Vânzarea pe Amazon poate genera venituri, poate întări reputația mărcii dvs. și vă va expune produsul la 8 milioane de vizitatori din S.U.A. pe zi. Folosind piața Amazon, oportunitatea pentru succes este de neegalat. Mai mult decât atât, prin comercializarea inteligentă și utilizarea instrumentelor sale, Amazon poate servi ca a achiziția clientului canal pentru marca dvs.

Cu toate acestea, distribuitorii de pe Amazon pot deteriora cu ușurință reputația unei mărci.

Când am început să vând pe Amazon la începutul anilor 2000, m-am străduit să dobândesc clienți fideli. Protejarea mărcii mele a fost o prioritate majoră. A fost nevoie de un control atent și agresiv al distribuitorilor și resellerilor. Deși aceștia sunt clienții unei mărci, distribuitorii și resellerii vor fi concurenți dacă le veți permite să vă listați produsul pe Amazon. De asemenea, ele pot afecta marca dvs. dacă nu sunt verificate.

Multe branduri permit brokerilor de produse și agenților de vânzări să își gestioneze afacerea pe Amazon. Deși brokerii sunt valoroși în vânzarea de cărămizi și mortar, această valoare nu se transferă pe piețele online. Depinde de brand pentru a-și proteja personalitatea, copia și imaginile.

Gaea vinde uleiul de măsline extra virgin direct pe piața Amazonului. Multe alte companii le vând și ele (inclusiv Amazon în sine).

Gaea vinde uleiul de măsline extra virgin direct pe piața Amazonului. Multe alte companii le vând și ele (inclusiv Amazon în sine).

Brokeri și agenți de vânzări

În ecosistemul produselor de consum, multe branduri utilizează brokerii ca agenți de vânzări. Acești brokeri nu iau titlu la inventar. Ele îndeplinesc doar funcții de marketing de bază. Scopul lor principal este acela de a conecta brandul cu factorii de decizie din companiile de cărămizi, distribuitori și alți angrosiști. Acestea sunt compensate pe un procent din vânzările generate de conturile pe care le-au înființat și gestionat.

Brokerii sunt utilizați destul de des în domeniul electronicii, aparatelor de bucătărie, alimentelor și canalelor de frumusețe. Acestea permit unui brand să aibă un acces și o acoperire mai mare în lanțurile cu mai multe magazine.

Cu toate acestea, comerțul electronic necesită o abordare diferită. Brokerii nu sunt necesari. Atunci când o marcă comercializează online, trebuie să controleze cine își vinde produsele, pe ce canal și cum reprezintă marca. Nu este altceva decât alegerea comercianților cu amănuntul de cărămizi pentru a-și vinde produsele.

Compania mea se consultă cu mărcile de vânzare prin intermediul canalelor de comerț electronic, inclusiv Amazon. Creșterea după vânzări, problema principală pentru clienții noștri este eliminarea resellerilor neautorizați. Cu toate acestea, un broker nu are motive să-i elimine pe acei vânzători pe Amazon dacă îi reprezintă și ei. Dacă distribuitorii și comercianții cu ridicata opresc vânzarea mărcii resellerilor, brokerul își reduce despăgubirile.

Există un conflict de interese.

Succes pe Amazon

Succesul pe Amazon implică mai mult decât listarea produselor. Adevăratul succes necesită o înțelegere a algoritmului de căutare al lui Amazon. Abilitatea nu este ușor de învățat. Din experiența mea, vânzătorii de cărămidă și mortar nu o posedă de obicei.

Primul pas este să știm cum consumatorii caută produse pe Amazon. Apoi, un vânzător trebuie să construiască paginile corespunzătoare folosind instrumentele Amazonului, precum și cele de la companii terțe. Paginile optimizate, campaniile de marketing Amazon, managementul revizuirii și vitrinele optimizate sunt câteva din aptitudinile de bază care sunt perfecționate de-a lungul timpului.

Compania mea are mai mulți clienți care au permis terților să-și controleze listele Amazon. Unii clienți sunt branduri naționale imense. Ei se plâng de revânzători care nu se joacă după reguli și dăunează reputației mărcii lor.

Ei vin la noi pentru a rezolva problema. Registrul de marcă al Amazonului poate face atât de mult. Acesta este destinat protejării proprietății intelectuale și prevenirii fraudei. Cu toate acestea, distribuitorii aprobați nu încalcă termenii Amazonului. Depinde de mărcile comerciale să le controleze pe acei vânzători prin acorduri executorii.

Decuparea relațiilor de broker pe piețele de comerț electronic poate restabili integritatea mărcii și poate reduce concurența pe Amazon.

Controlează-ți listele

Pe scurt, vânzarea pe Amazon necesită concentrare și dedicare. Nu acceptați vânzările Amazon. Nu externalizați. Controlează listele tale și achiziționarea de clienți.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *