Amazon Marketing Services oferă trei opțiuni de publicitate pentru vânzători și vânzători: anunțuri afișate pentru produse, produse sponsorizate și anunțuri principale din rețeaua de căutare.

Pentru a câștiga caseta de cumpărare și pentru a-ți construi marca, știți ce tip de anunț să utilizați și cum să îl utilizați – fie că vindeți în Centrul de vânzări central, furnizor central sau furnizor.

Anunțuri afișate pentru produs

Anunțurile afișate pentru produse sunt disponibile exclusiv pentru vânzătorii din Centrul de furnizori și furnizor Express. Acestea sunt anunțuri cost-pe-clic care sunt declanșate de un produs sau de interesul unui cumpărător.

Când creați un anunț de afișare pentru produs, puteți alege să vizați un anumit set de produse. De exemplu, dacă vindeți un aparat de ras cu cinci labe, puteți viza alte mașini de ras cu cinci lame. Aceasta este o abordare mai orientată spre difuzarea anunțurilor și ar trebui să aibă o conversie mai mare.

Anunțurile bazate pe categorii de interese sunt mult mai largi. Aici ați seta anunțul să vizeze în general bărbieritul bărbierit. Anunțul dvs. ar apărea mai multor persoane, dar este posibil să nu se convertească, precum și un anunț direcționat către produs.

Din păcate, alegeți o opțiune sau cealaltă. Nu puteți combina cele două metode de direcționare într-un singur anunț. Cu toate acestea, ați putea construi două anunțuri. S-ar putea declanșa anumite produse și cealaltă pe interesele cumpărătorilor. Apoi, puteți determina care a generat cea mai bună rentabilitate a investiției.

Anunțul dvs. pentru afișare grafică pentru produse ar putea apărea pe pagina cu detaliile despre produs ale unui concurent, de obicei sub "alți vânzători din Amazon".

Anunțurile grafice ale produselor pot apărea pe pagina de produs a unui concurent. În acest exemplu, pe un produs de la Philips Norelco se afișează un anunț pentru aparatele de tăiat cu brațe.

Anunțurile grafice pentru produse pot fi difuzate pe pagina de produs a unui concurent. În acest exemplu, pe un produs de la Philips Norelco se afișează un anunț pentru aparatele de tăiat cu brațe.

Anunțurile afișate pentru produse ar putea apărea, de asemenea, în rezultatele căutării, pe calea ferată din dreapta sau în partea de jos a paginii, precum și pe paginile de revizuire a clienților și în e-mailurile de marketing generate de Amazon, cum ar fi urmăririle și recomandările. Anunțurile afișate pentru produs rulează pe site-urile desktop și mobile ale Amazonului și în aplicația mobilă.

Agenții de publicitate nu selectează destinația de plasare exactă a anunțurilor afișate pe produse. Anunțurile apar în mai multe locuri pe baza declanșatorului de produse pe care l-ați ales sau a interesului cumpărătorului.

Produse sponsorizate

Anunțurile pentru produsele sponsorizate sunt direcționate cu ajutorul cuvintelor cheie, prin "direcționarea manuală a cuvintelor cheie" sau prin "direcționarea automată a cuvintelor cheie." Ambele au valoare.

Direcționarea manuală pe bază de cuvinte cheie este similară cu cea a Google AdWords și a altor platforme cu plata-pe-clic. Ai construi o lista de cuvinte cheie concentrate, determinați tipul de potrivire pentru fiecare cuvânt cheie (lățime, frază sau exactă) și setați suma licitată. Puteți introduce până la 1.000 de cuvinte cheie.

Utilizând managerul de campanii al Amazon, puteți să monitorizați performanța fiecărui cuvânt cheie, să ajustați sumele licitate și să adăugați și să ștergeți cuvinte cheie.

Direcționarea automată profită de inteligența de căutare Amazon. Algoritmul de căutare al lui Amazon găsește cuvintele cheie potrivite pentru cea mai bună performanță pentru campania dvs. Acest lucru elimină munca de direcționare manuală. Nu mai controlați prețul de licitare al fiecărui cuvânt cheie. Tocmai ați setat suma cheltuită zilnic.

Când creez o campanie pentru produse sponsorizate pentru un articol nou, întotdeauna încep cu auto-direcționarea. După patru săptămâni, execut un raport privind termenii de căutare în zona rapoartelor anunțurilor. Acest raport este diferit de raportul regulat de termen de căutare din managerul de campanii.

Versiunea rapoartelor anunțurilor furnizează cuvinte cheie specifice pe care consumatorii le-au folosit pentru a-ți găsi produsul și care dintre acestea au convertit la o vânzare. De asemenea, vă indică care este ASIN – Amazon Standard Identification Number – clientul care viziona când a făcut clic pe anunțul dvs. Acestea sunt informații de mare valoare. Puteți utiliza aceste cuvinte cheie pentru a optimiza paginile de produse, pentru a genera mai mult trafic organic.

Produsele sponsorizate apar de obicei în rezultatele căutării, în bara dreaptă sau în partea de sus sau de jos a paginii.

Produsele sponsorizate sunt populare pentru toate tipurile de vânzători. Anunțurile sunt ușor de creat și de obicei sunt aprobate în mai puțin de o oră.

Anunțurile principale de căutare

Anunțurile cu afișare în antet sunt afișate în partea de sus a paginilor cu rezultate ale căutării. Aceste anunțuri sunt disponibile pentru vânzătorii și vânzătorii terță parte.

Caracteristica atractivă a acestor anunțuri este flexibilitatea. Puteți include până la trei elemente într-un anunț sau puteți conecta anunțul la pagina dvs. de marcă, care conține toate produsele dvs. Testați mai multe anunțuri și determinați ce rezultate obțin cele mai bune rezultate. Creați o listă de cuvinte cheie și selectați tipul de potrivire: expresie, exactă sau largă. Setați o sumă licitată pe cuvânt cheie și urmăriți rezultatele.

Odată ce anunțul a fost difuzat pentru câteva zile, consultați fiecare sumă licitată pentru cuvinte cheie și setați prețul pentru o "rată de câștig estimată".

Din experiența mea, Anunțurile de căutare principală pot fi foarte costisitoare, foarte rapid. Eu le folosesc pentru construirea de brand-uri și pentru direcționarea top-of-funnel. Dar fii atent. Monitorizați performanța în fiecare zi.

Costul anunțurilor de căutare principale se poate adăuga rapid.

Costul anunțurilor de căutare principale se poate adăuga rapid.

Se amestecă și se optimizează

Am obținut cele mai bune rezultate globale pe Amazon cu un amestec de toate cele trei anunțuri și cu pagini de produs optimizate. Nici un tip de anunț sau strategie de optimizare nu funcționează bine pe cont propriu. Pentru a maximiza vânzările, trebuie să lucrați împreună.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *