Aproximativ trei din patru companii de afaceri din Polonia își vând produsele sau serviciile online. Majoritatea comercianților cu amănuntul au fost implicați în comerțul electronic de peste cinci ani, în timp ce jumătate dintre companiile B2B din Polonia operează și pe plan internațional.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante tactici de la lansarea recentă raport "Procesul de cumpărare B2B în Polonia: Provocări, tendințe, inspirații", creat de compania de cercetare Mobile Institute și compania tehnologică E-point SA. Raportul vizează orice companie B2B, poloneză sau nu, care caută inspirație pentru îmbunătățirea activităților de comerț electronic online.

Raportul arată că 71% dintre companiile B2B din Polonia vinde online, 65% dintre acestea fiind active în comerțul electronic de peste cinci ani, în timp ce un sfert a fost implicat în vânzări online timp de trei sau patru ani.

B2B eCommerce în Polonia

Cele mai importante canale de vânzare

Site-urile web ale companiilor reprezintă majoritatea (57%) din vânzări, în timp ce vânzările directe sunt un alt canal de distribuție frecvent utilizat (54%) în industria business-to-business. Platforma de vânzări proprie a companiilor, platformele de comerț electronic și alte sisteme de comandă se află pe locul trei, cu 40%. Acestea sunt urmate de magazinele de cărămidă (36%) și de cele sociale (34%).

Cercetătorii au solicitat, de asemenea, respondenților să cumpere produse pentru companiile lor online. Cele mai populare răspunsuri sunt: ​​posibilitatea de a cumpăra într-un moment și loc de alegerea lor (70%), confort general (67) procente și viteză (65%). De asemenea, studiul arată că peste o treime dintre clienții B2B ar dori să comande produse utilizând un dispozitiv mobil.

Pretul nu este cel mai important factor

Atunci când profesioniștii B2B aleg un partener de afaceri pentru a cumpăra produse sau servicii de la, prețul nu este cel mai important factor. Cel mai universal factor a fost, de departe, bunele condiții de cooperare. Potrivit E-point SA, aceasta urmează tendința globală a cumpărătorilor B2B care prețuiesc experiența bună a clienților față de preț.

Deși aproape toți respondenții operează un site web al companiei, există încă loc pentru îmbunătățiri în industria poloneză B2B eCommerce, concluzionează E-point SA. "Numai 49% dintre companii își vând produsele și serviciile prin intermediul site-urilor lor web, în ​​timp ce doar 25% oferă un browser pentru showroom și doar 15% au la dispoziție clienților lor instrumente de configurare sau calculatoare."

"B2B din Polonia nu utilizează pe deplin potențialul"

"Pe scurt, companiile poloneze B2B aleg strategii online sigure, dar nu profită din plin de potențialul de a construi relații prin intermediul canalului online", spune Katarzyna Czuchaj-Łagód, director executiv al Mobile Institute.

Etichete

AcțiuneSource link

Posted in: B2B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *