Facebook a anunțat rezultatele din al doilea trimestru după orele de lucru pe 25 iulie. Amazon și-a publicat rezultatele după orele de lucru pe 26 iulie.

Veniturile Facebook au crescut cu 42%, de la 9,3 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2017 la 13,2 miliarde de dolari în acest an, cu 130 de milioane mai puțin decât așteptările Wall Street. Facebook a raportat un venit net de 5,12 miliarde dolari pentru trimestrul respectiv sau 1,74 dolari pe acțiune, în creștere cu 31,6% față de 3,89 miliarde dolari sau 1,32 dolari pe acțiune în al doilea trimestru al anului 2017. Venitul operațional a crescut de la 4,4 miliarde dolari în al doilea trimestru al anului 2017 la 5,9 miliarde de dolari în trimestru până la 30 iunie, o creștere cu 33%.

Prețul acțiunilor Facebook a fost rezervat, cu acțiuni la un declin de 24% la un moment dat. Facebook a pierdut mai mult de 123 miliarde de dolari în valoare de piață, printre cele mai mari pierderi de o zi de valoare de piață pe care o companie le-a suferit vreodată. Prețul acțiunilor Amazon a crescut cu 4%.

Începând cu 27 iulie, plafonul de piață al companiei Amazon era de 910 miliarde dolari, la un preț de acțiuni de 1.876 dolari. Capul de piață al Facebook a fost de 521 miliarde USD, cu un preț de acțiuni de 180 USD.

Facebook a pierdut mai mult de 123 miliarde dolari în valoare de piață, printre cele mai mari pierderi de o zi …

Amazon's Q2 Financials

Venitul Amazonului a crescut cu 39,3%, de la 37,9 miliarde dolari în al doilea trimestru al anului 2017 la 52,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului 2018, ușor sub așteptările Wall Street. Venitul net a crescut de la 197 milioane dolari în al doilea trimestru al anului 2017 la 2.534 miliarde dolari în trimestrul încheiat la 30 iunie, o creștere uluitoare de aproape 1.200 la sută. Amazon a raportat câștiguri pe acțiune de 5,07 dolari, mai mult decât dublu față de estimările analiștilor de 2,50 USD. Venitul net din exploatare a crescut cu 39%, ajungând la 52,9 miliarde de dolari în al doilea trimestru, comparativ cu 38,0 miliarde dolari în al doilea trimestru al anului 2017.

Vânzările totale din America de Nord ale Amazon au crescut cu 44,2%, ajungând la 32,17 miliarde de dolari, mult mai ridicate decât rata de creștere de 27% a operațiunilor internaționale, care au avut vânzări nete de 14,6 miliarde de dolari. Venitul din exploatarea segmentului din America de Nord a crescut de patru ori la 1,84 miliarde de dolari.

Veniturile serviciilor Amazon Web Services au crescut cu 49% fata de anul trecut, in trimestrul al doilea, la 6,11 miliarde de dolari, atingand o estimare a consensului de pe Wall Street de 5,98 miliarde de dolari. Divizia de anunțuri Amazon și-a dublat vânzările în același trimestru al anului trecut. Anul acesta, pentru prima dată, veniturile companiei Amazon includ vânzări de la Total Foods.

De ce Wall Street preferă Amazon

Wall Street a fost mereu amabilă cu Amazon, așteptând cu răbdare mulți ani pentru ca societatea să devină profitabilă. Facebook a fost un favorit pe Wall Street, dar niciodată în aceeași măsură ca și Amazon. Rezultatele financiare ale celui de-al doilea trimestru al Facebook nu au fost ceea ce au zguduit analiștii. Predicția companiei era că veniturile sale ar fi mai mici decât așteptările pentru restul anului 2018.

Wall Street a fost mereu amabilă cu Amazon, așteptând cu răbdare mulți ani pentru ca societatea să devină profitabilă.

În cererea de câștiguri pentru analiști pe 25 iulie, Facebook's C.F.O. David Wehner a declarat că acționarii ar putea să se aștepte ca "ratele de creștere a veniturilor să scadă cu procente ridicate de la un trimestru anterior" în a doua jumătate a acestui an. El a atribuit încetinirea creșterii cheltuielilor de capital pentru siguranță și securitate, în valoare de miliarde de dolari, inclusiv mii de angajați noi. Wehner a mai spus că Facebook se așteaptă ca cheltuielile să crească cu 50% până la 60% față de anul trecut, în special pentru a-și consolida eforturile de securitate.

Facebook nu a executat atât Amazon, cât și greșelile sale din ultimii doi ani au mulți oameni – pe Wall Street și în guvernul federal – punând sub semnul întrebării capabilitățile conducerii sale. Cele două companii se află în afaceri foarte diferite. Facebook se confruntă cu probleme cum ar fi libertatea de exprimare, discursul de ură, știrile false, paginile false și problemele de confidențialitate mai complexe decât Amazon.

Problema cu Facebook

Sloganul Facebook de mulți ani a fost "Mișcați rapid și spargeți lucrurile", indiferent de consecințe. Atitudinea asta poate că a rupt compania. Abandonarea față de intimitatea utilizatorilor și ignorarea cât de mult a fost compromisă în alegerile din 2016 scandal de interferență poate împiedica câștigarea de noi utilizatori.

Facebook a pierdut deja utilizatorii în Europa și se străduiește să se conformeze noului sistem de implementare al UE Regulamentul general privind protecția datelor. Creșterea utilizatorilor a rămas netedă în S.U.A. și în Canada.

În timp ce pe hârtie Facebook este o companie publică, de fapt este controlată de o singură persoană, președinte și CEO. Mark Zuckerberg. Compania are două clase de acțiuni. El și un grup restrâns de insideri din Facebook dețin acțiuni de categoria B care vin cu 10 voturi pe acțiune, în timp ce acțiunile din clasa A care tranzacționează în mod public au doar un vot pe acțiune.

Astfel, Zuckerberg și un grup restrâns de insideri controlează aproape 70% din acțiunile cu drept de vot pe Facebook. Însuși Zuckerberg controlează aproape 60% din acțiuni. Aceasta înseamnă că acționarii publici nu au aproape nicio influență asupra modului în care operează compania. În trecut, Zuckerberg a respins criticile adresate Facebook. A fost nevoie de un scandal pentru al face să ia serios problemele de confidențialitate, dar dacă el poate schimba sau permite altor persoane din companie să ia decizii este îndoielnic. Poate că acesta este motivul pentru care Wall Street a reacționat atât de negativ.

În timp ce pe hârtie Facebook este o companie publică, este de fapt controlată de o singură persoană … Mark Zuckerberg.

Elite 5

Amazon și Facebook împreună cuprind 40% dintr-un grup foarte exclusiv numit FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Google – Wall Street pentru acești titani performanți. Ceea ce face ca aceste stocuri să fie atât de importante este, așa cum arată rapoartele Goldman Sachs, că 62% din câștigul de piață de 4,8% al pieței S & P 500 de la S & P 500 este atribuit doar 10 acțiuni, inclusiv celor cinci.

Apple și Amazon aspiră fiecare să devină prima companie care a obținut o evaluare de 1 trilion de dolari. Capul de piață al Apple a fost de 956,5 miliarde USD la sfârșitul activității pe 31 iulie, în timp ce plafonul lui Amazon a fost de 876,4 miliarde de dolari, în scădere față de evaluarea sa de 910 USD pe 27 iulie. Capul de piață al Facebook a fost de 514,7 miliarde USD la 31 iulie.

Facebook scufundări în ultima săptămână a lunii iulie a afectat toate stocurile FAANG, toate înregistrând scăderi la sfârșitul activității pe 30 iulie.

  • Facebook -2.19%
  • Amazon -2,09%
  • Apple -0,50%
  • Netflix -5,70%
  • Google -1.82%

Performanța slabă de către oricare dintre aceste companii poate trage în jos toate celelalte, precum și întreaga piață bursieră.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *