Integrarea site-ului de comerț electronic al unei companii B2B cu sistemele interne poate simplifica operațiunile și simplifica experiențele clienților. Integrarea oferă beneficii semnificative, dar este adesea dificil de obținut dreptul.

Una dintre cele mai comune integrare a datelor B2B conectează funcția de comerț electronic a unei companii cu software-ul său ERP – "planificarea resurselor întreprinderii", sistemul principal de operațiuni, inclusiv fabricarea, realizarea, transportul, datele clienților și contabilitatea.

În acest articol, voi examina patru sfaturi pentru a vă asigura că integrarea ERP – sau orice altă integrare a comerțului electronic B2B – este un succes.

1. Definiți datele care urmează a fi integrate

Este important să știm ce date să includem în integrare, ce sursă de date este, unde va fi trimisă și cât de des va fi actualizată.

Iată o listă a punctelor comune de integrare a datelor. Puteți alege să integrați unele dintre acestea inițial și să adăugați alții în timp.

 • Comenzi online: Comerț electronic către ERP. Pe măsură ce tranzacțiile sunt plasate prin intermediul site-ului dvs. de comerț electronic, această integrare va aduce ordinea în sistemul dvs. ERP. Acesta este cel mai comun punct de integrare și vă va permite să executați mai eficient comenzile. Această integrare include de obicei date despre clienți din comandă, elementele specifice care au fost comandate și metoda de expediere.
 • Comenzi offline: ERP pentru comerțul electronic. Această integrare va permite clienților să vadă ordine pe care le-au plasat în afara site-ului de comerț electronic. Acest lucru este adesea lăsat în afara proiectelor inițiale de integrare și, în mod obișnuit, se încadrează în categoria frumos-de-a-versus trebuie să aibă. Dar este o modalitate bună de a construi o relație cu clientul dvs. B2B.
 • Date despre produs: ERP pentru comerțul electronic. Integrarea datelor despre produs vă permite să afișați pe un site de comerț electronic ce produse sunt în stoc și cât de repede vor fi livrate. Poate afișa un preț public pentru produsele, greutatea produsului și alte date despre atribute, cum ar fi culoarea și dimensiunile.
 • Date despre clienți: ERP pentru comerțul electronic. Integrarea datelor despre clienți poate include stabilirea prețurilor prin contract, pentru a permite cumpărătorilor să achiziționeze la prețul lor specific. Clienții pot avea produse care nu sunt disponibile pentru publicul larg. Aceștia pot dori să introducă comenzi prin comandă de achiziție, dacă nu pe o reținere de credit (care poate fi gestionată printr-o integrare).
 • Informații despre transport și urmărire. Data de expediere, transportatorul, metoda și numărul de urmărire pot fi integrate pentru a permite clienților să știe când să aștepte comanda lor.

Integrarea suplimentară a complexității B2B poate include:

 • ; lista de așteptare
 • Editarea unei comenzi după ce a fost plasată;
 • Depozite multiple.

Aceste elemente suplimentare ar trebui să fie planificate în cerințele de integrare.

În unele cazuri, companiile vor utiliza funcționalitatea din ERP pentru comerțul electronic – cum ar fi calcularea costurilor de expediere și a impozitului pe vânzări. Recuperarea informațiilor ERP în timp real este mai intensă în proces și prezintă riscuri. Poate duce la încetinirea timpului de încărcare a paginilor în comanda de comerț electronic, deoarece apelurile sunt efectuate către serverul ERP. În plus, în cazul în care serverul ERP merge sau comunicarea cu software-ul ERP este întreruptă, utilizatorii nu își pot finaliza achiziția.

2. Mapați fluxul de lucru pentru înregistrarea clienților

În lumea B2B, înregistrarea unui client este adesea critică. Integrarea datelor poate afecta procesul de înregistrare. Înainte de orice integrare, cartografiați fluxul de lucru pentru înregistrarea unui nou client, cel care nu a plasat comanda online.

Luați în considerare aceste întrebări.

 • Dacă un cumpărător ajunge pe site-ul dvs. de comerț electronic și nu a comandat niciodată online, dar compania achiziționează offline, cum vă conectați această persoană la contul offline? Va putea trimite imediat o comandă?
 • Dacă un cumpărător vine pe site-ul dvs. de la o companie cu totul nouă – una care nu a comandat online sau offline – ce este necesar pentru a crea un cont? Va putea să comande imediat?

Puteți permite cumpărătorilor să utilizeze informațiile pe care le cunosc – cum ar fi numărul contului și codul zip de facturare – pentru a le conecta la contul lor offline. Sau puteți solicita unui reprezentant al serviciului pentru clienți să aprobe solicitarea contului cumpărătorului. Cu toate acestea, pentru a obține cele mai multe comenzi, faceți procesul cât mai simplu posibil pentru cumpărător.

3. Creați un plan de migrare a datelor

În multe cazuri, pentru noile integrații există pași inițiali, necesari, o singură dată de migrare a datelor.

Exemplele includ:

 • Încărcarea datelor despre produse, asigurându-se că toate produsele de pe site-ul de comerț electronic au un SKU valabil care se potrivește cu ERP;
 • Migrarea utilizatorilor dintr-un site anterioare de comerț electronic, dacă integrarea este finalizată în același timp cu o re-platformă;
 • Maparea utilizatorilor de comerț electronic existenți în conturi ERP.

Listează datele inițiale care trebuie migrate și dezvoltă un plan pentru momentul și modul în care se va face.

4. Planul de eșec

Indiferent cât de bine planificați, uneori datele nu ajung corect la destinație. O integrare bine concepută răspunde riscului de eșec.

Cum va funcționa site-ul de comerț electronic dacă sistemul ERP va cădea o perioadă mai lungă? Dacă aceasta se reduce, poate site-ul să ruleze independent timp de 24 de ore, iar apoi datele sunt actualizate atunci când sistemul ERP revine online?

Ce se întâmplă dacă sistemul ERP funcționează dar, de exemplu, un număr de urmărire de transport nu se află în baza de date de comerț electronic? Cum veți depana ce a mers prost? Un jurnal de evenimente poate revizui erorile, pentru a identifica posibilele probleme. Este posibil să doriți să configurați alerte pentru trimiterea de e-mail către persoane particulare pentru un anumit tip de eroare.

Succesul Integrare

Cu claritate în ceea ce privește cerințele de integrare, fluxul de lucru pentru înregistrarea clienților, planul de migrare a datelor și modul în care veți depana și gestiona întreruperile de sistem, aveți elementele fundamentale pentru o integrare de succes a datelor pentru site-ul dvs. de comerț electronic B2B.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *