Disruptoarele digitale ca Amazon au forțat mai mult întreprinderile tradiționale de cărămidă și mortar să se ridice și să se adapteze într-o varietate de moduri.

Tendințe precum livrare omnichannel. modele de abonament, și personalizare care pot fi privite ca teme trecătoare sunt acum necesități în industrie.

Numai anul trecut, Vânzări online CPG în SUA au totalizat 58,6 miliarde USD, ceea ce reprezintă 11% din totalul vânzărilor cu amănuntul CPG. Și, vânzările online au reprezentat 64% din creșterea totală a anului 2018.

Nu numai că industria CPG a înregistrat o creștere excepțională în ultimii ani, dar se estimează că ritmul de creștere a vânzărilor CPG va continua să crească an de an.

Tendințele industriei CPG

Industria CPG poate părea una dintre cele mai accesibile verticale de înțeles, având în vedere omniprezentul lor în viața de zi cu zi, cu toate acestea, există o întrerupere enormă în spațiul dat în creștere oportunități de comerț electronic. Vă prezentăm mai jos câteva dintre primele cinci strategii pe care le puteți utiliza pentru a ajuta la mișcarea industriei CPG în 2020.

1. Strategii omnicanale.

Este important să prezentăm o experiență complet unificată pe fiecare punct de contact al clienților. Un client petrece timp cu marca dvs. digital și offline și așteaptă consecvență în experiența sa, indiferent unde se află.

Este esențial să se identifice un profil de client cu un dispozitiv complet, în platforma de date a clientului (CDP). În plus, toate mesajele trebuie să susțină o conversație continuă și constantă cu clientul.

2. Modele de abonament.

Modelele de abonament îmbogățesc și eficientizează procesul de tranzacție atât pentru comercianții online, cât și pentru consumatori. Creșterea cererii consumatorilor pentru abonamente la produse CPG poate fi creditată pentru a economisi timp și bani prin automatizarea procesului de achiziție.

Pe partea de afaceri, vă permite să mențineți o formă consistentă de venituri din vânzările de comerț electronic, facilitând gestionarea inventarului și reducând costurile de vânzare. Cu toate acestea, pentru a atinge acest model, mărcile CPG trebuie să fie pregătite să ofere un produs excepțional și o experiență ușoară de la capăt și să construiască relații loiale cu cumpărătorii lor pentru a le menține la bord.

3. Personalizare.

Personalizarea utilizează în cele din urmă datele pentru a controla conversația și experiența conținutului livrat clienților pe parcursul călătoriei lor, pe toate canalele digitale – și chiar dincolo.

Cu o mai bună înțelegere a dorințelor și nevoilor clienților dvs., le puteți îndeplini mai ușor prin experiența digitală.

Este important să introduceți un CDP și să finalizați un audit de maturizare a personalizării pentru a obține acest 360° perspectiva afacerii dvs.

4. Branding.

Identitatea mărcii consecvente este esențială în comunicarea mărcii dvs. către cumpărătorii online potențiali și existenți. Pentru a avea succes în afacerea dvs., este necesară o strategie de conținut care să conțină active creative care se flexează perfect între dispozitive și canale.

În plus, o marcă eficientă creează o identitate robustă pentru consumatori, care asigură că compania dvs. este reprezentată eficient la nivel estetic.

Strategii pentru inițierea creșterii vânzărilor CPG online

ecoportunități de comerț în industria CPG s-au balonat în anii trecuți datorită creșterii rapide a titanurilor de retail Amazon și Walmart. Achiziția primului Whole Foods și intrarea în alimentația de livrare în aceeași zi a devenit categoria sa cu cea mai rapidă creștere cu un clip de 40% +. În acest sens, aici sunt patru strategii CPG notabile pentru a ajuta la captarea în comerțul dvs. oferind inițierea creșterii vânzărilor CPG online.

1. Oferiți un model de abonament pentru a utiliza veniturile recurente.

„Abonamente: îndepărtați gândirea de tediu.”

– Myles Shipman, VP de dezvoltare a afacerilor, BORN

Modelele de abonament pot ajuta cumpărătorul să economisească timp și bani și să reducă efortul necesar pentru a-și aminti să cumpere aceste bunuri de consum achiziționate regulat.

Majoritatea produselor CPG sunt achiziționate la intervale periodice. De exemplu, consumatorul mediu poate avea nevoie de o nouă periuță și pastă de dinți la fiecare două luni sau o cutie de țesuturi în fiecare lună. Angajarea la un model de abonament este foarte atractivă pentru unii consumatori, deoarece poate economisi bani la prețuri în vrac și economisi timp cu check-out mai puțin frecvent. De asemenea, au liniștea sufletească că își vor primi bunurile consumabile în timp util, fără complicații.

Având în vedere că un consumator știe că are nevoie de aceste CPG, indiferent de circumstanțe, abonamentele pot fi puse la punct pentru a personaliza relație direct-consumator (DTC) și să surprindem cumpărăturile în valoare de un an cu un singur clic.

Caracterul ciclic al vânzărilor CPG face din modelele de abonament un vehicul puternic pentru ofertele de comerț electronic ale mărcilor de consum, iar majoritatea perturbatorilor au făcut deja moduri serioase în cucerirea modelului de abonament. Pentru orice afacere DTC de succes, scoaterea gândirii din orice rutină înrădăcinată în tediu va parcurgeți un drum lung în conversie și vânzări.

2. Alegeți cele mai bune mărci și dublați-le pe conținut.

„Alege-ți cele mai puternice mărci și investește în conținut pentru a le promova”.

– Myles Shipman, VP de dezvoltare a afacerilor, BORN

Companiile CPG se confruntă cu conundrul clasic în economie: lipsa. Compania medie CPG poate avea zeci de produse în cadrul activității lor, dar acordarea fiecărei mărci a unei cantități egale de marketing și promovare poate fi o cheltuială inutilă, care afectează bugetul.

În schimb, alegeți o direcție pentru a vă specializa în câteva branduri și faceți-i să reprezinte compania dumneavoastră. De exemplu, a te concentra pe cele mai puternice mărci ale tale și a stabili o prezență digitală puternică și o ofertă bogată de conținut este un lucru fără probleme. Aceste strategii au impactul cel mai direct asupra consumatorilor și vor contribui la menținerea relevanței și recunoașterii mărcii.

Cu toate acestea, o cale alternativă – și la fel de viabilă – este de a testa piața pentru produsele care nu sunt distribuite pe scară largă. Investiți în aceste branduri și în campaniile de marketing de gherilă charter care se despart de marca principală. Acest lucru poate duce la oferte unice, distincte, care surprind nișe și demografii dincolo de sfera dvs. de acțiune actuală.

3. Folosește-ți misiunea în avantajul tău.

Afirmația că nu există niciun fel de publicitate necorespunzătoare nu este nefondată – cu toate acestea, în timp ce publicitatea proastă poate crește recunoașterea mărcii, este de asemenea probabil să scăpați vânzările și să vă răniți afacerea în general.

Un brand puternic vine cu o misiune puternică care se adaptează bine idealurilor și eticii consumatorului. Încercați doar să câștigați asigurând că CPG-urile dvs. sunt durabile și etice – cu produse etice, este mult mai puțin probabil să cadă victima unui boicot sau a unei alte prese proaste.

4. Construiți o conexiune cu clienții.

„Umanizează-ți brandul și adaptează-ți consumatorul.”

– Paula Gadsby, VP Servicii pentru clienți, BORN

Personalizarea joacă un alt rol cheie în furnizarea de putere moale brandului dvs. CPG. Mâncarea pentru animale de companie este o categorie de produse care utilizează strategii de personalizare convingătoare, oferind o mare varietate de opțiuni bazate pe preferințele consumatorilor.

Conectând cu adevărat cu clienții dvs., aveți un avantaj strategic față de acele mărci care nu.

Beneficiile Companiile CPG obțin din vânzarea online

1. Coborâți deasupra capului.

Companiile CPG care se ocupă de o ofertă de comerț electronic se pot bucura de un control direct asupra distribuției și transportului lor – în timp ce construiesc un Ofertă viabilă de comerț electronic poate părea descurajant, vânzarea D2C înlătură mijlocul și ajută la coborârea aerului pe termen lung.

2. Personalizare mai puternică.

Eforturile de personalizare sunt dublate și prin puterea unei experiențe online. Cantitatea de date obținute prin intermediul unui mediu de căutare în comparație cu puterea cookie-urilor și a istoricului de navigare, asigurându-vă că vă puteți adapta mai bine experiența la așteptările consumatorului.

3. Inovație rapidă.

Este ușor să rulați în blocuri rutiere atunci când experimentați marca sau produsul unuia când lucrați doar offline – aveți intermediari care sunt innascuti de riscuri și sunt predispuși la balans la adaptări rapide. Posibilitatea unui control creativ mai puternic prin propria distribuție vă permite să circumnavigionați prin întreruperi și să rămâneți în fața tendințelor.

4. Robust CX.

Asigurarea că produsele dvs. au propriul site și brandul pe care trebuie să îl sponeze pe internet, stabilește o experiență CX și omnichannel mai robustă. Consumatorii dvs. au mai multe puncte de contact cu care să interacționeze cu marca dvs. și au o prezență online dedicată exclusiv mărcii lor, fiind înconjurați de alte produse concurente la un retailer.

5. Loialitatea cumpărătorului și a mărcii.

Așteptarea revizuirii și a feedback-ului unui retailer cu privire la produsul dvs. poate dura și ineficient. Recenziile utilizatorilor online au transformat comerțul oferind consumatorilor o voce atât afacerii dvs., cât și comunității în general, permițându-vă să luați feedback și să vă adaptați în consecință. Cumpărătorii și mărcile dvs. se vor consolida pe măsură ce veți stabili un canal direct pentru consumatorul dvs.

Cum afectează tendințele de comerț electronic CPG cumpărătorii de cărămidă și mortar

În timp ce soarta cărămizii și a mortarului este supusă dezbaterilor fierbinți, impactul comerțului CPG asupra cumpărăturilor din cărămidă și mortar este incontestabil. Experiența medie de cumpărături cu amănuntul s-a schimbat – și va continua să se schimbe.

Iată câteva moduri în care tendințele de comerț electronic CPG perturbă experiența cărămizii și a mortarului:

1. Polarizarea experienței în magazin.

În această etapă a comerțului online, cel mai mare avantaj al unui magazin de cărămidă și mortar față de o ofertă online este capacitatea cumpărătorului de a experimenta aspectul și senzația unui produs nou. Dar cu bunuri de ambalare pentru consumatori, odată ce un cumpărător a încercat produsul sau a ajuns să aibă încredere în marcă, nu există prea multe stimulente de a vizita o locație de vânzare cu amănuntul pentru a experimenta în continuare sau pentru a aprofunda înțelegerea lor.

În acest fel, magazinele din cărămidă și mortar au un stimulent mai mare pentru a bloca un consumator fie printr-o experiență sau comoditate unică și memorabilă – ușurința de acces și de utilizare. Ca urmare, cărămida și mortarul, sfârșesc profund polarizate, oferind fie experiențe bogate în persoane, fie servicii desființate, accesibile și ușor de utilizat.

Acesta este motivul pentru care marile magazine și cataloagele expansive au avut de suferit, iar cumpărătorii de cărămidă și mortar sfârșesc gravitând spre cumpărăturile online pentru aceste experiențe.

2. O scădere a vânzărilor încrucișate.

Cu mai puțini cumpărători care se distrează din cărămidă și mortar în ansamblu, cross-selling este în scădere, de asemenea – mai ales când vine vorba de bunuri ambalate de consum. Nu este neobișnuit să părăsești un magazin convenabil cu numai obiectul pe care intenționezi să îl cumperi. Dar aceasta nu este o raritate în domeniul comerțului electronic, în care atragerea unui produs suplimentar nu este la fel de puternică.

În acest fel, cărămida și mortarul pot sublinia acea nișă unică și promovează o vânzare încrucișată mai profundă pentru a distinge oferta de experiența online.

3. Creșterea nevoii de captare a datelor din magazin.

Valoarea cărămizii și a mortarului nu mai este în totalitate legată de vânzările pe pătrat pătrat – există o utilitate suplimentară în colectarea datelor și oferirea unei experiențe omnicanale.

Puterea datelor în comerțul electronic este enormă, deoarece permite unei platforme să vizeze în mod eficient anunțurile și să capteze cererea care ar fi pierdută mult timp. Experiențele din cărămidă și mortar au recunoscut nevoia de a oferi stimulente care ajută la captarea datelor clienților pentru a impune o vânzare ulterior în conductă.

Cumpărătorii sunt acum nu doar încurajați să cumpere produse, ci și să își vândă datele pentru a alimenta o conductă omnicanală.

Exemple de mărci CPG care merg direct către consumator

Mărci precum Dollar Shave Club și Boxed sunt flagship-uri pentru noul model de branduri CPG care intră în D2C – prin avantajele oferite de o ofertă D2C, pot investi mai mult în marketing și experiența clienților brandului lor. Aceștia pot eluda regulile existente pe verticală, inovând cu un ritm mai rapid decât colegii lor, până la punctul în care chiar și titani existenți, cum ar fi Gilette, sunt nevoiți să se adapteze și să se joace.

1. Ramplarea conținutului digital și abordarea structurii organizaționale.

Acest exemplu din Myles Shipman, vicepreședinte al dezvoltării de afaceri la BORN, demonstrează unele dintre diferențele dintre vânzarea B2C / B2B și continuarea DTC:

„În experiența noastră, lipsa de conținut orientat către client atunci când a luat un client trecut la DTC a fost un obstacol imens. Conținutul digital necesar pentru DTC este un contrast puternic cu cel realizat pentru B2C și B2B. Organizarea acestei revizuiri este un proces intensiv care necesită o supraveghere maximă.

„Mai mult, managementul schimbărilor și structura unei organizații sunt provocate în tranziție. Structura organizatorică a unei companii trebuie să-și mențină B2B-ul și să adauge, de asemenea, DTC cu o echipă relevantă în fruntea acesteia.

„Frecțiunea apare când deliberează cine gestionează acel front – în mod normal, lanțul de aprovizionare gestionează distribuția, dar ar face acest lucru pentru un magazin online? Sau ar fi IT, având în vedere înțelegerea lor despre tehnologie? Sau de marketing, având în vedere capacitatea lor de a împinge mărci? Fiecare marcă CPG este unică în acest demers și trebuie să evalueze cele mai bune opțiuni pentru îndreptarea unei lanțuri în tranziția DTC.

„Cu aceste două obstacole eliminate, cu toate acestea, clientul nostru s-a bucurat de un mare succes și a lucrat cu curentele de întrerupere în loc de a le împotrivi. O completare DTC bine stilizată și organizată a servit doar pentru a ajuta marca. "

2. Optimizarea satisfacției clienților prin personalizare.

Acest exemplu din Paula Gadsby, vicepreședinte al serviciilor pentru clienți la BORN, abordează unele dintre avantajele unei strategii puternice de personalizare:

„În experiența noastră, a ajuta un client trecut cu platforma DTC sa rotit în jurul a doi factori cheie – personalizarea și optimizarea.

„Având în vedere statutul de juggernaut al acestui client în B2B și B2C, aceștia erau supuși unor perturbații mai mici, mai agile, care se aruncau cu cota de piață. Clientul a construit o „gropă de vânzare” eficientă asigurând un detaliu bogat de personalizare – oferindu-le un avantaj distinct.

„Această abilitate de adaptare la nevoile unice ale clienților a contribuit la creșterea satisfacției clienților față de produsul lor și s-a asigurat că concurenții nu au o nișă de a abuza împotriva lor.

Importanța comerțului vocal pentru mărcile CPG

Comerțul vocal este un instrument puternic pentru brandurile CPG care doresc să crească vânzările de comerț electronic. Având în vedere că achizițiile de bunuri ambalate consumatorilor necesită de obicei mai puține cercetări și investiții decât bunul mediu, este mai probabil ca un consumator să fie dispus să completeze o achiziție folosind o căutare vocală rapidă sau să reînnoiască un abonament peste voce.

Avantajele comerțului vocal, inclusiv viteza și ușurința de utilizare a consumatorilor, îl fac o completare perfectă la ofertele digitale ale unui retailer online CPG.

În timp ce comerțul vocal este încă departe de a fi pe deplin perfecționat pentru o utilizare pe scară largă, se preconizează că este una dintre marile tendințe ale comerțului în următorul deceniu. Poate valorifica datele de la casa, mașina sau dispozitivul unei persoane pentru a facilita cumpărăturile într-un mod conversațional și a simula experiența pe care un client o poate avea cu un specialist la un magazin de vânzare cu amănuntul.

În plus, analizând și stăpânind modelele de cumpărături ale clienților, comerțul vocal poate face o reordonare mai simplă și mai rapidă decât aproape orice altă formă de comerț disponibilă. În această calitate, comerțul vocal este de neegalat și va fi un perturbator uriaș de care ar trebui să țină cont de brandurile CPG atunci când iau în considerare noile tehnologii.

Gândirea chiar mai departe în viitor

Cu toate acestea, depășind sfera comerțului vocal, industria CPG este primordială pentru perturbări în urma perturbării, întrucât se maturizează în spațiul de comerț electronic. Mai jos găsiți o pereche pe care o considerăm relevantă.

1. Schimbări demografice care completează D2C.

Cu o populație care îmbătrânește rapid și cu experiență tehnologică la nivel global, funcționalitățile și comoditatea unică a unei experiențe D2C arată să trântească metodele convenționale de distribuție CPG. Piețele neexploatate s-au bucurat acum de o expansiune rapidă în comerț electronic datorită proliferării utilizatorilor de telefonie mobilă.

2. Experiențe CPG.

În timp ce puțini se gândesc la bunurile ambalate consumatorilor ca produse capabile să personalizeze rapid și să transforme în experiențe solide ale clienților, brandurile au făcut imposibilul și au început să-l stabilească drept standard. Această evoluție se va aprofunda și mai mult în viitor.

Rezumat

În total, întreruperile D2C din spațiul CPG sunt un spațiu prin care întreprinderile se pot bucura de o creștere rapidă și conexiune cu baza lor de consum. Multitudinea de servicii și funcții pe care D2C le poate îndeplini acolo unde alte medii rămân ideal pentru orice expansiune pe verticală.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *