Gândiți-vă la cum ați cumpărat acum cinci ani. Mai bine încă acum zece ani.

Unde ai mers să cumperi haine? Cum ți-ai făcut alimentele? Ce ați făcut când a venit timpul să cumpărați o nouă saltea?

Saltelele noastre vin în cutii, mâncărurile sunt expediate la ușile noastre și încercăm să le îmbrăcăm și să le trimitem înapoi fără nici un cost.

Inițiative de comerț electronic inovatoare au transformat modul în care cumpărăm astăzi și am redefinit ceea ce numim posibil.

În ultimii zece ani, procentul vânzărilor cu amănuntul din S.U.A., care provin din comerțul electronic, a crescut cu aproape 300%, de la 3,3% la 9,7%.

Acum citiți asta din nou. Chiar și cu această creștere, comerțul electronic reprezintă mai puțin de 10% din totalul vânzărilor cu amănuntul.

Există o mulțime de oportunități pentru cei care aleg să inoveze.

Astăzi, este mai ușor ca oricând ca fondatorii creativi să-și facă ideile în realitate. În fiecare an, vedem noi afaceri care detronizează "monoliturile pe care le-am făcut întotdeauna".

Deși multe dintre aceste instrumente sunt noi și se îmbunătățesc rapid, regulile au rămas la fel. Dacă doriți să inovați și să vă contraziceți așteptările, va trebui să cunoașteți modelul dvs. de afaceri și să definiți modul în care veți inova.

Și cine știe? Poate că următorul lucru pe care nu-l putem trăi este a ta.

Acest blog este un exemplu pentru a vă gândi la ce va fi următoarea mișcare. Vom vorbi despre modelele de afaceri centrale ale comerțului electronic, câteva exemple de inovatori și principiile inovației în comerțul electronic.

Dacă aveți o idee nouă, dar nu știți cum să o combinați logistic, acesta este cititul pentru dvs.

Patru modele tradiționale de afaceri de comerț electronic

Dacă începeți o afacere de comerț electronic, probabil că veți cădea în cel puțin una dintre aceste patru categorii generale.

Fiecare are avantajele și provocările sale, iar multe companii operează simultan în mai multe dintre aceste categorii.

Știind ce găleată ideea ta mare se potrivește, te va ajuta să gândești creativ despre cum ar putea fi oportunitățile și amenințările tale.

1. B2C – Afaceri către consumator.

Întreprinderi B2C vinde utilizatorilor finali. B2C este cel mai comun model de afaceri, deci există multe abordări unice sub această umbrelă.

Orice ați cumpăra online ca consumator – gândiți-vă la dulap, la consumabile de uz casnic, la divertisment – se face ca parte a unei tranzacții B2C.

Procesul de luare a deciziilor pentru o achiziție B2C este o achiziție mult mai scurtă decât o afacere între întreprinderi (B2B), în special pentru articolele care au o valoare mai mică.

Gândiți-vă: este mult mai ușor pentru dvs. să decideți asupra unei noi perechi de pantofi de tenis decât pentru compania dvs. să vet și să achiziționați un nou furnizor de servicii de e-mail sau un furnizor de produse alimentare.

Datorită acestui ciclu de vânzări mai scurt, întreprinderile B2C cheltuiesc de obicei mai puțini dolari de marketing pentru a face o vânzare, dar au, de asemenea, o valoare medie mai mică a comenzii și comenzi mai puțin recurente decât partenerii lor B2B.

Inovatorii B2C au mobilizat tehnologia ca publicitatea nativă și remarketingul pentru a le comercializa direct clienților lor și au căutat să concureze pe preț prin eliminarea intermediarilor.

2. B2B – afaceri pentru afaceri.

În a Modul de afaceri B2B, o afacere își vinde produsul sau serviciul într-o altă afacere. Uneori, cumpărătorul este utilizatorul final, dar de multe ori cumpărătorul îi revinde consumatorului.

Modelul B2B înseamnă, în general, un ciclu de vânzări mai lung, dar o valoare mai mare pentru comenzi și mai multe achiziții recurente.

Inovatori B2B noi au făcut un loc pentru ei înșiși prin înlocuirea cataloagelor și foilor de comandă cu vitrinele de comerț electronic și prin îmbunătățirea direcționării în piețele de nișă.

În 2015, Google a găsit că aproape jumătate dintre cumpărătorii B2B sunt mileniali – aproape dublul sumei din 2012. Pe măsură ce generațiile mai tinere intră în vârsta de a lua decizii de afaceri, vânzarea B2B în spațiul online devine din ce în ce mai importantă.

3. C2B – Consumatorul pentru afaceri.

Întreprinderile C2B permit persoanelor fizice să vândă bunuri și servicii companiilor.

În acest model de comerț electronic, un site ar putea permite clienților să posteze munca pe care doresc să o finalizeze și să le ofere companiilor o ofertă pentru această oportunitate. Serviciile de marketing afiliat ar fi de asemenea considerate C2B.

Elance (acum oDesk) a fost un inovator timpuriu în acest model, ajutând companiile să angajeze profesioniști independenți.

Modelul de comerț electronic al modelului C2B este competitiv în stabilirea prețurilor pentru bunuri și servicii.

Această abordare oferă consumatorilor puterea de a-și numi prețul sau de a face concurența directă a întreprinderilor pentru a-și satisface nevoile.

Inițiații recente au folosit în mod creativ acest model pentru a conecta companiile cu factorii sociali la comercializarea produselor lor.

4. C2C – Consumator pentru consumator.

O afacere C2C conectează consumatorii la schimburi de bunuri și servicii și, de obicei, își face banii prin tarifarea tranzacției sau a comisioanelor.

Companiile precum Craigslist și eBay au pionierat acest model în primele zile ale internetului.

Întreprinderile C2C beneficiază de o creștere autopropulsată de către cumpărători și vânzători motivați, dar se confruntă cu o provocare cheie în controlul calității și întreținerea tehnologiei.

Inovatori precum GOAT au creat soluții noi pentru controlul calității, iar Depop a mobilizat mediile sociale pentru o creștere rapidă a C2C.

Cinci metode de livrare a valorii pentru inovația de comerț electronic

Dacă modelul dvs. de afaceri este mașina, atunci metoda dvs. de livrare a valorii este motorul.

Aceasta este partea distractivă – unde găsiți marginea. Cum veți concura și veți crea o afacere de comerț electronic care merită partajată?

Iată câteva dintre demersurile populare luate de liderii din industrie și perturbatori de piață.

1. D2C – Direct către consumator.

Prin tăierea intermediarului, o nouă generație de mărci de consum au construit urme loiale cu o creștere rapidă.

Companiile precum Warby Parker și Casper au stabilit standardul pentru perturbații verticale, dar mărcile în plus și cele similare Uniunea Nativă și LARQ ne arată cum D2C poate continua să fie un domeniu pentru inovare și creștere.

2. Eticheta albă și eticheta privată.

La "eticheta albă" se aplică numele și marca dvs. un produs generic achiziționat de la un distribuitor.

În privința etichetării private, un comerciant cu amănuntul angajează un producător pentru a crea un produs unic pentru a putea vinde exclusiv. Cu ambele, puteți rămâne încrezător în investițiile în proiectare și producție și căutați un avantaj în tehnologie și marketing.

3. Comerțul cu ridicata.

Într-o abordare de vânzare cu amănuntul, un comerciant cu amănuntul oferă produsul în vrac la o reducere.

Vânzarea cu ridicata este, în mod tradițional, o practică B2B, dar mulți comercianți cu amănuntul l-au oferit consumatorilor care respectă bugetul într-un context B2C.

4. Dropshipping.

Una dintre cele mai rapide metode de creștere comerțul electronic este dropshipping.

În mod tipic, dropshippers comercializează și vând articolele îndeplinite de un furnizor terț, cum ar fi AliExpress sau Printful. Dropshippers acționează ca un om de mijloc prin conectarea cumpărătorilor cu producătorii. Instrumente ușor de utilizat permite utilizatorilor BigCommerce să integreze inventarul furnizorilor din întreaga lume pentru magazinul lor.

5. Serviciul de abonament.

Încă din anii 1600, companiile de publicare din Anglia au folosit un model de abonament pentru a livra cărți lunare clienților lor loiali. Cu comerțul electronic, companiile merg dincolo de periodice și fructele cluburilor de lună. Astăzi, aproape fiecare industrie a văzut sosirea servicii de abonament pentru a aduce clienților confort și economii.

5 Exemple de planuri de afaceri inovatoare pentru comerțul electronic

Multe companii au înflorit libertatea de comerț electronic le oferă. Aceste branduri au combinat modelele clasice de afaceri cu ceva nou, făcându-le lideri inovatoare în domeniu.

1. Wone – D2C.

Când a fondat Kristin Hildebrand Wone, nu sa hotărât să facă cea mai ieftină sau cea mai elegantă îmbrăcăminte activă.

Ea nu și-a îndreptat privirea spre a fi cele mai faimoase sau mai vorbite. Ea pur și simplu urmărea să creeze cele mai bune îmbrăcăminte de performanță din lume.

Wone respinge planul tipic de marketing și se concentrează, în schimb, pe construirea unor relații profunde cu clienții și pe conceperea de produse care își servesc perfect nișa.

Această nișă este femeile care doresc cea mai performantă îmbrăcăminte activă, perioadă.

Articolele de lăuntru nu sunt o declarație de modă, nu în sensul tradițional, ci fac o declarație cu calitatea și exclusivitatea lor.

Hildebrand caută cele mai bune materiale și metode de producție pentru fiecare piesă, indiferent de cost, o mișcare îndrăzneață care o separă de brandurile activewear de bază. Wone produce colecții în rute limitate, numerotate și clienții trebuie să fie membri pentru a cumpăra site-ul.

Bazându-se pe cuvântul oral, Wone a crescut substanțial de la lansarea sa în 2018 și continuă să construiască o serie de loiali în timp ce eliberează noi colecții.

2. Cartelul de bere – Serviciu de abonament.

Bere de specialitate selectate de experți din întreaga lume livrate în fiecare lună la ușă.

Unele idei se vinde.

Cartelă de bere oferă cel mai lung serviciu de abonament pentru bere din Australia.

În fiecare lună, mii de australieni vin acasă la un pachet plin de beri de primă clasă la ușă.

Ei au atras curiozitatea și cunoscătorii oferindu-le clienților o selecție unică la un preț mai bun decât ceea ce puteau obține în magazine.

Beer Cartel a făcut, de asemenea, o treabă excelentă de a oferi mai multe opțiuni de abonament diferite pentru a servi clienților de toate poftele și bugetele.

3. Packaging Berlin – B2B.

Companiile Fortune 500 și companiile de familie deținute în același timp au încredere Berlin Ambalaje pentru aprovizionarea, proiectarea și distribuirea containerelor și a închiderilor. Fiind un furnizor hibrid, Berlin Packaging aduce experiența lor la toate nivelurile lanțului de aprovizionare pentru a spori eficiența și reduce costurile pentru clienții lor.

Berlin Packaging are peste 80 de ani, dar și-a păstrat avantajul prin inovarea la fiecare pas al drumului. Prin adoptarea unui model de afaceri de comerț electronic, au rămas competitivi, făcând-o ușor pentru clienții lor să facă cumpărături din selecția lor largă de containere provenite de la mai mult de 200 de furnizori diferiți parteneri. Berlin Packaging a acordat prioritate unei legături strânse între site-ul lor și ERP, facilitând astfel clienților să-și vadă limitele de credit, soldurile și soldurile din trecut.

4. Bulbi de lumină din Atlanta – B2B.

Becuri de lumină din Atlanta nu este străin de comerțul electronic inovator. În timp ce alte companii B2B au rămas în urmă, ALB a lansat primul lor site de comerț electronic în 1999.

Acest lucru le-a oferit un start imens în crearea unei experiențe unice pentru clienți.

Pe măsură ce piața sa schimbat generație milenară, Becurile Atlanta se concentrează pe adăugarea mai multă la platforma lor online, care le va diferenția de competiția lor. O parte din strategia lor folosește aplicații pentru magazinul lor BigCommerce.

Aceste instrumente pre-construite și ușor de instalat i-au ajutat să încerce noi tactici fără a investi prea mult în tehnologia personalizată.

Una dintre caracteristicile lor cele mai de succes a fost aplicația lor pentru cumpărături mobile.

Această aplicație a ajutat, în primul rând, la creșterea vânzărilor vânzărilor de becuri de la Atlanta, dar chiar și clienții lor comerciali au ajuns să se bucure de comoditatea de a comanda de pe dispozitivele mobile.

O altă tactică creatoare de la ALB este să facă o ofertă.

Pe paginile lor de produse, permit cumpărătorilor să numească o cantitate și un preț și să prezinte o ofertă. Pe backend, regulile de tarifare sunt folosite pentru a calcula automat cel mai mic preț pe care lămpile de lumină Atlanta le pot oferi. Clienții primesc un mesaj care îi informează că propunerea lor a fost acceptată sau, dacă prețul este prea mic, este oferită o altă afacere.

5. Har și Lace – Wholesale

Melissa Hinnant și-a descoperit dragostea pentru tricotat în timp ce se odihnea în pat în timpul unei sarcini cu risc crescut.

Când ea a început să tricotheze încălțăminte picior doze, prietenii și familia ei nu au putut obține destul de ele.

În 2011, ea a lansat Grație și dantelă cu un magazin online și a fost imediat depășit de comenzi.

Lucrurile au devenit mai ocupate atunci când Melissa și soțul ei au prezentat pe The Shark Tank în 2013.

De atunci, ei s-au extins pentru a avea un studio complet, un depozit și o linie completă de modele originale de îmbrăcăminte pentru femei. O parte din succesul lor a fost rezultatul deciziilor lor strategice de a le include afiliate și cu ridicata pe site-ul lor de comerț electronic.

În timp ce o mare parte din creșterea lor a venit din conturile lor media sociale active și acoperirea media extinsă, aceste adăugiri la modelul lor de comerț electronic le-au ajutat să-și evalueze și să-și extindă în mod eficient linia de produse în mai multe categorii.

Găsirea dvs. nișă on-line

Am vorbit despre opțiunile mai largi ale dvs. pentru alegerea unui model de afaceri de comerț electronic, acum să analizăm specificul.

Iată câteva întrebări care vă vor ajuta să creați un plan care să vă distingă compania.

Cheia aici este onestitatea și cercetarea.

Petreceți timp învățând despre piața pe care o vizați și fiți cinstit cu privire la valoarea unică pe care o puteți aduce în spațiu.

1. Cine este clientul dvs.?

Cui căutați să serviți?

Luați în considerare ce așteptări sunt la achiziționarea tipului de produs pe care intenționați să îl vindeți.

Probabil că veți reuși dacă veți înțelege comportamentele și obiceiurile dvs. și veți găsi modalități de a le îmbunătăți sau de a economisi bani.

Pentru a face acest lucru, va trebui să căutați puncte de durere în modul în care lucrurile se fac în prezent.

Acesta este locul în care, ca inovator, puteți crea un spațiu pentru dvs.

2. De ce esti capabil?

Ce știi mai bine decât oricine altcineva?

Construiți în jurul valorii de forțe existente și piesele care vă energizează.

Fii realist cu privire la ce elemente poți să faci tu și la ce ai nevoie pentru a găsi ajutor.

Poate fi o provocare pentru a ști limitele dvs., dar vă va ajuta să luați decizii mai bune pe termen lung.

3. Ce este cel mai bun pentru produsul dvs.?

În funcție de produsul dvs., diferite modele vă vor servi mai bine decât altele.

De exemplu, dacă fabricați singur produsul, vă recomandăm să luați în considerare distribuirea sau abonamentul pentru a vă ajuta să acoperiți costurile de producție și să rupă și mai repede.

Dacă sunteți un distribuitor al produselor altor persoane, veți dori să investiți mai mult în marketing direct și strategii care vor crește baza de clienți.

4. Care este poziția dvs.?

Înțelegeți ce face produsul dvs. mai bun, dar consumatorii?

Evaluați-vă concurența și asigurați-vă că este clar de ce produsul dvs. este cea mai bună alegere.

Sunteți în competiție pe preț? Selecţie? Comoditate?

De la procesele din spate, până la marketing, la experiența de cumpărături a site-ului dvs., valoarea dvs. unică ar trebui să fie clară.

Concluzie

Am acoperit cele mai comune modele de afaceri de comerț electronic, mai multe tactici pentru inovarea în comerțul electronic și exemple de companii de comerț electronic care și-au aprins propria cale.

Am vorbit despre întrebările pe care trebuie să le răspundeți pentru a găsi o nișă în care noul tău efort poate să prospere.

Planificarea este importantă, dar inovația nu se produce în vid. Este timpul să vă găsiți soluția în lume și să începeți să vă perfecționați afacerea pe baza feedback-ului pe care îl primiți.

Ai asta.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *