalat; compania poate proiecta caracteristicile produsului și poate adopta strategii de tarifare cu deliberare meticuloasă. De asemenea, se poate asigura că produsele sale sunt întâlnite mai întâi în rezultatele căutării pe site.

'Brandurile noastre'

Amazon a lansat pentru prima dată în 2009 o marcă de etichetă privată (pentru baterii). În următorii cinci ani au fost adăugate doar câteva etichete private. În cele din urmă, directorii Amazon au început să vadă etichetele private ca mijloc de a oferi bunuri de calitate la prețuri mai mici decât mărcile care vindeau pe piața sa.

Termenul "mărcile noastre" pe site-urile web ale Amazon se referă atât la propriile etichete private, cât și la mărcile "exclusive" care sunt deținute de terți. Marcile exclusive nu au garantia de 100% rambursabila pentru clientii care cumpara branduri Amazon private label.

Potrivit TJI Intel Amazon Brand Database, la 6 decembrie 2018, Amazon oferă 132 de mărci de etichete private și 265 de mărci exclusive. Numerele au crescut rapid in ultimul an cu cel putin 60 de branduri introduse de la inceputul anului 2017. In acest an brandurile Amazonului au obtinut suficiente vanzari pentru a contesta marcile stabilite in categorii cum ar fi scutecele si produsele din hartie.

Unele mărci de etichete private sunt disponibile numai pentru Primii membri. De exemplu, brandul Amazon Solimo este vândut prin intermediul Prime Pantry și oferă produse la prețuri reduse în sănătate, frumusețe și alimente.

Astăzi, Amazon oferă peste 100 de mărci de îmbrăcăminte, pantofi și accesorii pentru bărbați, femei și copii. Brandurile de îmbrăcăminte, pantofi și bijuterii cuprind 86% din toate mărcile de etichete private Amazon. Amazon va depășesc Walmart în acest an ca cel mai mare vânzător de îmbrăcăminte din Statele Unite, potrivit lui Morgan Stanley.

Un alt segment în creștere este vitaminele și suplimentele pe care compania le vinde sub eticheta privată Amazon Elements. Pe lângă Alimente integrale mărci, Amazon oferă peste 35 de produse alimentare private și exclusive și 12 linii de mobilier. Peste 20 de mărci de bunuri de uz casnic sunt disponibile pentru vânzare, inclusiv numeroasele produse AmazonBasics. Sunt disponibile, de asemenea, opt mărci de animale pentru hrană și accesorii.

Amprenta globală

În timp ce cel mai mare număr de mărci de etichete private sunt vândute în Statele Unite, Amazon își construiește portofoliul de etichete private la nivel mondial. AmazonBasics sunt vândute la nivel mondial pe site-uri web specifice.

O selecție mai mică de bunuri cu etichetă privată este vândută pe site-ul canadian. În Europa, Amazon are numeroase branduri de îmbrăcăminte privată, care sunt unice pentru aceste piețe. Altele, cum ar fi Vedaka, un condiment, sunt vândute numai în India, la fel ca și brandurile de îmbrăcăminte cu îmbrăcăminte unică în India.

Luând pe băieții mari

Amazon a preluat în prezent marile branduri de consum cum ar fi Proctor & Gamble și Kimberly-Clark, cu vânzarea de produse de uz casnic de bază. De exemplu, Amazon vinde prosoapele de hârtie Bounty ale lui P & G și Kimberly-Clark, pentru 1,54 dolari / 100 de coli. Vindem o dimensiune similară a mărcii private, Presto !, pentru 1,28 dolari / 100 de coli.

Dacă un consumator caută pe Amazon prosoape de hârtie, în partea de sus a paginii vor apărea produsele sponsorizate – anunțuri cu plata pe clic (cuvinte-cheie). Liderii majori de marcă dispun de resurse financiare pentru a concura cu Amazon prin intermediul produselor sponsorizate, a promoțiilor strategice și a altor publicități. Amazon nu se așteaptă să depășească brandurile majore, dar vrea să-i ademenească pe acei clienți care nu sunt loiali în favoarea mărcii, cumpărând articolele cu cel mai mic preț.

Brandurile mai mici, cu o selecție limitată a produselor și costuri mai mari, sunt o poveste diferită. Amazon are capacitatea de a elimina micile producători și comercianți. Acești vânzători vor avea un timp mult mai dificil de a menține cota de piață.

De exemplu, de la începutul anului, Amazon a luat vânzări departe de două companii mici care vând scutece. Marca Amazon, Mama Bear, este cu 33% mai puțin costisitoare decât scutecele cinstit și 47% mai puțin costisitoare decât scutecele Bambo Nature.

<img class = "wp-image-166711 size-large" src = "https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2018/12/Diapers-570×380.jpg" alt = "Scutecul lui Amazon Mama Bear marca face acum outsells scutece de la The Honest Company și Bambo Nature. Sursa: Un clic Retail."width =" 570 "height =" 380 "srcset =" https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2018/12/Diapers-570×380.jpg 570w, https://www.practicalecommerce.com /wp-content/uploads/2018/12/Diapers-300×200.jpg 300w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2018/12/Diapers-768×511.jpg 768w, https: // www .practicalecommerce.com / wp-content / uploads / 2018/12 / Scutece-150×100.jpg 150w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2018/12/Diapers-500×333.jpg 500w, https : //www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2018/12/Diapers.jpg 1215w "dimensiuni =" (max-lățime: 570px) 100vw, 570px "/>

Brand-ul de scutec Mama Bear de la Amazon face acum outsells scutece de la The Honest Company si Nature Bambo. Sursa: Un clic Retail.

Comercianții din categoriile pe care țintele Amazon le pot face o înțelegere cu Amazon și devin un brand exclusiv – adică, vinde doar pe site-urile Amazon și utilizează Fulfillment de Amazon. Chiar și unii comercianți mai mari cedează.

GNC, un mare furnizor de vitamine, suplimente și alte produse de sănătate, suferă de scăderea veniturilor și a închis 200 de magazine în 2018. A lansat o marcă exclusivă Amazon numită "Challenge by GNC", care constă din băuturi performante .

Avantajele lui Amazon

Amazon își poate clasifica propriile produse în rezultatele căutării. De asemenea, are acces la comportamentul clientului pe care nu îl împărtășește cu vânzătorii. Amplificarea agresivă a lui Amazon în marcă privată și exclusivă nu poate afecta companiile naționale majore care au mai multe linii de produse. Dar, atâta timp cât Amazon concurează pe preț și poate controla plasarea pe site-urile sale, mărci mai mici va fi în dezavantaj.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *