Acum este momentul să setați obiectivele de performanță pentru comerțul electronic pentru 2018. Pentru a face acest lucru, știți unde se află acum afacerea dvs. Fii clară în ceea ce privește performanța trecută, înainte de a stabili obiective pentru noul an.

Creați o foaie de calcul cu valorile-cheie pe care să le urmăriți pentru anul 2018. Completați aceste valori din anul 2017. Puteți chiar să doriți să inserați și 2016. Această cartelă de scoruri creează o vizibilitate și o responsabilitate bună pentru dvs. și echipa dvs.

Scorecard-ul dvs. nu ar trebui să aibă mai mult de 15 valori, pentru a vă concentra asupra a ceea ce este important. Probabil veți urmări valori suplimentare pe măsură ce îmbunătățiți valorile primare. Dar, indiferent, păstrați-vă principala notă de scor simplu, astfel încât să fie utilizabilă.

Valori pentru anul 2018

Luați în considerare utilizarea următoarelor valori pentru setarea obiectivului pentru 2018. Acestea sunt destinate companiilor B2B, deoarece aceasta este concentrarea companiei mele. Dar se aplică tuturor companiilor de comerț electronic, B2C și B2B

Venituri. Aceasta este valoarea metrică lunară cheie. Puteți, în funcție de afacerea dvs., să urmăriți mai multe categorii de venituri, cum ar fi veniturile online, veniturile offline, veniturile după achiziționarea de componente de pe piață și așa mai departe. Dacă clienții completează un cărucior și apoi îl trimit pentru o cotare, măsurați dolarul trimis prin intermediul unei cereri de ofertă și rata de închidere a cotelor.

Dimensiunea medie a comenzii. Aceasta este vânzările totale împărțite la numărul de comenzi dintr-o anumită perioadă de timp. Această valoare este importantă. De exemplu, puteți schimba marketingul astfel încât să crească ratele de trafic și de conversie. Dar dacă mărimea medie a comenzii scade, veniturile totale scad, de asemenea, în ciuda creșterii traficului și a ratei de conversie.

Dimensiunea medie a comenzii = Vânzările ÷ Numărul de comenzi

Având o dimensiune medie de comandă mai mică pentru o anumită perioadă de timp sau o anumită sursă de trafic nu indică o eșec. De exemplu, traficul Google Shopping poate avea de obicei o dimensiune medie mai mică a comenzii. Există tactici pentru ao mări. Ceea ce este important este că sunteți conștient de acest lucru și că planificați în consecință.

Puteți monitoriza cu ușurință rata de conversie, dimensiunea medie a comenzii și veniturile. Accesați raportul Prezentare generală comerț electronic din Google Analytics, la Conversii> Comerț electronic> Prezentare generală.

<img class = "wp-image-145694 size-full" src = "https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict1.jpg" alt = "În Google Analytics, monitorizați conversia rata medie, dimensiunea medie a comenzii și veniturile la Conversii & gt; Comerț electronic & gt; Prezentare generală."width =" 246 "height =" 424 "srcset =" https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict1.jpg 246w, https://www.practicalecommerce.com/wp -content / încărcări / 2017/12 / Pict1-174×300.jpg 174w "dimensiuni =" (maximă-lățime: 246px) 100vw, 246px "/>

În Google Analytics, monitorizați rata de conversie, dimensiunea medie a comenzii și veniturile din raportul Prezentare generală comerț electronic.

Găsiți raportul Prezentare generală a comerțului electronic la Conversii> Comerț electronic> Prezentare generală. "Width =" 956 "height =" 148 "srcset =" https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict2.jpg 956w , https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict2-300x46.jpg 300w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict2- 768x119.jpg 768w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict2-570x88.jpg 570w "dimensiuni =" (max-lățime: 956px) 100vw, 956px "/>

<p class=Găsiți raportul Prezentare generală comerț electronic la Conversii> Comerț electronic> Prezentare generală.

Venituri pe canal. Urmăriți veniturile pe canal, cum ar fi căutarea plătită, căutarea organică, e-mailul și direct. De asemenea, puteți urmări traficul și rata de conversie pe canal. Dar, includeți numai veniturile din tabloul principal, pentru a vă menține simplu.

În Google Analytics, urmăriți veniturile pe canal la Achiziție> Toate traficurile> Canale.

Urmăriți veniturile prin canal la Achiziție> Toate traficul> Canale. "Width =" 296 "height =" 308 "srcset =" https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict3.jpg 296w , https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/Pict3-288x300.jpg 288w "dimensiuni =" (max-lățime: 296px) 100vw, 296px "/>

<p class=Urmăriți veniturile pe canal la Achiziție> Toate traficurile> Canale.

Urmărirea veniturilor pe canale poate identifica unde să se concentreze eforturile de marketing.

Urmărirea veniturilor pe canale poate identifica unde să se concentreze eforturile de marketing.

Rata de conversie pe dispozitiv. Cumpărătorii utilizează mai multe dispozitive. Urmăriți ce dispozitive generează cele mai multe conversii prin monitorizarea a trei rate de conversie:

  • Rata de conversie a calculatorului.
  • Rata de conversie mobilă.
  • Rata de conversie a tabletei.

Monitorizați-le în Google Analytics la raportul Prezentare generală mobilă, la Audiență> Mobil> Prezentare generală.

Monitorizați rata de conversie pe dispozitiv în raportul Prezentare generală mobilă.

Monitorizați rata de conversie pe dispozitiv în raportul Prezentare generală mobilă.

Găsiți raportul Prezentare generală mobilă la Audiență> Mobile> Prezentare generală. "Width =" 570 "height =" 138 "srcset =" https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/PIct6-570x138. jpg 570w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/PIct6-300x73.jpg 300w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/ PIct6-768x186.jpg 768w, https://www.practicalecommerce.com/wp-content/uploads/2017/12/PIct6.jpg 975w "dimensiuni =" (max-width: 570px) 100vw, 570px "/>

<p class=Găsiți raportul Prezentare generală mobilă la Audiență> Mobil> Prezentare generală.

Timpul navei. Care este perioada medie de timp de la data la care un client plasează o comandă la momentul în care comanda este livrată? Cu cât întoarcerea este mai rapidă, cu atât clientul este mai fericit. Monitorizați timpul navei și lucrați pentru al reduce. Am văzut comercianții de comerț electronic transformând acest lucru într-un avantaj competitiv. Unii chiar creează o garanție în jurul ei.

Luați exemplul FireFold, care vinde echipamente de rețea de acasă și echipamente electronice. Oferă livrare în aceeași zi pentru toate articolele, B2C și B2B. Compania promovează acest lucru pe întreg site-ul său. Promovarea pe pagina sa de politică maritimă afișează: "FireFold oferă transporturi convenabile, în aceeași zi, pe majoritatea produselor din stoc. Comenzile plasate înainte de ora 17:00. Timpul estival nava aceeași zi lucrătoare. "

Timpul navei FireFold este un avantaj competitiv. FireFold promovează transportul în aceeași zi pe site-ul său.

Timpul navei FireFold este un avantaj competitiv. FireFold promovează transportul în aceeași zi pe site-ul său.

Monitorizați timpii de navă în sistemul dvs. de comandă și implementare din backend sau manual de către echipa de operațiuni.

Serviciu clienți. Includeți o valoare în cartea dvs. de punctaj care se adresează serviciului clienți. Există diferite modalități de a aborda acest lucru în funcție de instrumentele dvs. Una dintre cele mai bune modalități de a măsura satisfacția clienților este Scorul Net Promoter, care accesează loialitatea clienților. Instrumentele pentru măsurarea scorului Net Promoter includ Retently, Promoter.io și Wootric.

Serviciul responsiv duce la satisfacerea clienților. O modalitate de a măsura capacitatea de reacție este prin e-mail și timpul de răspuns live-chat.

Rentabilitatea cheltuielilor publicitare. Randamentul cheltuielilor publicitare este raportul dintre venituri (sau profit) generate dintr-o campanie publicitară împărțită la costul anunțurilor. Măsurați ROAS total în cartea dvs. de punctaj 2018. În timp ce lucrați pentru o îmbunătățire, probabil că veți urmări ROAS și pentru fiecare campanie.

Frecvența de cumpărare este numărul de comenzi plasate online într-un anumit timp, împărțit la numărul de clienți unici pentru aceeași perioadă. Această valoare oferă o imagine asupra valorii de viață a clienților – relațiile pe termen lung sunt de obicei importante pentru comercianții B2B.

Procentul de clienți online. Vânzările online sunt adesea doar o parte din veniturile totale pentru întreprinderile B2B. Pentru aceste companii, este important să cunoașteți procentul de clienți care cumpără de la ei online. Acești clienți nu pot achiziționa exclusiv online. Dar cu cât clienții care plasează comenzile online sunt mai mulți, cu atât mai mare este probabilitatea de a îmbunătăți satisfacția și retenția clienților, pentru a răspunde competiției online în creștere.

Venit operațional este venitul minus costul bunurilor vândute minus cheltuielile de funcționare. Lucrați cu echipa dvs. de contabilitate pentru a măsura veniturile din operațiuni din tranzacțiile de comerț electronic. Multe companii B2B văd îmbunătățiri globale ale veniturilor din exploatare prin eficiența și integrarea comerțului electronic. Claritatea în acest sens ar putea determina investiții viitoare online.

Setarea obiectivelor

Cu o cartelă de scoruri care poate urmări 2018 rezultate față de anii anteriori, sunteți gata să stabiliți obiective. Începeți cu a planificare strategică, pentru a revizui misiunea, viziunea, obiectivele pe 3 ani, marca și propunerea unică de vânzare.

Analizați compania companiei SWOT – Puncte forte, Puncte slabe, Oportunități, Amenințări. Punctele tari și punctele slabe sunt interne pentru compania dvs. Oportunitățile și amenințările sunt externe, influențate de tendințele pieței sau de concurenți.

Care va fi venitul dvs. de comerț electronic și marja de funcționare în 2018? Stabiliți obiective și creați un plan pentru a le atinge. Acest lucru ar putea necesita schimbări dificile. Solicitați opinii externe și perspective asupra modului în care afacerea dvs. se compară cu concurenții.

Aveți grijă să nu vă concentrați asupra unei singure valori și să pierdeți din vedere imaginea de ansamblu. Metodele de îndeplinire a unui obiectiv vă vor răni pe termen lung? De exemplu, mai multe venituri nu înseamnă întotdeauna mai mult profit. Gândiți-vă prin ceea ce doriți cu adevărat să obțineți.

Responsabilitate

Segmentați obiectivele anuale în reperele trimestriale. Atribuirea unor persoane diferite care să fie responsabile pentru fiecare dintre ele.

Urmăriți valorile dvs. săptămânal. Măsurați progresul. Examinați-l cu echipa de conducere a comerțului electronic.

Pentru indicii privind desfășurarea acestor întâlniri săptămânale și menținerea responsabilității echipei, citiți-o Tracțiune: Obțineți un grip pe afacerea dvs., de Gino Wickman. Folosesc sistemul din această carte – numit "Sistemul de operațiuni antreprenoriale" – pentru a-mi menține personalul și responsabilitatea pentru rezultate.Source link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *