De ce Amazon trimite un catalog de sărbători?


Câteva zile în urmă am primit o surpriză în corespondența cu Amazon: un catalog de cadouri din 2019, intitulat „Holiday Together”. Am recunoscut logo-ul zâmbetului Amazon din partea de jos a copertei, ceea ce mi-a stârnit curiozitatea. Am deschis catalogul și am întors paginile.

Catalogul cadourilor tipărite din 2019 al Amazon este intitulat „Holiday Together”.

Catalogul de cadouri tipărit pentru Amazon din 2019 este intitulat „Vacanță împreună”.

Curiozitatea mea a devenit mai puternică, deoarece catalogul nu a listat prețuri alături de produse. Iată o pagină cu „haina Amazonului”.

Catalogul nu conține prețuri.

Catalogul nu conține prețuri.

Amazon și-a demonstrat priceperea în social media prin includerea hashtag-ului în partea de sus a paginii – #theamazoncoat – dar, din nou, pagina nu conținea prețuri.

Catalogul a inclus câteva exemple convingătoare de curățare a produselor. Rețineți mai jos colecția de haine de iarnă. Are totul, de la pălărie până la pantofi până la o baterie de încărcare fără fir pentru un telefon. Singura surpriză este toporul din partea de jos. Nu este disponibil pentru cumpărare.

Pagina de îmbrăcăminte de iarnă are mai multe articole curate.

Pagina de îmbrăcăminte de iarnă are mai multe articole curate.

Dar totul pune o întrebare mai mare: care este obiectivul Amazon cu acest catalog?

Cererea de conducere

Gestionez publicitate plată pe clic pentru companii mari și mici. Adesea necesită reamintirea clienților despre generarea cererii și recoltarea cererii. Cu reclame PPC pe un Pagina cu rezultatele căutării Google, încercăm să recoltăm cererea existentă a consumatorilor. Acesta este motivul pentru care caută.

Campaniile de branding mass-media, cum ar fi reclamele de televiziune sau panourile publicitare generează cerere, la fel ca și social media și afișarea reclamelor. Un agent de publicitate prezintă un mesaj sau un produs pentru a sensibiliza și a genera astfel cerere.

Catalogul „Holiday Together” al Amazon va crește cererea pentru produsele sale. Sub imaginile produsului se află numele mărcilor și articolelor. Coperta interioară explică modul în care un cititor poate cumpăra.

  • Prin aplicația Amazon. Fiecare pagină are un cod QR „zâmbet” în colțul din stânga jos. Aceasta poate fi scanată în aplicația Amazon pentru a afișa o listă cu toate produsele prezentate pe pagina respectivă.
  • Prin URL-ul vanity. Acces amazon.com/holidaytogether pentru a vedea toate produsele din catalog.

URL-ul vanity este cel mai apropiat lucru cu o apelare la acțiune tradițională din catalog.

Dar există un al treilea mod prin care cititorii pot achiziționa produse, pe care catalogul nu le menționează: căutarea produselor direct pe Amazon.

Anunțuri Amazon

Motorul de căutare bazat pe produse Amazon este masiv. Iar Amazon a căutat cu bani agresiv căutarea în ultimii ani. Amazon a generat 3 miliarde de dolari în veniturile din publicitate în cel de-al doilea trimestru al anului 2019. Aceasta nu se compară cu veniturile publicitare din 32.6 miliarde de dolari din anunțurile Google în acel trimestru, dar este o bucată mare de adăugat la celelalte fluxuri de venituri ale Amazonului.

Prin urmare, Amazon trimite cataloagele. Consumatorii le citesc și văd produse de dorit. Ei merg pe Amazon.com și caută „haina Amazon”, care produce o pagină după cum urmează.

Căutare de

Căutarea „hainei Amazon” produce trei reclame „sponsorizate” și unul „cel mai bine vândut”. Faceți clic pe imagine pentru a mări.

Observați că pagina conține trei înregistrări „sponsorizate”. Nici unul dintre acestea nu este pentru haina ilustrată. Dar descrierea hainei „Cel mai bine vândut” (jacheta Orolay jos) se aliniază fotografiei de deasupra ei. Deși are o idee destul de bună că căutătorul dorește articolul „Cel mai bine vândut”, Amazon poate vinde și un clic celor trei agenți de publicitate „Sponsorizați”.

Și dacă un agent de publicitate vinde un strat din acest clic, va plăti comisioane Amazon și, dacă este cazul, taxele de îndeplinire și de stocare ale Amazon.

Generarea cererii

Amazon reinvestește renumit profiturile de dragul creșterii. Dar de ce un site de e-commerce masiv ar imprima și trimite un catalog un mail?

A face bani.

Amazon este dispus să genereze cerere. Sigur, unii cititori de catalog vor căuta pe Google sau Bing și vor face clic pe un rezultat. Dar majoritatea vor merge pe Amazon.com sau aplicația mobilă și vor căuta produse. Acest lucru va conduce la clicuri pe anunțuri și la vânzări de produse ale etichetelor private ale Amazon și ale vânzătorilor terți. Toate aceste activități generează venituri.

Astfel, Amazon ne reamintește că generarea cererii poate fi la fel de importantă ca recolta acesteia. Și s-ar putea să vrei să dai Publicitate Amazon o incercare.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *