Cum să vinzi cu succes piese auto online (Ghid practic)


Industria vânzărilor online de piese și accesorii auto a luat amploare în ultimii cinci ani în timp ce comercianții cu amănuntul din cărămidă și mortar intră în spațiul online. Conform unui Sondaj de piață McKinsey, se estimează că această creștere va continua cu o rată de 3% p.a. până în 2030.

Această creștere coincide cu o influență puternică a consumatorilor în cumpărăturile online și, deși este posibil ca această creștere să nu fie la fel de mare ca moda femeilor sau bărbaților, industria deja de 516 milioane de dolari ar putea dovedi o investiție justificabilă pentru un magazin de piese auto care comercializează deja.

Întrebarea este: sunteți gata să vă extindeți afacerea și să vindeți piese auto online?

Sondajul McKinsey afirmă în mod alarmant că „80% dintre jucători [in the industry] spun că în prezent nu sunt bine pregătiți – în principal din cauza lipsei concentrării strategice și a abilităților și a resurselor insuficiente de digitalizare. "

Pentru a rămâne în fața jocului și a vă pregăti afacerea pentru vânzări online, citiți acest ghid cuprinzător despre cum puteți vinde piese auto online.

Știți ce vindeți

Poate părea că răspunsul este simplu, dar există o ecuație complexă în spatele a ceea ce vindem și de ce îl vindem. Doriți să concurați pe arena auto mai mare sau să vă specializați în produse specifice?

Cunoașterea produselor pe care doriți să le vindeți vă va ajuta mai bine să vă structurați Comerț electronic site-ul web și oferiți-le utilizatorilor dvs. un site perfect și bine structurat, cu caracter puternic experiență de utilizator (UX) asta va duce la conversii, mai degrabă decât la respingeri.

Mai jos sunt câteva exemple de piese auto online pe care clienții încearcă să le cumpere online.

1. Externele: bare de protecție, grătare, butucuri etc.

Piese externe ca acestea necesită adesea cutii mari de transport și sunt mai puțin fragile decât părțile interne. Dacă doriți să vindeți aceste produse, trebuie să luați în considerare cerințele de transport.

  • Ce companie de transport maritim oferă servicii care corespund specificațiilor produsului dvs.?
  • Vei permite utilizatorilor să ridice produsele?
  • Vă veți expedia la nivel intermediar?
  • Care sunt costurile transportului interstatal?

2. Intern: bujii, transmisii, cilindri etc.

Acestea sunt adesea mai fragile și trebuie să fie ambalate cu grijă cu multe folii de bule înainte livrare

. Întrebări similare înconjoară alegerea companiei de transport maritim și serviciul de transport pe care doriți să le oferiți clienților dumneavoastră. De asemenea, poate fi necesar să adunați un inventar al materialelor de ambalare și expediere.

3. Instrumente: mufe, chei etc.

Acestea pot fi instrumente ușoare, precum o cheie, sau unelte grele, precum un cric. Ca mai sus, gândiți-vă la modul în care aceste articole pot fi livrate în siguranță și în siguranță.

4. Alte categorii cu oportunitate.

Ești specializat în alte piese auto? Poate că există o zonă nesaturată a pieței în care să se specializeze. Cercetarea s-ar putea dovedi benefică pentru gama de produse care să iasă în evidență de restul.

Cine îți cumpără piesele?

Există numeroase demografii și grupuri de utilizatori care cumpără piese auto online. Categoriile evidente includ client cu ridicata – de exemplu, un garaj local; și clientul cu amănuntul – de exemplu, persoanele care doresc să facă o achiziție unică. Cunoașterea pieței dvs. țintă este, de asemenea, o considerație atunci când proiectați și construiți site-ul dvs. de comerț electronic.

Dacă aveți un site web curent și doriți să adăugați o componentă de comerț electronic, puteți utiliza instrumente precum Google Analytics pentru a analiza demograficul dvs. utilizator curent. Google Analytics vă permite să urmăriți audiența în funcție de grupul de vârstă, sex, țară, interese și multe altele.

Dacă nu aveți un site web, există Studii de piață disponibile online în ceea ce privește comportamentul utilizatorului cumpărătorului auto aftermarket.

Cunoașterea publicului dvs. vă va ajuta să înțelegeți mai bine cum puteți vinde piese auto online. Mai jos sunt câteva exemple de public:

1. Magazine auto, garaje locale și alți furnizori.

Sunteți un angrosist B2B, care vinde piese către furnizori mici care le vând clienților. Avantajele vânzării B2B pot fi stabilitatea vânzărilor, costuri mai mici și volume mai bune – ceea ce ar putea duce la vânzări mai mari pentru afacerea dvs.

2. Clienții finali.

Vindeți copilului care dorește să aducă o evacuare puternică pe Honda Civic din 2002. Această demografie este B2C. Un beneficiu al vânzării B2C este capacitatea de a oferi potențial termene de livrare mai scurte pentru cantități mai mici.

Cele mai bune 4 canale pentru vânzarea de piese auto

Este o lume omnichannel acolo. Consumatorii nu mai merg într-un singur loc pentru a cumpăra produse. Există comparație de preț, cumpărături convenabile și chiar cumpărături bazate pe locație.

Pentru industria de automobile, o abordare omnichannel se poate dovedi benefică pentru vânzările online. Când cercetați cum puteți vinde piese auto online, luați în considerare următoarele canale:

1. Magazinul dvs. online de comerț electronic.

Aveți control deplin asupra magazinului dvs. de comerț electronic. Asta înseamnă că nu veți primi nicio taxă cu taxele aferente fiecărei vânzări – spre deosebire de eBay și Amazon – și puteți să vă prețuri produsele oricât doriți.

Configurarea propriului magazin de comerț electronic înseamnă, de asemenea, că puteți comunica mai bine marca dvs. și puteți construi relații mai directe cu clienții. Relațiile cu clienții conduc la loialitate și afaceri repetate, iar păstrarea clienților este mult mai rentabilă decât achiziția.

Asigurarea căutării eficiente la fața locului este o necesitate pentru experiența clienților și va adăuga un strat de complexitate, dar beneficiile pentru marca dvs. pot fi în valoare.

2. eBay.

eBay este un loc minunat pentru a vinde piese auto, mai ales dacă vindeți piese rare. Începând cu al patrulea trimestru din 2019, existau 183 de milioane de utilizatori eBay la nivel mondial – o creștere de 2% față de trimestrul precedent.

De asemenea, este un loc popular pentru piesele auto: conform eBay, există aproximativ 90 de milioane de înregistrări de piese auto active și trei piese sau accesorii sunt vândute în fiecare secundă. eBay oferă o serie de instrumente pentru a facilita vânzătorii de automobile, inclusiv instrumente care vă ajută să simplificați adăugarea de accesorii la listările dvs.

3. Piața Amazon.

Piața Amazon ajută, de asemenea, întreprinderile mici să se deschidă către o audiență mai mare. Un sondaj din 2019 a constatat că, în SUA, Amazon a fost cel mai folosit magazin online în decursul celor 12 luni anterioare.

Există câteva lucruri de remarcat despre utilizarea Amazon pentru a vinde piesele auto. Produsele recondiționate trebuie să aibă o garanție, iar imaginile trebuie revizuite în afara platformei Amazon.

4. Toate cele trei canale combinate.

Din fericire, proprietarii de magazine BigCommerce nu trebuie să aleagă între eBay, Amazon și e-commerce-ul propriu atunci când se uită la cum să vândă piese auto online! Conectați-vă magazinul cu integrarea noastră simplă eBay și Amazon plugin-uri disponibile în magazinul de aplicații BigCommerce.

Găsirea unei platforme de comerț electronic pentru a vinde piese auto online

Experiența utilizatorului evoluează rapid și influențează deciziile luate de un client atunci când este pe site-ul dvs. Factori precum merchandising vizual, implementare chatbot, gateway-uri de plată și opțiuni de expediere pot avea impact dacă clientul decide să cumpere piese auto pe site-ul dvs. web.

Platforma de comerț electronic pe care o alegeți va avea nevoie de această funcționalitate disponibilă și, de preferință, simplifica procesul de integrare și dezvoltarea acestei funcționalități pentru dvs.:

1. Filtrați după vehicul.

Consumatorii caută piese pentru o anumită mașină. Creați un UX care să permită utilizatorilor să își identifice mașina, apoi să filtreze pentru a afișa numai produsele relevante.

Puteți, de asemenea, permite utilizatorului să își identifice vehiculul cu căutarea VIN sau înmatriculare sau să selecteze manual vehiculul său.

Vezi acest exemplu de la Phil Gilbert Toyota:

Filtru vehicul PGToyota

Phil Gilbert Toyota

2. Căutare fațetată.

Mașini europene> BMW> 1992 – 1999> Seria 5> 6 cilindri> Manual> Iată transmisia exactă de care aveți nevoie.

3. Programe de loialitate.

Faceți o impresie bună asupra unui mecanic și puteți paria că vor reveni de 15 ori pe an pentru a cumpăra mai multe piese auto online. Obțineți-le într-un program de fidelizare și oferiți-le reduceri și link-uri de trimitere.

4. Chatbots.

Chatbots adaugă personalizare pe site-ul dvs. web și permite comunicarea în timp real cu clienții dvs., ceea ce înseamnă mai mult timp pe site și mai eficient rezolvarea problemelor.

5. gateway-uri de plată.

O varietate de gateway-uri de plată facilitează cumpărăturile online pentru clientul tău. Site-urile de comerț electronic utilizează din ce în ce mai multe opțiuni de plată precum Apple Pay, Paypal și alte opțiuni de finanțare care permit a checkout fără sudură. Acest lucru elimină nevoia ca clienții să fie nevoiți să introducă detaliile lor în forme lungi.

6. Capacități B2B.

Aceste aplicații te va ajuta să folosești un B2B sau model cu ridicata pentru deservirea mecanicii și a întreprinderilor locale.

OEM vs terți

Autenticitatea este în trend. Clienții caută mărci oneste, transparente, care să arate că le pasă de ceea ce își dorește clientul. Este important să fii transparent cu privire la produsele dvs. atunci când vindeți piese auto online.

Adesea, veți vedea că piesele auto sunt listate ca fiind OEM sau nu și este important pentru dvs. să distingi aceste diferențe cu clientul.

1. OEM: Producător de echipamente originale.

OEM înseamnă că primiți piese de la EXACT același producător care face partea pentru compania auto.

2. terță parte.

O parte terță este exact așa cum sună – furnizarea de piese de la cineva care nu le face pentru producător.

Cum să vândă piese auto online

Componenta de comerț electronic a modului de a vinde piese auto online este doar o bucată din ecuație. Există anumite planuri de pre-planificare și proiect care trebuie să fie întreprinse înainte de a intra în joc crearea site-ului dvs. de comerț electronic.

Ca în orice salt mare, pregătirea este un element cheie pentru ca schimbările să funcționeze fără probleme.

1. Vorbește mai întâi cu pasionații de mecanică și auto.

Vă recomandăm cu drag să discutați cu unii pasionați de mecanică locală sau pasionați de mașini. Este posibil să aibă o parte pe care nimeni nu o poate găsi. Puteți face misiunea dvs. de a furniza acea cantitate mică.

Vorbeste-le despre tipul de experienta pe care o cauta. Care sunt punctele lor de durere? Au cumpărat online înainte și cum au găsit procesul? Ce determină o vânzare? Este prețul, calitatea, comoditatea sau altceva? Această cercetare vă poate ajuta să înțelegeți cum să oferiți cea mai bună experiență.

2. Cercetează-ți concurenții.

Aruncați o privire la concurenții din TOATE canalele, cum ar fi eBay, Amazon și site-uri terțe. Vedeți cum prețul pieselor lor auto și înțelegeți dacă veți putea sau nu concura.

Puteți face acest lucru introducând pur și simplu numele piesei auto într-un motor de căutare și văzând ce apare. Observați cine se clasează puternic și de ce. Verificați experiența utilizatorului, prețurile și călătoria generală a clienților. Aceasta poate fi o sursă de inspirație pentru dvs. magazin online.

3. Contactați furnizorii pentru oferte.

După ce aveți puncte de preț pe care trebuie să le atingeți, contactați furnizorii prin orice piață pe care o alegeți, cum ar fi Alibaba, pentru cotații de preț. Este posibil să aveți furnizori cu care lucrați în prezent sau doriți să vă conectați la noi furnizori. Verificați cantitatea minimă de comandă pentru a stabili dacă este sustenabilă pentru afacerea dvs. Cumpărați pentru o varietate de furnizori de piese auto.

4. Trimiteți PO-uri.

Trimiteți PO-uri către producătorii de piese auto pe care le alegeți și verificați dublu dacă produsele lor se potrivesc calității pe care o căutați. Calitatea joacă un rol foarte important în mentalitatea consumatorului. De asemenea, vă poate economisi o mulțime de bani în final, evitând probleme precum reamintirile de produse.

5. Începeți să vă construiți site-ul.

În așteptarea părților dvs., construiți-vă site-ul de comerț electronic, astfel încât să puteți începe să vindeți piese auto online. Acesta este momentul în care va trebui să vă decideți cu privire la un design care funcționează pentru dvs.

BigCommerce are o gamă variată de teme de comerț electronic potrivit pentru vânzarea de piese auto online. Parcurgeți magazinul nostru de teme aici.

În continuare, va trebui să decideți dacă doriți să angajați un partener BigCommerce pentru a vă construi magazinul sau pentru a-și asuma acest rol în casă. Dacă magazinul dvs. va solicita API-ul conexiuni la sisteme externe, vă recomandăm să vă angajați cu dezvoltatori specializați BigCommerce, care pot elimina stresul din construirea site-ului dvs. web și vă pot ajuta să vă ridicați și să funcționați mai repede. Accesați lista noastră de parteneri aici.

Veți avea nevoie și de imagini și conținut. Conținut bogat în cuvinte cheie va oferi clienților detalii despre produs, contribuind în același timp la creșterea clasamentului motorului de căutare.

6. Conectați-vă site-ul la Amazon, eBay și Google Shopping.

Conectați-vă site-ul la Amazon și eBay fără probleme cu pluginurile menționate mai sus.

7. Expediați-vă articolele.

Expediați articole către clienți sau renunțați la mecanica locală.

Dacă utilizați BigCommerce, există o varietate de opțiuni de livrare disponibile. Conectați-vă cu like-urile Shipper HQ, Fulfillment by Amazonși ShipStation pentru a găsi cele mai bune metode de a-ți aduce părțile auto la clienți.

Lista de verificare pentru Pregătire pentru lansarea magazinului

Lista de verificare de mai jos rezumă considerentele necesare pentru a înțelege cum să vindeți piese auto online. După cum am menționat în secțiunile anterioare, pregătirea și planificarea pot juca un rol crucial în succesul magazinului dvs. online de piese auto.

1. Caută nișe.

Doriți să vindeți piese către TOTUL sau persoanelor cu Hondas Civics realizate în perioada 1993-2013? Cercetarea pieței și găsiți zone din care magazinul dvs. online de piese auto poate fi deosebit de restul.

2. Găsiți producători uniformi.

Unele companii auto folosesc aceiași producători de zeci de ani, ceea ce face ușor să găsești piese vechi de vândut. Găsiți producători uniformi în care puteți avea încredere și care au aceleași valori ca și dvs.

3. Includeți descrieri interesante.

Definiți cu adevărat produsul în descrierea dvs., până la fiecare centimetru. Piesele auto ar putea crește sau reduce siguranța pasagerilor. Includeți în descrierea dvs. dacă piesele sunt fabricate OEM sau terțe părți.

4. Sursă imagini profesionale.

Clienții vor să vadă cum arată produsele înainte de a cumpăra. Puteți spune cu adevărat diferența dintre imaginile profesionale și cele neprofesionale dintr-un magazin de comerț electronic. Imaginile profesionale vor completa experiența clientului dvs. atunci când accesați magazinul online de piese auto.

Concluzie

Sperăm că articolul de mai sus a reușit să vă educe despre cum puteți vinde piese auto online. Creșterea afacerilor coincide adesea cu o abordare omnicanală, iar viitorul, din câte putem vedea, este comerțul electronic.

Clienții își doresc comoditate de la branduri în care pot avea încredere. Atunci când stabiliți cum să abordați vânzarea pieselor auto online, aceste considerente sunt esențiale.

Dacă doriți să vă dezvoltați activitatea de piese auto și să vă extindeți la noi grupuri de clienți, lăsați acest ghid să fie sursa dvs. de informații.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *