eBay conectează milioane de cumpărători și vânzători din întreaga lume. De asemenea, poate fi o modalitate excelentă de a câștiga bani – fie că lucrați de acasă cu investiții foarte mici sau sunteți un distribuitor care vinde cantități mari de produse.

De ce să vindeți pe eBay?

Sunt 182 de milioane de cumpărători eBay la nivel mondial.

Este una dintre cele mai mari piețe online globale, cu aproximativ 1,3 miliarde de înregistrări de produse în orice zi.

Cine vinde pe eBay?

Există câteva tipuri diferite de vânzători eBay. Aveți la dispoziție clienții noștri sau vânzătorii amatori, care vând câteva articole la un preț fix, iar apoi aveți PowerSellers. Vânzătorii PowerS sunt vânzători profesioniști care petrec mult timp achiziționând articole, produse de ambalare, livrând și primind mărfuri și gestionând licitațiile.

De exemplu: eBay Ellen – un revânzător amator – are o mulțime de haine. Este o fashionista care trece repede prin haine la modă. Pentru a face bani în plus, se întoarce la dulapul ei și își vinde firele de design ușor utilizate în cadrul unui anunț cu preț fix.

Jocuri video Vince este un colecționar de jucători și benzi desenate – și un PowerSeller. Caută internetul pentru colecții de benzi desenate și figuri de acțiune la jocuri video pentru a le revinde. El are o afacere înfloritoare pe eBay dedicată revânzării exclusiviste și a marfa de jocuri / benzi desenate greu de găsit.

Indiferent dacă sunteți un începător sau un PowerSeller, puteți înflori în acest timp de creștere a economiei de ocazie, obținându-vă produsele în fața unei audiențe globale cu eBay.

Ce ar trebui să vinzi pe eBay?

Trei categorii care se vând deosebit de bine pe eBay sunt:

 • Piese auto,
 • Mărfuri folosite și
 • Closeouts.

În timp ce unii vânzători eBay se concentrează pe un produs de nișă, alții urmează tendințele de a vinde ceea ce este popular în acest moment. Acest lucru va necesita un pic de cercetare din partea dumneavoastră.

Aflați care este trendul.

O modalitate de a afla ce este mai cald pe piață este de a vedea ce este în trend pe eBay. Poți să folosești acest instrument de pe eBay pentru a vedea ce caută cumpărătorii.

O altă resursă pentru cercetarea tendințelor sezoniere și a datelor istorice este trenduri Google. Puteți să-l utilizați pentru a ajuta la evaluarea cererii consumatorilor și pentru a determina cel mai bun moment pentru listarea și vânzarea produsului.

De exemplu, să presupunem că afacerea dvs. vinde snowboard și accesorii pentru snowboard. Introduceți „snowboard” în Google Tendințe și veți vedea un pic în volumul căutării web la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii decembrie.

Prețul produselor.

După ce ați stabilit ce doriți să vindeți, va trebui să faceți cercetarea și să vă prețuriți obiectele în mod competitiv. Puteți utiliza eBay instrument de evaluare pentru a determina valoarea sau tendința prețului unui anumit articol dintr-o anumită categorie.

Format de vânzare eBay

Când eBay a fost lansată pentru prima dată în 1995, era o adevărată piață peer-to-peer construită pe baza licitațiilor. Pe măsură ce a evoluat, totuși, eBay a introdus o alternativă la licitație cu funcția sa „cumpărați-o acum”. Există argumente pro și contra pentru fiecare metodă de vânzare – cea care va funcționa cel mai bine pentru dvs. depinde foarte mult de afacerea dvs. individuală.

Vânzare în stil de licitație.

eBay a ajuns la faimă la vânzările sale în stilul de licitație. Rulează o licitație tradițională pentru un anumit număr de zile. La începutul licitației, enumerați o ofertă de deschidere, apoi cumpărătorii vor licita din prețul de deschidere. Când licitația se încheie, cel mai mare ofertant câștigă.

Acest tip de vânzare funcționează excelent pentru cineva precum Video Game Vince, deoarece se ocupă de articole unice și de colecție. Fanii pasionați ai genului de benzi desenate vor oferi febril prețurile, permițând lui Vince să obțină un profit frumos.

Sfat Pro: Setați un preț de rezervă – sau, cel mai mic preț pe care sunteți dispus să îl acceptați pentru articol. Acest lucru vă oferă controlul pentru a vă asigura că nu vindeți articolul până nu puteți obține suma pe care considerați că o merită.

Anunțuri la prețuri fixe.

Cunoscută și sub denumirea de „Cumpărați-o acum”, aceasta permite vânzătorului să declare un preț fix pentru un articol. Cumpărătorii eBay știu prețul exact înainte și îl pot cumpăra imediat – nu este necesară licitarea. Acest stil de vânzare este eficient și convenabil, deoarece nu există nicio bătaie sau așteptarea încheierii unei licitații.

Dezvoltarea descrierilor produselor pentru eBay

Pe eBay, cumpărătorii caută produse folosind cuvinte cheie. Puteți optimiza descrierea produsului dvs. asigurându-vă că includeți cuvinte cheie relevante și identificatori de produs.

Scrieți descrieri detaliate ale produselor care includ aceste atribute:

 • Brand („Nike”).
 • Stil sau model („Air Zoom Pegasus”).
 • Număr model („Galaxy S10”).
 • Culoarea neagra").
 • Mărime („Dimensiunea bărbaților 12”, „extinsă” sau „Femeile 8”).

Este imperativ să vă structurați atributele produsului în mod similar cu cuvintele și expresiile pe care utilizatorii le introduc în căutările eBay. De exemplu, în loc ca titlul produsului tău să fie „Pantofi Converse Chuck Taylor”, un titlu mai optimizat ar fi „Pantofi Converse Chuck Taylor All Star, dimensiunea 9 alb”.

De asemenea, ar trebui să fiți foarte transparent cu privire la defectele produsului pe care le poate avea produsul și să dezvăluiți eventualele probleme sau defecte legate de produs.

Informații suplimentare de menționat:

 • Care sunt dimensiunile articolului?
 • Necesită baterii și sunt incluse?
 • Ce accesorii sunt incluse?

Identificatori de produs.

Utilizarea identificatorilor de produse din listele dvs. poate ajuta la creșterea vizibilității articolului dvs., ceea ce va ajuta la optimizarea vânzărilor.

Când cumpărătorii caută articole pe motoarele de căutare precum Google sau Bing, motoarele de căutare caută date specifice numite identificatori de produse. eBay necesită identificatori de produse atunci când enumerați produse de marcă în stare nouă sau recondiționată în anumite categorii, cum ar fi electronicele de consum și sănătatea și frumusețea. Puteți găsi o listă cuprinzătoare de categorii aici.

Identificatorii de produs sunt alcătuiți din trei elemente:

 • Marca.
 • Numărul de parte al producătorului (MPN).
 • Numărul articolului comercial global (GTIN). Un GTIN poate include Codul produsului universal (UPC), numărul articolului european (EAN), numărul articolului japonez (JAN) sau numărul standard internațional al cărții (ISBN).

eBay folosește identificatorii de produse pentru a ajuta cumpărătorii să găsească rapid articole în timpul unei căutări. Când includeți identificatorii de produse în listele dvs., produsul dvs. va fi eligibil pentru o vizibilitate mai mare a căutării – atât pe eBay, cât și în afara motoarelor de căutare.

De asemenea, va fi eligibil pentru alerte speciale de preț (de exemplu, atunci când listările dvs. au un preț sub prețul actualizat) și vor fi incluse în mai multe oferte și promoții.

Adăugarea identificatorilor de produse este foarte recomandată pentru a vă maximiza potențialul pe eBay printr-o mai bună plasare a produsului și date SEO mai bune pentru motoarele de căutare.

Ghidul atributelor produsului și cele mai bune practici.

Atributele produsului definesc datele relevante și importante despre un produs – cum ar fi marca, stilul, dimensiunea și culoarea. Adesea puteți găsi atribute de produs enumerate ca „specificații” sau specificații ale produsului.

eBay definește un set de elemente specifice pentru fiecare categorie. Atributele produsului sunt create prin maparea specificațiilor produsului cu specificul articolului din categoria eBay.

Oferirea unui set foarte detaliat de specificuri ale articolului va crea un set complet de date structurate care permite motorului de căutare să localizeze și să filtreze produsele. Acest lucru îmbunătățește relevanța rezultatelor căutării pentru ceea ce utilizatorii tastează la întrebările de căutare.

Dimensiunile produsului.

Dacă este cazul, includeți dimensiunile elementului în atribute. Dimensiunile produsului trebuie să specifice dimensiunea produsului propriu-zis, nu dimensiunea ambalajului.

Mai multe pachete și produse în pachet.

Iată câteva detalii importante de reținut atunci când creați lista de atribute pentru un pachet multi-pack sau creat de producător:

 • Atributele pentru a produs pachet ar trebui să includă identificatorul / identificatorii de produs alocați de producător la pachet.
 • Atribute pentru produs pachet ar trebui să utilizeze numărul GTIN al producătorului pentru pachet. Nu folosiți GTIN-ul produsului de bază sau al niciunui produs din pachet.
 • Atributele pentru a multi-pack trebuie să includă identificatorul / identificatorii de produs alocați pachetului multiplu de producător.
 • Atributele unui multi-pack trebuie să specifice GTIN-ul specific multi-packului descris.

Variante de produs.

Un alt sfat este să includeți variante de produs pe o pagină în loc de mai multe. Am văzut că eBay începe să grupeze produsele de către GTIN, deci acest lucru va fi din ce în ce mai important în configurarea dvs.

Gestionarea listelor dvs. de produse

După ce ați decis să sari pe piața eBay, cum ar trebui să vă gestionați listările de produse?

Puteți utiliza foi de calcul dacă aveți în listă doar o jumătate de duzină de articole, cum ar fi eBay Ellen. Cu toate acestea, dacă aveți sute, mii sau chiar milioane de produse, o foaie de calcul va fi prea complicată, nepoluantă și inadecvată.

A platforma de gestionare a hranei, utilizat împreună cu o platformă de comerț electronic precum BigCommerce, vă poate face înregistrările mult mai ușor de gestionat.

Ar putea fi comercianții eBay de multe ori să întrebe: „Pot să-mi iau produsele existente pe Google Shopping și să le folosesc pe eBay?” Dacă produsele dvs. sunt listate pe o platformă de comerț electronic cum ar fi BigCommerce, platformele de gestionare a furajelor pot lua feedul existent pentru produse, îl pot pune în formatul corect și îl pot exporta către eBay.

Gestionarea comenzilor eBay

Este esențial să gestionați cu atenție comenzile și să vă monitorizați inventarul. Nu doriți niciodată să fiți într-o poziție în care listați articole din stoc pe site-ul dvs.

Cu ajutorul platformelor de gestionare a feedului, comenzile sunt actualizate și sincronizate cu magazinul dvs. online. Este important să păstrați totul în sincronizare cu cele mai scurte perioade de întârziere posibile, mai ales dacă aveți un inventar scăzut al unui articol vânzarea pe mai multe piețe.

Iată un exemplu despre cum vă pot ajuta platformele de gestionare a furajelor:

Un client a avut nevoie de ajutor pentru gestionarea comenzilor pentru două piețe: eBay și Amazon.

Acest client avea mai multe produse care aveau stocuri scăzute și doreau să evite să treacă într-o situație de vânzare-cumpărare – ceea ce îi poate scoate pe eBay pe vânzători. Feedonomia a reușit să rezolve această problemă prin controlând inteligent inventarul pe mai multe canale.

Cele mai bune practici eBay

Cele mai bune practici enumerate aici sunt la fel ca cele mai bune practici pe care trebuie să le urmați pe orice piață, precum și în continuare site-ul dvs. de comerț electronic. Dar acestea vor fi deosebit de importante pe eBay, deoarece va trebui să vă diferențiați de concurenții care vând și pe canal.

Iată câteva sfaturi generale, cu mai multe informații de urmat:

 • Expediați în intervalul de timp preconizat.
 • Procesați-vă comenzile în timp util.
 • Răspundeți rapid la întrebările clienților.
 • Asigurați-vă că respectați politica de returnare listată pe eBay.

Fotografie de înaltă calitate.

Faceți fotografii de înaltă rezoluție pe un fundal alb simplu pentru a face produsele să iasă în evidență. Asigurați-vă că iluminarea este suficientă pentru a prezenta elementul și detaliile sale relevante.

Încercați să fotografiați produsul din unghiuri diferite și să obțineți și câteva fotografii apropiate pentru a evidenția detaliile. Nu folosiți recuzite – care vor distrage cumpărătorii.

Transport rapid, cu costuri reduse.

Costul și viteza sunt de vârf pentru cumpărătorii eBay. De-a lungul anilor, așteptările cumpărătorilor au crescut și caută mai des transport gratuit.

Fapt amuzant: 71% produsele cumpărate de pe piața eBay sunt livrate gratuit.

Oferiți prețuri de transport competitiv (cel mai bun este costul sau transportul gratuit) pentru a atrage mai mulți cumpărători și pentru a vă crește șansele de vânzare.

Returnări gratuite.

eBay vă oferă cinci opțiuni diferite de politică de returnare pentru care puteți alege:

 • Nu sunt acceptate retururi.
 • Returnări plătite de cumpărător pentru 30 de zile.
 • Returnări gratuite de 30 de zile.
 • Returnări plătite de cumpărător de 60 de zile.
 • Returnări gratuite de 60 de zile.

Este de la sine înțeles că cea mai atractivă politică de retur pentru cumpărătorul eBay este returnarea gratuită.

Servicii puternice pentru clienți.

Recenziile sunt în mod literal și figurat! Cea mai bună metodă de a evita recenziile eBay greșite este să păstrezi o poziție bună cu clienții tăi serviciu clienți.

Concluzie

La maximizați potențialul magazinului dvs. de comerț electronic pe eBay, trebuie să efectuați cercetarea, să lucrați și Fii răbdător.

Nu există nimic similar cu eBay, care oferă diversitatea și lățimea produselor unice, oferind vânzătorilor posibilitatea de a vinde produse pe care nu le veți vedea pe nicio altă piață.

EBay este cea mai potrivită pentru dvs.?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *