Un brand de comerț electronic trebuie să decidă dacă va vinde produsele sale pe Marketplace Amazon, care este resursa de cumpărare dominantă pentru consumatorul de astăzi. Luați în considerare aceste statistici:

  • Patruzeci și nouă la sută din gospodăriile din S.U.A. au un prim statut.
  • Peste 60% din toate căutările de produse din S.U.A. încep pe Amazon.
  • Amazon reprezintă 44% din toate vânzările de comerț electronic din S.U.A.

Cu alte cuvinte, Amazon este greu de ignorat dacă doriți să vindeți produse online.

Dar multe companii ezită. Ei privesc Amazon ca un concurent mai degrabă decât un aliat. Ei se tem că vânzarea pe Amazon nu își va construi brandul, ci, în schimb, va beneficia de Amazon.

Aceste preocupări sunt valabile. Cu toate acestea, brandurile independente pot folosi Amazon ca un instrument pentru a obtine clienti. Prin comercializarea corectă a produselor lor, brandurile pot transforma cumpărătorii Amazon în clienții lor loiali.

Mix de produse

Nu este nevoie să listați toate produsele din catalogul dvs. pe Amazon Marketplace. Gândiți-vă cum să structurați strategic sortimentul de produse, astfel încât acesta să conducă cumpărătorii Amazon pe site-ul dvs. pentru achiziții repetate.

Iată un exemplu al unui proces de merchandising pe care l-am folosit în mai multe categorii diferite.

Când am fost în afaceri de ras, am vândut produsele noastre cu succes pe Amazon's Marketplace. Dar noi am oferit doar seturi de starter acolo. Un set era un mâner cu cartușe, iar altul era un mâner cu cartușe și cremă de bărbierit. Toate articolele pe care le-am enumerat au fost create astfel. Nu am vândut elementele individuale.

În mod inevitabil, clienții ar fi rămas fără cartușe. Ei nu au vrut să cumpere alt set complet pentru că nu aveau nevoie de un alt mâner. De asemenea, nu au vrut să cumpere un set complet de starter pentru a-și reumple crema de bărbierit. Ce ar face ei? Contactați-ne prin Amazon.

Nu am putut răspunde direcționând interogările de pe Amazon și pe site-ul nostru de comerț electronic. Asta ar încălca termenii și condițiile Amazonului.

Dar le-am putea spune:

Salut, [customer name]. Mulțumim că ne-ai contactat. Ne cerem scuze pentru acest neplăcere. În acest moment, nu vindem aceste articole în mod individual pe Amazon. Vom fi siguri că vă informăm dacă o facem.

Acest răspuns poate fi dezamăgitor pentru un client. Dar gândiți-vă în acest fel. Clientul are produsul și dorește să cumpere mai mult. Produsul și pachetele sunt marcate cu numărul de telefon și site-ul nostru gratuit. Peste 70% din timp, clienții ar merge fie la site-ul nostru, fie la comandă, sau ar chema numărul de telefon pentru a țipa la noi pentru că nu aveam articole pe Amazon – și încă ordine.

Ambalare și inserții

Amazon nu se așteaptă (sau solicită) vânzătorilor de pe piață să-și schimbe ambalajul pentru a elimina o adresă URL a unui site, un număr de telefon sau informații despre marca. Astfel, partea imprimată a ambalajului dvs. este importantă pentru conversia clienților.

Inserțiile sunt și mai importante. Nu puteți furniza o inserție care să direcționeze clienții să meargă pe site-ul dvs. Web și să facă ceva care este necesar pentru utilizarea produsului. Aceasta este o încălcare. Dar, puteți oferi instrucțiuni, videoclipuri sau îmbunătățiri de produs. Nu le poți face o cerință, doar o sugestie. Provocarea este ca clienții să acorde atenție inserției și să ia acțiunea dorită.

Am cumpărat recent un produs care a venit cu o inserție convingătoare. În partea de sus, cu mari litere îndrăznețe a fost următorul:

INFORMAȚII IMPORTANTE PRIVIND PRODUSUL DVS.

Aceasta a explicat în continuare că există probleme cu produsul pentru anumite utilizări. Inserția a furnizat o legătură către o pagină pentru a vedea dacă defectul mi-a afectat. Când am ajuns la pagină, au existat mai multe informații. Cheia a fost că au creat un sentiment de urgență pentru o chestiune non-urgentă.

Inserția a fost concepută pentru a obține informațiile într-un mod util, nu exigent. Dar, pe pagina web, a existat un formular de înregistrare pentru produs. M-am inregistrat. Acum, eu sunt clientul lor. Era inteligent.

Produs excelent, experiență

Asigurați-vă că produsul dvs. devine evaluări și recenzii bune. Cumpărătorii au opțiuni. Nu doresc să cumpere elemente de valoare secundară.

Folosește toate avantajele prezentați-vă marca pe Amazon – pe paginile de produs, magazinul dvs. și orice alt loc pe care îl puteți. Rețineți că nu vă puteți conecta la site-ul dvs., dar vă puteți promova marca. Clienții nu sunt naivi. Ei pot utiliza căutarea pe internet. Dacă îi place compania dvs., o vor găsi.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *